Buren inlichten

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mamavandjay
afbeelding van mamavandjay
30 mrt 2012 - 01:36
Buren inlichten

Hallo allemaal,

ik heb ff een vraag. Word er nou echt van een zwangere verwacht dat ze de omliggende buren inlicht dat de uitgerekende datum nadert en dat ze vanaf dan misschien zo nu en dan een baby kunnen horen huilen?

mijn vriend kwam met dit genieuse idee, maar ik vind dit eerlijk gezegt een beetje zot.

kijk geef je nou een uitbundig feest, dan is een inlichting wel op zijn plaats, maar bij dit toch niet?

Wat vinden jullie?

mamavandjay
afbeelding van mamavandjay
31 aug 2012 - 23:16

Ik heb het erbij gelaten verder...

Janine8282
afbeelding van Janine8282
16 apr 2012 - 23:10

als je zwanger bent, is het logisch dat er een kind komt. En ze weten dat je zwanger bent....

ik zou zeggen: gooi een geboortekaartje in de bus, zijn ze precies op de hoogte. Zie je vanzelf wat voor reactie je krijgt.

groetjes Janine

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
30 mrt 2012 - 14:00

Ik denk dat het ook heel erg ligt aan hoe je woont. Wij wonen in een dorp en kennen de buren allemaal goed. We hebben een zeer actieve buurtvereniging waar ik ook bestuurslid van ben. Op straat spreken we elkaar regelmatig (met mooi weer natuurlijk). Je gaat dan dus ook niet speciaal naar de buren toe, want je weet wel wat er speelt. We kunnen het (godzijdank) goed vinden met al onze buren. Ik ben toen ik net zwanger was wel naar de naaste buren geweest en heb het hun wel verteld, maar ik ben er niet speciaal naar toe gegaan. Ik moest nog iets anders aan hun vragen en toen heb ik het ook maar verteld. Ik wilde het liever zelf vertellen dan dat ze het van een ander persoon in het dorp moesten horen. 

In een stad zal het wel weer anders zijn. Maar om er nou speciaal naar toe te gaan als je al bijna moet bevallen...? Dan lijkt het me wel duidelijk. ;)

Lilypie Third Birthday tickers

mamavandjay
afbeelding van mamavandjay
30 mrt 2012 - 13:22

Ik vind het inderdaad prima zo. Maar vroeg me gewoon af of het aan mij lag en of het echt gebruikelijk is om de buren in te lichten ;) maar valt dus weer mee.

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
30 mrt 2012 - 13:03

Ik zou het mooi zo laten dan. Maar als je wederhelft zich er beter bij voelt om even langs te gaan bij de buren, dan kan dat in principe geen kwaad. Ik kan me echter voorstellen dat je het wel prima vind zo.

Lilypie Third Birthday tickers

mamavandjay
afbeelding van mamavandjay
30 mrt 2012 - 12:11

We wonen er sinds oktober en hebben wel al een keer kennis gemaakt en een praatje gemaakt hoor. Maar verder niet op de koffie ofzo. Degene rechts naast ons zijn hun huis aan het opknappen, want dat wille ze verkopen, dus die zijn de ganze dag aan het klussen, die zien we af en toe, en links wonen oudere mensen die je bijna niet ziet, overdag veel weg en savonds thuis.

dus ik ga er inderdaad niet zo'n punt van maken. Ze weten da ik zwanger ben, want daar kan je gewoon niet meer om heen, om die buik ;)

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
30 mrt 2012 - 10:19

Even een andere vraag: Denk jij dat je buren jullie zullen gaan inlichten als zij een hond gaan kopen. Dacht het niet namelijk. 

.

Als jullie er nog maar net wonen, dan is het misschien wel op zijn plaats om gewoon een keertje aan te bellen bij de naaste buren en je even voor te stellen. Nodig ze uit voor een kopje koffie bij jullie thuis. Een goede buur is veel waard, want als ze je kennen zullen ze ook minder snel gaan klagen over geluidsoverlast. En als je eigenlijk weinig behoefte hebt aan contact met de buren, kun je ook bij het voorstellen zeggen: "U mag gerust een keertje langskomen voor een kopje koffie." Dan heb je ze wel uitgenodigd, maar zonder datum en tijd. Kans is dan ook groot dat ze zeggen: "Ja, is goed doen we een keer." En vervolgens komen ze nooit langs. ;) Maar het feit dat je ze wel hebt uitgenodigd weegt best veel.

.

Alvast veel succes met de bevalling!

 

Lilypie Third Birthday tickers

mamavandjay
afbeelding van mamavandjay
30 mrt 2012 - 10:01

Nee idd, dat was ook precies mijn gedachten. Nou ja we wonen in nogal een groot apartementencomplex en ik ken de buren nog niet, want ik zie ze bijna nooit. Maar ga echt niet aanbellen van he, over 3 weken hebben we een kleintje, dat jullie het even weten.

ik vond het erg stom.

dan moet hij inderdaad maar zelf gaan. LOL

Gretha
afbeelding van Gretha
30 mrt 2012 - 06:24

eh waarom ? een feest kan je ervoor kiezen om dan een avond ergens anders te zijn als je het vervelend vind.. maar een kind wordt gewoon een bewoner van het huis en zal vast geen 24/7 huilen en je zal het ook niet altijd horen..

heb hier nog nooit van gehood haha.

en ehm buren zullen toch ook wel weten uiteindelijk dat je zwanger bent? door je buik ? en dan kunnen ze het zelf ook wel bedenken dat een kind in het begin meer huilt dna erna.

maar ja aan andere kant, als hij er happy van wordt, laat HEM het dan lekker vertellen ;) kwaad kan het niet haha

Lilypie First Birthday tickers