9 maanden later en voel me niet fijn.

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mama van Dylano..
afbeelding van Mama van Dylano..
5 aug 2013 - 20:22
9 maanden later en voel me niet fijn.

Ik heb uiteindelijk een keizersnee gekregen omdat het niet vlotte met de bevalling. Dit is voor mij nooit een punt geweest. helaas is er diezelfde dag geconstateerd dat onze zoon een hartafwijking had. Na 10 dagen in het ziekenhuis mocht hij eindelijk mee naar huis. Maar we hadden een extra zorg erbij omdat we moesten opletten of hij wel bleef ademen, hij mocht niet te lang huilen anders werd hij blauw etc. Na een paar weken ging hij echter achteruit en we hebben toen aan de bel getrokken en met de 2 maanden zijn we naar utrecht gegaan en heeft onze zoon een hartoperatie gekregen. Gelukkig is alles goed gegaan. Bij thuiskomst was onze zoon helemaal oververmoeid en prikkelbaar. We hebben toen een stapje terug moeten doen en deze periode was erg zwaar. Veel huilen, even slapen (half uurtje) eten en dan begon het allemaal weer. Onze zoon knapte heel snel op na de operatie maar voor mij begon toen de ellende.

na 4 maanden begon ik ineens me anders te gedragen (chagie, boos etc) en zo erg dat mijn man er niet tegen kon. Daarna is er de vreselijk vermoeidheid bijgekomen. Ik sliep tussen de middag en avonds vaak ook nog een uurtje extra. Iedereen zei, geef het de tijd want je hebt veel meegemaakt in korte tijd. Nu na 9 maanden heb ik nog regelmatig last van die vermoeidheid (3xper week) en heb moeite om vrolijk te zijn en lief te doen. Ik wil dit echt graag maar het lukt me niet. Tegenover mijn zoontje kan ik het wel, ik kan dan lachen en spelen maar tegen mijn man ben ik echt niet leuk meer.  Heeft iemand hier ervaring mee of hebben jullie tips want zo doorgaan is niet fijn. Ik wil zo graag weer de leuke vrouw worden die ik was.

 

marieke26
afbeelding van marieke26
29 okt 2013 - 11:24

Poeh, heftig allemaal! Onze start lijkt in geen enkel opzicht op dat van jullie, maar ook ik merk nu mijn zoontje 8 maanden is, dat ik nog lang niet de oude 'ik' ben. Ik kan me soms ineens ook erg depri voelen en me storen aan alles. Toch denk ik dat het de hormonen zijn. Helemaal niet gek ook, er gebeurt heel wat in je lichaam en hoofd. Maar als je er echt last van hebt dan zou ik ook adviseren om erover te praten. Je bent zeker niet de enige en belangrijk is dat je weer gaat genieten samen met je man. Een kind is erg leuk maar de e relatie tussen jullie 2 is misschien nog wel belangrijker. Succes en sterkte

bloempje11
afbeelding van bloempje11
10 okt 2013 - 10:24

Ik weet hoe je je eigen voelt,ga maar eens naar de dokter misschien heb je wel last van een postnatale depressie en praat 

Vooral met je man want dat is wel belangrijk.

dineke en angie
afbeelding van dineke en angie
5 aug 2013 - 20:51

Hoi , wij zijn allebei ongeveer even lang geleden bevallen zie ik, ik ben 14 december bevallen vorig jaar van mijn dochter. ik herken mij zelf afentoe ook wel en beetje in jou kwaaltjes zoals het chagrijnig zijn en boos en de vermoeidheid.. sommige zeggen het zal het ontzwangeren wel zijn. ik zou het niet weten ik accepteer dat ik dat zo afentoe heb en neem dan even rust en daarna voel ik me opzig wel weer vrolijk en mezelf al denk ik dat je nooit meer de oude ik zal zijn na een kindje . praat hier anders eens over met een huisart die hebben vast wel wat verstand wat te doen, je word begeleid in je zwangerschap dus waarom niet erna toch? hopelijk dat je hier wat aan hebt!

Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Happy Birthday tickers