Anticonceptie

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lautje2702
afbeelding van lautje2702
4 nov 2011 - 13:58
Anticonceptie

Hallo Dames,


Ik ben 5 weken geleden via een keizersnede bevallen.


Nu wil ik graag weer sex hebben met mijn man, maar absoluut niet zwanger worden. Ik ben altijd aan de pil geweest (microgynon 30, van af mijn 12de tot mijn 27ste) en nu werd mij dat afgeraden omdat mijn moeder borstkanker heeft en de pil verhoogde kans heeft op borstkanker. Nu ben ik dus op internet aan het rond kijken naar iets anders. Ik wil het liefst geen hormonen of zo min mogenlijk. Ik kwam al gauw op het spiraaltje uit, het koperspiraaltje of de mirena...


Nu zou ik graag ervaringen van deze spiraaltjes willen lezen. Zijn hier mensen die voor en na delen kunnen geven.


bedankt alvast.

lautje2702
afbeelding van lautje2702
19 nov 2011 - 19:25

Ik ben afgelopen woensdag naar de gyn geweest, voor controle van de ks. Ik had zelf de T-safe spiraaltje mee (koper spiraaltje) de gyn had hier echter geen ervaring mee. en vertelde ook dat de menstruatie heviger zou worden. Ik had niks anders bij me. maar hij adviseerde mij de mirena. Deze hadden ze dar liggen. Dus die heeft hij ingebracht. Ik bloed nog wel maar het is meer slijmerige lichtroze bloeding... dus ga er vanuit dat het straks minder word. tenslotte is het nog maar een paar dagen geleden geplaatst. Dus ik heb de mirena nu ook. En tot nu toe heb ik nog nergens last van. geen pijn ofzo. bedankt voor je reactie!

Laura

Dian
afbeelding van Dian
19 nov 2011 - 18:44

Ben heel benieuwd hoe de koperspiraal je bevalt.

Hij is mij afgeraden, omdat vrouwen die normaal

gesproken een hevige menstruatie hebben door de

koperspiraal een nog hevigere menstruatie kunnen

krijgen. Daar zat ik niet op te wachten. Ik had

normaal gesproken al een cyclus van 22 dagen,

waarvan 12 dagen menstruatie. Meer dan de helft

van de tijd dus. Ik heb daar ook verscheidene

malen bloedarmoede door gekregen, heel erg

vervelend. Mij werd uiteindelijk de Mirena

geadviseerd. De eerste 5 maanden was ik steeds

2 weken ongesteld, dan weer 2 weken niet, dan

weer 2 weken wel. Na 5 maanden tot ong.

anderhalf jaar werd ik 3 dagen ongesteld, daarna

25 dagen niet (cyclus van 28 dagen), en na

anderhalf jaar had ik nog steeds een cyclus van

28 dagen, waarvan 6 dagen ongesteld, maar bij

lange na niet zo hevig als zonder anticonceptie.

Voor de tweede heb ik altijd de Microgynon geslikt,

ik werd door die hormonen echter erg depressief,

vandaar dat ik na de tweede voor iets anders heb

gekozen. Als de derde er is, ga ik weer voor de

Mirena. Mijn man wil zich ook laten "opknopen",

maar die Mirena komt er sowieso, omdat ik dan

veel minder last heb van de menstruatie. Ach ja,

dan maar "dubbel"safe haha. Ik kan in ieder geval

iedereen de Mirena aanraden.



lautje2702
afbeelding van lautje2702
7 nov 2011 - 15:34

Nou ik heb de huisarts gebeld en even overlegt. Ik wil dus echt absoluut geen hormonen, geen pil meer sowieso. en ik wil ook niet zwanger kunnen raken (sterilisatie vond hij me te jong voor, en we hebben een kindje. wie weet willen we toch een 2de ook al is het over 5 jaar) Nu kan ik morgen het koperspiraaltje ophalen de T-Safe. Die gaan we gewoon proberen. Mocht ik last krijgen ofzo kan ie er weer uit en probeer ik de mirena. Maar ik hoop gewoon dat de T-safe bij mij past.


Ik hoop gewoon echt niet meer zwanger te raken. Ik heb voor mijn zwangerschap al gezegt dat ik 1 kindje genoeg vind. Daarbij is mijn zwangerschap mij helemaal niet goed bevallen, vond er niks aan, dus zou het niet graag over doen. Maar sterrilisatie mocht niet van de huisarts. logisch wel, ik ben pas 28 en misschien denkik er anders over als de kleine een jaar of 5 is.....


Bedankt in iedergeval voor jullie reacties!


groetjes,


laura

Laura

Nina23
afbeelding van Nina23
7 nov 2011 - 15:21

Hoi Lautje,


Omdat ik van alle anticonceptiepillen migraineaanvallen krijg heb ik zelf ook over een spiraal gedacht. Omdat ik graag van alle hormonen afwilde vond ik de Mirena geen optie.


Bij het zoeken van informatie kwam ik echter tegen dat de koperspiraal niet de bevruchting maar alleen het nestelen in de baarmoeder voorkomt. Dus een in principe levensvatbaar hoopje cellen gaat dood omdat het niet kan nestelen. Had ik zelf al wat moeite mee. Ook komt heel zelden voor dat je toch zwanger wordt (minder vaak dan bij de pil) maar dan kan het kind wel ernstige misvormingen oplopen of het kan uitlopen op een miskraam doordat de spiraal nog in de baarmoeder zit. Het kan ook goed gaan natuurlijk.


