.

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lizzy24
afbeelding van lizzy24
11 sep 2013 - 15:37
.

.

Zay01
afbeelding van Zay01
11 mrt 2014 - 14:06

Het is niet zo dat je Fay haar oma ontneemt. Het is een bescherming voor jou en je kind. Ik snap dat jij het liefste je schoonmoeder helemaal uit het leven van je dochter wilt hebben maar dat kan gewoon niet en puur voor je dochter en ik neem aan ook voor je man. Het zou dan weer egoistisch van jou zijn als je haar oma uit haar leven houd als haar oma alleen maar het beste voorheeft met jou dochter. Dat jij en je schoonmoeder problemen hebben heeft Fay niks mee te maken. Daarom is het belangrijk dat er goed gecommuniceert word. Ik zeg altijd: Als mensen niet praten worden ze ook niet gehoord. Een mens zal uiteindelijk toch moeten luisteren. En als jou schoonmoeder daadwerkelijk om haar kleindochter geeft dan zal dat ook wel gebeuren. Ze zou alleen wat minder egoistisch mogen zijn. Als jou man niet wilt luisteren zou jij de gene moeten zijn die dan even de touwtjes in handen moet nemen. Voor verandering is nou eenmaal zelfvertrouwen nodig! Anders zal het nooit veranderen. Zolang jij in de depressie blijft zitten zal het zo blijven zoals het is. Ik begrijp dat een depressie ontzettend moeilijk iets is om uit te komen ( ik heb zelf ook in een depressie gezeten) en het hoeft ook zeker niet in één keer goed te gaan. Maar stappen zetten naar de juiste richting kom je al een heel eind mee. Een terugval hebben is nooit erg maar blijf er nooit in vasthaken!

Ik begrijp niet waarom jou man hier geen probleem in ziet. Heb je hem je letterlijke gevoelens verteld? Dat jij hier ongelukkig van word en het jou kwetst dat haar partner haar niet serieus neemt? Ik vind dat, ook al ziet jou man er geen probleem in... Zijn vrouw wel!! Dat is al iets wat hij serieus moet nemen. Een klein voorbeeldje: Als een vrouw heel bang is voor een spin.. En die man heeft zoiets van: Het is maar een spin...Waarom ben je zo bang ik zie het probleem niet?? Dan is het de keuze aan die man of hij die spin naar buiten gooit of dat hij hem laat lopen. Begrijp je wat ik bedoel? Het moet voor hem duidelijk zijn wat het voor jou kan doen als mensen jou gevoelens meer begrijpen en waaruit blijkt dat dat op dit moment helemaal niet het geval is. Ik vind ook dat je zo''n gesprek met je schoonmoeder moet kunnen hebben. Geen enkele schoonfamilie is perfect.. En soms zullen we dingen moeten slikken om het omgaan met elkaar te kunnen accepteren en makkelijker te maken. Alleen wanneer het de ander niet schaad! En puur uit houden van! Voor je man, je dochter voor wie dan ook. Alleen hier heb je wel zelfvertrouwen bij nodig. In stevige schoenen staan. En als je weer een moment hebt dat je weer zo''n rot dag hebt of je voelt je naar of verdrietig.. Haal dan de visie in je hoofd wat je wilt bereiken. En dat gaat niet lukken met negatieve gevoelens. Verdrietig en boos zijn mag maar het mag je dagelijks leven gewoon niet beinvloeden. Wat mij vaak ook wel eens helpt in situaties waar ik me onzeker voel is me af te vragen hoe ik zou willen hoe mijn dochter zich zou gedragen en voelen in die situatie en dat dan gewoon te doen.

Ik begrijp het ook dat je het idee hebt dat je het moet opnemen tegen een ''team'' Maar daarom is het belangrijk dat je man voor je gevoel achter je staat want dat geeft ook veel zelfvertrouwen!! En als jij of je man een gesprek met je schoonmoeder aangaat hoeft de rest van de familie daar helemaal niet bij te zijn. Makkelijk worden zal het niet zijn maar het zal wel mooie resultaten opleveren. Je verdient het om gelukkig te zijn! En je verdient het om te genieten van al het moois wat er nog komen zal! Gun het jezelf dan ook! Geniet van het hier en nu. Het zal een muur zijn die je doorbreken moet vanwege je depressie. Maar jij bent de enige die bepaalt of jij dat kan of niet. Jij bepaalt of jij je laat beinvloeden door mensen en jezelf en die muur nog hoger gaat bouwen.

Als jij niks aan de situatie doet zal Fay sowieso er niet heel gelukkig mee kunnen worden omdat mama dat uiteindelijk ook niet is. En dat is iets wat ze nu al voelt alleen geen idee heeft wat ze met dat soort gevoelens aan moet omdat ze nog maar een baby is. 

Ik geloof dat je het kan zolang de wil er maar is!

 

Groetjes,

Zay

Babsx
afbeelding van Babsx
11 mrt 2014 - 11:25

Hoi zay,

je hebt ook helemaal gelijk! Het is alleen zo jammer dat ik me momenteel geen sterke vrouw voel, sinds die prenatale depressie en nu nog steeds in de depressie, voel ik me echt niet sterk in mijn schoenen staan. Daardoor geef ik haar inderdaad teveel macht over mij en mijn gedachten.  Ook vind ik het erg moeilijk omdat ik het idee heb dat ik het moet opnemen tegen haar 'team' (zij, schoonzus, schoonvader en mijn eigen man) omdat ik geen steun krijg van mijn man.

