Baal van mijn lijf!

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
19 feb 2009 - 17:41
Baal van mijn lijf!

Hai,


9 maanden geleden ben ik bevallen van een prachtige dochter, ik had al 2 zoons van 9 en 10 jaar oud.


Ik groeide van 75 kilo ( kreeg miskraam en bleef 80 kilo toen ik weer zwanger werd) naar 99 kilo.....


Ik was na de bevalling 89 kilo en alles blubberde... toen de bv goed op gang kwam ging ik weer groeien...had ik bij de vorige kinders ook en woog weer 95 kilo, ik ben 1.72 cm...


Nu ben ik sinds december aan de Sonja Bakker en sport ik 3 keer per week bij Curves, heerlijk.... Alleen ik weeg nu net onder de 90 kilo en dat na maanden van opletten en alles ontzeggen....


Herkent iemand dit en heb je tips, ik wil weer mijn oude kleding aan ik hoef echt niet naar maatje 36 maar op mijn kast staan 5!! dozen met kleding varierend van maat 40 tot 44 en ik pas NIKS...


En ik hoor zo vaak komt wel weer goed, tuurlijk komt het goed maar ik wil het NU!


Zo dat is eruit!


Liefs Marieke

Marlala
afbeelding van Marlala
20 feb 2009 - 14:24

Ja joh, van sommigen is 't gewoon jaloersmakend hoe zij ontzwangeren. Mijn moeder kon na haar eerste zw.schap (van mij) ook weer gelijk in haar gewone broeken... Tsss...


Maar idd, je lijft heeft wel een topprestatie neergezet en elk lichaam herstelt er weer anders van, en dan verschilt 't ook nog 's per zw.schap!


Dank je voor de felicitaties... Ja 't gaat in principe wel goed, ik geniet met volle teugen, dat kan ik van m'n eerste zw.schap niet zeggen (depri), dus dan is dit een heel verschil. Zelfs door m'n flinke bekkeninstabiliteit en ischias laat ik me niet op de kop zitten; ik schakel nu gewoon h.h.hulp in!
Verder zal ik niet mopperen... afgezien van dat voel ik me prima!


Groetjes!


Mink
afbeelding van Anoniem
20 feb 2009 - 11:22

Lieve Marla en Natje,


Dank je wel voor jullie reacties.


Ik moet zeggen dat ik altijd zeer lacherig was om Sonja Bakker en het werkt tot nu toe ook niet. Ik had bij de middelste ook een hormoonstoornis waardoor ik enorm aankwam, dit heb ik nu niet, ik ben bij de ha geweest en ze zei me dat sommige echteen jaar nodig hebben om te ontzwangeren en daarna gaan afvallen en sommige komen slanker van het kraambed af.


En Marla gefeliciteerd met je zwangerschap! Gaat alles goed? Bedankt ook voor jou tips.


Alleen het feit al dat jullie reageren doet me goed en Natje dat van de spiegel waarom ook niet ik ben enorm trots op mijn lijf het heeft me 3 gezonde kindjes gegeven!


Liefs Marieke

Natje72
afbeelding van Natje72
20 feb 2009 - 11:15

hoi hoi,


Tja moeilijk hè als je al goed op je lijn let en ook nog 3 keer per week sport. En iedereen die maar zegt, let wat meer op wat je eet.


Ben geen Sonja Bakker fan hoor geloof meer in regelmaat en gezonde voeding volgens de voedingswijzer. Maar kan je wel adviseren eens een week op te schrijven wat je precies allemaal eet en drinkt. En daar eens goed naar te kijken. Je kunt ook altijd naar een diëtiste gaan, neem dan het lijstje van een week mee anders stuurt ze je naar huis met de vraag eens een week je eten bij te houden.


Ben zelf ook 1.72 en weeg 120 kg maar heb een hormoonafwijking. Ik hou me keurig aan dieet en kom toch steeds een beetje bij. Toen ik zwanger was van Amber werd ik ziek en viel 18 kg af maar die zijn er al weer bij helaas.


Dus als je er echt mee zit dan laat je door de huisarts doorverwijzen naar een diëtiste. Maar ga niet te streng lijnen dat is niet alleen moeilijk vol te houden maar je hebt ook je energie nodig voor je kids.


Suc6 ermee. En wil het niet lukken ga dan elke ochtend voor de spiegel staan en denk, klets maar, ik heb wel 3 mooie lieve kids gekregen uit deze buik.Marlala
afbeelding van Marlala
19 feb 2009 - 22:32

Hoi hoi


Hahaha, herkenbaar hoor, 't liefst wordt je na 1 nacht wakker in je droomlijf, hihi.


Ik was van mezelf al aan de zwaardere kant toen ik van Jens zwanger raakte, zo'n 87kg bij 1,80m. Ben toen (incl. baby en toebehoren) gegroeid tot 106kg.


Na de zw.schap woog ik weer 93 of 94kg en groeide weer door naar 98... Daar is 't heel lang op blijven steken.


Ik zat ook in een postnatale depri, wat pas later werd herkend, maar dat hielp ook niet om af te vallen uiteraard. Uiteindelijk haalde ik de 100.4kg. Jasses, zonder baby.


Goed, uiteindelijk begin vorig jaar aan de anti-depri pillen gegaan voor zo'n 4 à 5 mnd en in die tijd ben ik eens kritisch gaan kijken naar m'n eetpatroon. Heb alleen de porties verkleind en heb SonjaBakker-verantwoorde voeding in huis gehaald, haha. Ook SB-onverantwoord hoor. Af en toe een boterham met pindakaas moet kunnen.
Ik eet 's ochtends steevast een kom met Kellogs K en yoghurt (en 2 onverantwoorde schepjes suiker...!!), tussendemiddag 2 boterhammen plus een ei, of 3 boterhammen, 's avonds beschaafde portie warm eten, toetje toe. Tussendoor fruit, geen koekjes. 's Avonds ook niks meer bij de koffie/thee.


Oja en voldoende water drinken he... is ook goed voor de stoelgang.


Maar hoe dan ook... Van die 100.4 ben ik in die paar maanden naar 94,5 gegaan en toen was ik weer zwanger, hahahaha. Dus einde verhaal. Gelukkig tot op heden nog maar 5kg aangekomen... dus inprincipe val ik af, toch.. En toch eet ik normaal.
Ik vond 't wel prettig dat 't zo langzaam ging. Toen ik voor m'n 1e zwangerschap met SB afviel, ging 't zo hard dat ik 't zelf niet eens zag en mezelf nog altijd zo moddervet vond. Nu zie ik 't zelf wel en geniet ik er ook meer van.
Dus psychisch heeft 't ook z'n voordeel om zo langzaam af te vallen.


Sja, in principe is 't dus gewoon je eetpatroon veranderen, en niet voor korte tijd, maar voor altijd. Een bunkerdag moet kunnen tussendoor, als 't maar 1x in de week/2weken is, en daarna weer gewoon.


Succes... ik volg ook weer over een maandje of 2... 3.... ofzo.. hahahaha!


Groetjes Marla