De kans is natuurlijk heeeel heeel klein dat het gebeurd maar voor mij was het de reden om toch maar weer aan de pil te gaan.

Nina2340854.5986111111

mamaricky
afbeelding van mamaricky
7 nov 2011 - 14:54

Hi Laura,


Ik heb tussen mijn 2e en 3e zwangerschap een spiraaltje gehad, omdat ik ooit door de pil heen zwanger ben geraakt en daar dus vanaf wou.


Mijn huisarts kon het spiraaltje zelf zetten, maar dan moest ze wachten tot mijn eerste menstruatie en gezien ik borstvoeding gaf, kon dit wel even duren. Ik heb daarom contact opgezocht met mijn gyneacoloog. Deze maakte er geen enkel probleem van om het spiraal buiten de menstruatie om te plaatsen. Ik had tegen die tijd natuurlijk wel al 2 kinderen gebaard, dus een en ander was wat ruimer. Ik ben bang dat jij, door je keizersnee, wel zult moeten wachten op je menstruatie.


Ik was erg tevreden over het spiraaltje, en ook het plaatsen viel me erg mee. Inderdaad even op je tanden bijten, maar het duurt een paar minuutjes en je bent klaar. Wat ik wel vervelend vond, was dat ik nog wel lichtjes menstrueerde, alleen heel erg onregelmatig. Dus soms 2 keer binnen 3 weken, soms 3 maanden niet.... Mijn lijf liet zich door de pil ook al niet voor de gek houden wat dat betreft, ik slikte daarom na mijn eerste bevalling een zwaardere pil met extra pildagen en een kortere stopweek. Dus waarschijnlijk ligt dat gewoon aan mij.


Overigens viel ook het verwijderen van de spiraal enorm mee. De draadjes waren wat kort afgeknipt door de gyn, dus de huisarts moest even vissen, maar als ze het me niet had laten zien, had ik niet geloofd dat het eruit was.


Succes!!



Spintsje
afbeelding van Anoniem
4 nov 2011 - 15:47

Hoi Laura,


Ik ben ook bevallen middels een keizersnede. Ik wilde ook absoluut niet zwanger raken daarna, omdat de baarmoeder eerst goed moet herstellen. Daarvoor slikte ik ook microgynon. Ik gaf borstvoeding en daarom wilde ik ook niet aan de pil vanwege de hormonen.


Nu heb ik een mirena-spiraaltje. Op zich bevalt me dat tot nu toe wel goed. Volgens mij blijft vanaf nu (5 maanden na plaatsing) bij mij de menstruatie uit.


MAAR het grote nadeel van het spiraaltje is de moment van plaatsing. Onze huisarts zou het normaal gesproken zelf kunnen plaatsen, maar die zei dat ik eerst de eerstvolgende menstruatie moest afwachten. Sowieso plaatsen ze het niet binnen 6 weken na de bevalling trouwens. Zodra ik weer ongesteld was, dan moest ik bellen voor een afspraak. Doordat ik borstvoeding gaf, bleef mijn ongesteldheid eerst helaas uit. Pas toen ik er mee opgehouden was (na 5 maanden) werd ik weer ongesteld na 6 maanden na de bevalling. Ik snel de huisarts bellen, was ze natuurlijk net op vakantie. Kon ik nog een maandje langer wachten. Een maand later opnieuw gebeld en ik kon vlot bij haar terecht. Lukte het haar niet om het spiraaltje te plaatsen en werd ik doorverwezen naar de gynaecoloog. Maar daar kun je niet meteen de volgende dag terecht natuurlijk. Dus eerst bellen naar het ziekenhuis. De gynaecoloog wou echter niet het meteen plaatsen. Ik moest eerst een uitstrijkje hebben om te zien of ik geen infectie of soa had. Dus snel een uitstrijkje. Vervolgens wachten op de uitslag. En toen kon het geplaatst worden bij mijn volgende menstruatie. Toen was de betreffende gynaecoloog er natuurlijk ook niet. Nou, ik heb gezegd tegen de assistent dat ik geen bezwaar had dat een andere gynaecoloog het deed. Ik wilde niet nog langer wachten!


Vervolgens is het geplaatst. Dat was best wel even venijnig, maar even op je tanden bijten en het is klaar. Daarna moest ik na 4 (?) weken weer terugkomen om te kijken of het goed geplaatst was. Tot die tijd was aanvullende anticonceptie noodzakelijk. Door het plaatsen heb ik weer 2 maanden gevloeid. Al met al heeft mijn man lang moeten wachten. Maar dat ligt ook aan hem, want hij wou geen condoom en hij wil ook niet tijdens de 'rode periode'. Dus wij hebben uiteindelijk pas weer sex gehad 10 maanden na de bevalling.


Echter als het eenmaal geplaatst is, is het ideaal. Hopelijk heb je wat aan mijn (best wel persoonlijk) verhaal.


Succes bij het maken van je keuze.