Cerazette

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
SoufMaisa
afbeelding van SoufMaisa
27 mei 2009 - 23:09
Cerazette

Hallo allemaal,


Heeft er iemand ervaring (ppositief of negatief) met de anticonceptie pil 'Cerazette', een pil die je kan slikken als je borstvoeding geeft.


Mijn dochtertje is nu 8 mnd en krijgt nog bv, maar ik ben een beetje huiverig om de pil weer te gaan slikken. Volgens de site kun je dit slikken, ook tijdens bv. Heeft iemand hier ervaring mee? Of met een andere pil/methode?


Liefs Eva

marieke26
afbeelding van marieke26
29 okt 2013 - 11:41

Ik ben ook na 4 weken al met cerazette begonnen en heb nergens last van. De keus om pil te nemen was voor mij omdat wij redelijk snel een 2e willen (zodra mijn zoontje 1 is geworden stop ik ermee en gaan we voor een tweede. Dan heeft wen spiraaltje weinig zin.

Chuchu
afbeelding van Chuchu
20 sep 2009 - 17:05

Hoi,


Ja mijn zoontje is nu 7 maanden, ik slik die pil al vanaf dat hij 2 maanden oud was.


Super, nergens last van gehad WINK

LilianJoost
afbeelding van Anoniem
26 aug 2009 - 10:09

Ik ben met deze pil zwanger geraakt van onze 3e.

En als je bortsvoeding geeft kun je nog zwanger raken. Dus vrijen zonder anticonceptie als je niet weer zwanger wilt raken is geen optie.

Bij mijn eerste en 2e kindje heeft het een half jaar geduurd voordat ik ongesteld werd en na mijn 3e al na 7 weken.En ik heb alle 3 de keren veel bv gegeven.

Groetjes Lilian

muisje84
afbeelding van muisje84
30 jul 2009 - 14:50

Hoi Hanneke,

Het klopt inderdaad dat je cyclus niet op gang komt als je op een bepaalde manier bosrtvoeding geeft. Verdiep je hier wel goed in, want als je het niet volgens bepaalde richtlijnen doet kan je alsnog zwanger worden!

Hier een link: http://www.anticonceptiemethoden.nl/index.php?p=45

Groetjes Annelies

filtered_html
heddos
afbeelding van heddos
17 jul 2009 - 11:51

IK heb na allebei mijn bevallingen een jaar lang cerazzette geslikt..
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben!!
Er zit geen stopweek in dus het kan zijn dat je heel lang niet ongesteld wordt, maar dat vond ik niet zo erg.....
Verder klopt het dat het vaak zo is dat als je volledig bv geeft (ik geloof minimaal om de 4 uur en dus ook 'snachts) je geen eitje aanmaakt en dus ook niet zwanger kan worden, maar ik vond dit risico te groot..... dus ben gelijk begonnen met de pil...

Groetjes Hilde

sistermorphene
afbeelding van Anoniem
7 jul 2009 - 10:24

Ik heb na de bevalling van mijn dochter 8 dagen

Cerazette geslikt. Van die 8 dagen heb ik 5 dagen

verschrikkelijke hoofdpijn gehad. Voor mij een reden

om nu, na de bevalling van mijn zoontje, met de

Mirena te beginnen.

Hanneke-RL
afbeelding van Anoniem
4 jun 2009 - 18:09

Hoi Eva,


Ik heb Cerazette geslikt na de geboorte van mijn eerste kindje. De verloskundige raadde mij aan om bijna gelijk na de bevalling te beginnen. Ik denk dat ik na zo'n 6 weken ben begonnen. Ik heb meer dan een jaar borstvoeding gegeven en heb ook een jaar lang Cerazette geslikt. Ik ben al die tijd ook niet ongesteld geweest. Toen mijn zoontje stopte met drinken werd ik wel ongesteld en ben toen een andere pil gaan slikken.
Mij is het dus prima bevallen. Wel moet je vrij stipt in zijn met innemen, maar dat is voor de meeste vrouwen geen probleem.


Nu is mijn tweede kindje geboren en sta ik weer voor de keuze wat ik zal gaan doen voor anti-conceptie. Ik las op de site borstvoeding.nl dat het haast nooit voorkomt dat je vóór je eerste menstruatie een eisprong hebt als je borstvoeding geeft. Dus dat je dan ook niet zwanger wordt. Misschien is het dus niet zo heel nodig om gelijk te beginnen met de pil. Heeft iemand hier meer info over?


Groetjes Hannek

sappie
afbeelding van sappie
29 mei 2009 - 11:39

Hoi.


Ik ben toen ik ongeveer 8 maanden bv gaf weer met mijn eigen pil begonnen....microginon. Had overlegt met de doktersassistente en die zei dat het geen kwaad kon maar dat de melkproductie iets terug kon lopen. Heb ik gelukkig geen last van gehad. Wel werd ik in mijn stopweek voor het eerst weer ongesteld...dat was even wat minder...hahaha.
Wij waren het gehannes met comdooms een beetje heel erg zat, ging vaak verkeerd. Dus daarom weer aan de pil gegaan.


groetjes Sabrina