Extreme haaruitval

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
ab bab
afbeelding van ab bab
24 jul 2012 - 13:35
Extreme haaruitval

Dag ladies,

 

Inmiddels precies 4 maanden geleden hebben wij ons 2e zoontje gekregen. En zo onderhand heeft die meer haar dan ik....

 

Manmanman ik weet dat het erbij hoort hoor, dat je haar uitvalt na de bevalling. Maar zo extreem...ik hou geen haar meer over!! Na de eerste had ik het ook, maar volgens mij niet zo erg als nu. Ik trek echt hele bossen haar uit mijn hoofd en helemaal bij het haren wassen is het dramatisch. Zoals je in de film ziet dat mensen bij chemo bossen haar uit hun hoofd trekken, zo ziet het er bij mij ook uit.

 

Ben inmiddels al bij de huisarts geweest, die heeft bloed laten prikken maar er lijkt niets aan de hand te zijn. Geen vitaminetekort, geen ijzergebrek, alles ziet er helemaal toppie uit. En ik kreeg de boodschap mee dat ik het moet uitzitten en het gaat vanzelf weer over.

 

Aha...maar is er tegen die tijd nog wel iets van mijn haar over?? Zelfs de kapster zei dat het toch wel erg extreem begon te worden...

 

Aangezien het dus geen vitamine- of ijzergebrek is en ik ben nog bezig met potjes zwangerschapsvitamines op te maken (had nog over) en het daar dus duidelijk niet aan kan liggen, heeft iemand nog een idee? Is het herkenbaar? Gaat het echt over, of zal ik vast een pruik uitzoeken...?

nguc-1419117
afbeelding van nguc-1419117
13 aug 2019 - 23:46

Hi, ik heb een dochtertje van bijna 4 maanden. En ik heb sinds een maand extreem erg haaruitval. Ik heb ook plekken op me hoofdhuid waar geen haar meer zit. Me hoofdhuid doet ook nog eens pijn. Ik ben hier zo erg onzeker door. Ik vroeg mij af of iemand weet hoelang dit gaat duren en krijg ik wel me haren weer terug. Ik geef geen borstvoeding en ben weer normaal ongesteld als voorheen. Ik kan niks doen met me haar terwijl ik het altijd erg leuk vond om me haar te krullen of te stylen. Kan iemand me alsjeblieft helpen?? Word ik kaal?

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
22 nov 2012 - 13:10

Heel herkenbaar die haaruitval!
Mijn dochter is nu bijna 6 maanden, heb 3 maanden borstvoeding gegeven.
Ook hier bij mij veel haaruitval, echt plukken!! Maar vreemd genoeg (gelukkig) geen kale plekken op mijn hoofdhuid. Want ik vond echt wel dat ik veel haar verloor. 
Met haren wassen, echt plukken haar kan ik van mijn handen halen! Ook was mijn haar echt beschadigd/pluizig. En haren borstelen ... Ook veel klitten! En haar brak dus ook wel af en veel haar op de borstel dus.

Toevallig ben ik gister nog naar de kapper geweest (was ook wel even fijn, vriend was thuis die  'paste' op onze dochter en ik kon even lekker op de fiets naar de kapper).En toen heb ik ook nog gevraagd van over al die haaruitval. Ook was mijn haar best wel vettig en ik had inmiddels gespleten haarpunten tot en met!!
Kortom, best wel verwaarloosd haar... Kapper zei ook dat een shampoo/conditioner/haarmasker voor beschadigd haar goed kan helpen. Gelukkig zijn ze hier niet zo bij de kapper dat "alleen hun dure producten goed zijn tegen....." , maar ze zeiden ook dat Andrelon een prima haarverzorgingsproduct was en dat Andrelon Care&Repair  speciaal is voor beschadigd haar en helpt dus ook tegen haaruitval. Ik heb hier de shampoo, conditioner en haarmasker van. Ruikt nog lekker ook!
Over een paar weken zal ik merken of de Andrelon doet wat het beloofd, ik heb deze shampoo sinds gister in huis op advies van de kapper. Normaal gesproken heb ik zowieso wel Andrelon in huis, maar altijd dezelfde, voor verzorgend haar ofzo?? Dus probeer nu deze en ben benieuwd.
Vind het alleen wel vreemd dat Andrelons shampoos e.d. verschillen van prijs....
 

mari-331570
afbeelding van mari-331570
23 aug 2012 - 20:28

Bij mij valt het haar ook zo extreem uit! Ze zeggen dat je tijdens je zwangerschap zo'n mooie volle bos krijgt, daar keek ik erg naar uit met mijn dunne haar, maar nee hoor, niet bij mij... En dan nu die uitval, ik hou niets meer over!

