Borstvoeding geven maar wat als het niet lukt

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
26 nov 2013 - 11:02
Borstvoeding geven maar wat als het niet lukt

Ik ga straks borstvoeding geven. Maar wat als het straks niet lukt. Moet ik alvast een pak flesvoeding in huis halen of moet ik er mee wachten wat de Kraamhulp er van zegt?

 

Nonke
afbeelding van Nonke
26 nov 2013 - 22:13

Als het je rust geeft zou ik flesvoeding in huis halen. Heb ik zellf ook gedaan. Je krijgt bij bijvoorbeeld Etos kleine verpakkingen Nutrilon (ik geloof vijf zakjes in een pak voor vijf flesjes). Gelukkig heb ik het niet nodig gehad en geef ik nu nog steeds borstvoeding (mijn dochtertje is nu 6 maanden).

Succes met borstvoeding geven! 

Nina23
afbeelding van Nina23
26 nov 2013 - 21:42

Als je een auto hebt kun je je man altijd naar de dienstapotheek sturen als het nodig is. Meestal heeft de verloskundige ook nog wel wat proefverpakkingen liggen. Als je geen auto hebt zou ik wel wat in huis halen tenzij de dienstapotheek heel dichtbij is.

Het is natuurlijk wel zo dat als het in huis is het makkelijk gegeven wordt terwijl met goed advies ook de borstvoeding nog had kunnen lukken.

JJanna
afbeelding van JJanna
26 nov 2013 - 15:37

Ik dacht ook borstvoeding te gaan geven, maar ons zoontje had na een paar dagen ondergewicht en moest acuut bijgevoed worden met kunstvoeding. Ik had het niet in huis gehaald, omdat ik net zo optimistisch was als Luna. Toen bleek precies op zondag dat hij teveel afviel en suf werd door het ondergewicht. Er moest direct bijgevoed worden met kunstvoeding. Bij ons zijn de winkels dicht op zondag, dus moest mijn man naar de dienstapotheek van het ziekenhuis. 

Misschien kun je een kleine hoeveelheid in huis halen voor het geval dat. Later kun je dat of gewoon een keer geven of misschien (terug) geven aan een andere (a.s.) moeder.