Borstvoeding en kolven

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
1love
afbeelding van 1love
23 jan 2017 - 13:20
Borstvoeding en kolven

Hoi hoi, tis nu 2 jaar geleden dat ik bevallen ben. Binnenkort verwachten we ons 2de kind. Natuurlijk wil ik dit keer ook volledig borstvoeding geven...maar hoe zat dat nou weer met borstvoeding en kolven? Vanuit het ziekenhuis kreeg ik het advies om direkt na de BV ook nog te kolven. Met het gevolg dat eenmaal klaar met kolven,afspoelen, opruimen,kort rusten..de klein weer wakker was en het weer tijd was voor BV. Wat is jullie advies? Moet er idd gekolfd worden na elke BV? Graag nog meer tips om de BV te optimaliseren..qua productie (dat ging ook niet zo best de eerste keer)

gil83
afbeelding van gil83
24 jan 2017 - 15:53

Hoi,

Het boek borstvoeding van Stefan Kleintjes is echt een aanrader. Ik vind het een heel praktisch boek en heb het veelvuldig geraadpleegd. En het staat nog steeds binnen handbereik in de kast. De kraamhulp zou je ook in het goed opstarten van de borstvoeding moeten kunnen begeleiden, vaak kun je dit bij het kraamzorg bureau aangeven. Bij echte problemen een lactatiekundige raadplegen. En als je in een ziekenhuis bevalt zou je kunnen kijken of ze een IBCLC keurmerk hebben, dat betekend in iedergeval dat er een lactatiekundige of verpleegkundigen aanwezig zijn die gespecialiseerd zijn in borstvoeding en je daar tijdens je verblijf kunnen adviseren en helpen. Om de borstvoeding goed op gang te helpen is het goed om je baby zo vaak mogelijk aan te leggen. En met kolven kun je dit ondersteunen, maar inprincipe als het goed opgang hoef je niet meer elke voeding na te kolven. En om het in stand te houden voeden op verzoek.

IN81
afbeelding van IN81
24 jan 2017 - 09:18

Destijds heb ik de eerste paar dagen na een borstvoeding ook wat gekolfd, maar dat was meer bedoeld om de productie op gang te brengen. Toen dat eenmaal oke liep ben ik ermee gestopt en heb ik het pas weer opgepakt toen ik bijna ging werken. 

lieke1989
afbeelding van lieke1989
23 jan 2017 - 19:29

O en kolven is alleen nodig als je je kindje moet bijvoeden op medisch advies of als je je kindje niet live kunt voeden ivm werk ect. Anders is aanleggen aanleggen en aanleggen de beste methode om je productie op pijl te houden.niet op de klok kijken of luisteren naar opmerkingen over slaapt hij nog niet door? Want nachtvoedingen zijn juist heel goed voor je productie net zoals op verzoek voeden.

lieke1989
afbeelding van lieke1989
23 jan 2017 - 19:01

Ik zou contact opnemen met een goede lactatiekundige.(Dus niet een voedingkundige gelinkt aan nutricia of zo iets)dan kunnen jullie kijken waar het spaak liep de vorige keer en of dit verkomen kan worden.en alvast een plan opmaken voor na de bevalling.
En goede informatie zoeken.kijk bijvoorbeeld op borstvoeding . Com