Iedere dag zit mijn borstel vol en na het douchen heb ik ook hele plukken haar die los zitten.. De kapper had wel een hele dure shampoo en een kuurtje die ik kon gebruiken, maar dat vond ik een beetje te gek. Zo breed hebben we het op het moment niet...

Mijn dochter is inmiddels 11 maanden en ik ben onlangs gestopt met de borstvoeding. Hoop dat het langzaamaan beter gaat worden. Blij dat ik niet de enige ben in ieder geval. Hoewel ik wel jaloers ben dat jullie zo'n flinke bos met haar hadden om mee te beginnen! :)

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
24 jul 2012 - 14:32

Mijn gevoel zegt (maar dat blijft een gevoel, want ik heb geen opleiding hierin gehad) dat het ook hier mee te maken heeft. In dat geval zou ik twee normale cycli (normaal = 1 week) afwachten en kijken of er daarna verandering in zit. Dat moet dan haast wel toch?!

In ieder geval sterkte met dit 'verlies' en geniet van je kids. 

Lilypie Third Birthday tickers

ab bab
afbeelding van ab bab
24 jul 2012 - 14:07

Mwah. 1e keer ongesteld ongeveer 8 weken na de bevalling, dat was een erg heftige, veel zwaarder dan normaal en duurde ook wel 2 weken. Verloskundige zei toen dat dat wel normaal was. Toen 1 week niets en toen weer voor 2 weken. Heb ik ook meteen gezegd tegen de huisarts toen ik daar toch was en die zei dat het wel binnen een half jaar na de bevalling weer normaal moet zijn, anders moest ik weer terugkomen. Maar goed, na die 2e keer van 2 weken had ik wel een normale stopperiode van 3 - 4 weken (ong 28 dagen) en nu is het net weer begonnen. Dus het lijkt wel weer enigszins normaal te worden.

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
24 jul 2012 - 14:03

Heb je al wel weer een normale cyclus dan?

Lilypie Third Birthday tickers

ab bab
afbeelding van ab bab
24 jul 2012 - 13:56

Hmm ik geef geen borstvoeding dus dat kan het niet zijn. Ja mijn vriend wordt er ook helemaal stapel van. Voorheen was het alleen de kat die altijd en eeuwig verhaarde, maar nu ben ik dus erger dan de kat, hahaha!.

 

Ik heb van mezelf redelijk dik en veel haar, maar het is nu dus echt een zielig bosje.... Nou ja, uitzitten dan maar. Ik denk dan altijd maar, om die vergelijking met haaruitval na chemo er maar bij te halen, liever haaruitval na 2 prachtige kindjes dan om een andere reden.

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
24 jul 2012 - 13:53

Ik heb van nature heel veel haar, maar het viel mij ook op dat mijn borstel behoorlijk vol zat met haar. Meestal hoefde ik maar één keer per week de haren even uit de borstel te trekken, maar moest dat tot 8 maanden na de bevalling elke dag doen. Ook mijn man werd gek van de hoeveelheid haren die hij met name op de bank vond. Omdat ik een hele bos haar had viel het gelukkig niet op. Na 8 maanden waren kennelijk alle zwangerschapshormonen uit mijn lichaam, want toen was het weer de normale hoeveelheid haaruitval. Echter werd ik toen gek van alle nieuwe haren die er uit piekten. cheeky Want nieuw/kort haar is nog niet zwaar genoeg om naar beneden te vallen. (Het is ook nooit goed hè? wink)

 

Geen idee of het ook een link heeft met borstvoeding geven. Ik ben met een dikke 5 maand gestopt met kolven. Met 7 maand had ik weer mijn eerste menstruatie en met 8 maand had ik het idee dat ik geen haaruitval meer had en er nieuwe haren bij kreeg. Misschien dat het toch ook te maken heeft met je cyclus? 

 

In ieder geval weet je nu dat de haren die nu uitvallen niet blijvend weg gaan. Je krijgt er (volgens mij) wel weer nieuw haar voor terug. Maar wanneer dat is??? Dat kan ik je niet vertellen.

 

Wel erg vervelend dat het zo extreem veel is. Sterkte ermee. Hopelijk kun je iets met mijn verhaal.

Lilypie Third Birthday tickers