Ik neem je tips zeker mee, ik ga dit oplossen voordat fay groot is en de situatie doorkrijgt.

is het dan niet zo dat ik tussen fay en haar oma insta?

Zay01
afbeelding van Zay01
11 mrt 2014 - 11:19

Hoi babsx,

 

Ik ga even heel direct zijn. Je geeft nu al het slechte voorbeeld aan je dochter! Jij moet van je af bijten! Hoezo het heeft geen zin om te zeggen wat je voelt en wat je wilt??Dat is opgeven! Als jij die gevoelens blijft vasthouden wat tenslotte ook nog eens je eigen keuze is zal je schoonmoeder als het ware ''winnen'' Jij moet eerlijk vertellen met hoe jij je voelt en als dat mens dat niks kan schelen moet jij ook eerlijk vertellen wat jij daar van vind! Ook al zou je haar er mee kwetsen! Soms is er ruzie nodig om dingen uit te kunnen praten. Dit gevoel wat je nu hebt kan echt niet goede dingen veroorzaken bij je relatie of bij de gevoelens van Fay, of voor je eigen toekomst! Op dit moment word er met je omgegaan alsof je een deurmat bent waar over heen word gelopen en af en toe nog even de voeten bij worden afgeveegd! Wees die sterke vrouw die er echt wel in zit bij jou want dat laat je nu niet zien! Ik weet niet of je het door hebt maar jij hebt bewust/onbeuwst de keuze gemaakt om jou schoonmoeder de macht te geven jou je zo te laten voelen. Als jij je niet open zet en niks doet aan de situatie wat eigenlijks betekend de situatie te accepteren zal het alleen maar erger worden. Voor jou, je man en nog erger voor Fay. Bescherm je zelf en je kind. Laat je nooit negatief beinvloeden door mensen die niet met jou het beste voor hebben of met de mensen van wie je houd. Het is tijd om hier een stokje achter te steken.

 

Liefs,

 

Zay

Babsx
afbeelding van Babsx
11 mrt 2014 - 10:33

Hoi lizzy,

ik begrijp je helemaal!

mijn schoonloeder heeft ook echt de geboorte van mijn dochter verpest...

het begon toen ik zwanger was, ik had een prenatale depressie en zat heel erg in de put. van schoonmoeder nooit iets gehoord, hoe het ging met mij of met de kleine, nooit gevraagd aan mijn man hoe het met hem ging, zeker omdat hij natuurlijk ook last had van mijn depressiviteit.

toen in therapie geweest, nu nog en afgesproken dat ik na de bevalling eerst mijn ouders wilde zien en later hun pas, zeker omdat n toch nooit interesse toonde.

Nou toen ik bevallen was, en het was een zware bevalling, weeenstorm en op het laatste snel ingeknipt omdat haar hartslag wegviel.. wilde ik heel graag mijn moeder en zus zien die me al die 9 maanden door dik en dun gesteund hebben. 

En savonds wilde ik dan pas mijn schoonfamilie, wilde het zelf niet maar wilde het mijn man niet ontzeggen... Nou belt hij ze dus op en staan ze er in het bezoekuur van mijn ouders en zus. Uteindelijk zijn mijn ouders en zus een halfuur kunnen blijven, en hun het andere halfuur maar zijn ze nog een halfuur langer gebleven..

terwijl ik nog moe was (het was pas 5u later) en pijn, nog geen band met mijn baby door de depressie en erg verdrietig was..

ze kwam binnen, liep ze naar me toe en kuste mijn mooie fay op haar hoofd.. Dat heeft me zo gekwetst! eerst geen interesse tonen en dan ineens ongewenst binnen komen en dan ook nog ineens gaan kussen.

en ze kuste mijn kleine terwijl ik die zelf nog niet gekust had, het nog moeilijk vond om een band met haar te krijgen.. Ik voelde me helemaal niet goed emotioneel.

ze heeft me zo erg gekwetst hiermee... Mijn man ziet hier allemaal geen probleem in, dit is nooit uitgeoraat want volgens hem heeft het geen zin.. Ik denk het ook niet want ze zal nooit toegeven en waarschijnlijk reageert ze gewoon helemaal niet.

en nu elke keer als ze mijn dochter kust word ik misselijk, ik word misselijk bij de gedachte dat ik nooit meer vsn haar afkom en dat ze altijd de oma zal blijven van mijn dochter. Door de haat voor mijn schoonmoeder kom ik niet over mijn depressie heen.

 

sorry voor het lange verhaal, maar het voelt goed om het van me af te kunnen schrijven..

ik heb namelijk het gevoel alsof niemand begrijpt hoe ik me voel..

 

 

Elam
afbeelding van Elam
13 okt 2013 - 21:40

het getsie ik herken het!! Begrijp niet dat mensen zo egoistisch kunnen zijn.

Zay01
afbeelding van Zay01
11 sep 2013 - 18:18

Ik heb geen problemen met mijn schoonfamilie. Gelukkig luisterde ze wel naar mijn eisen ook al waren ze het er niet mee eens. Maar wat verschrikkelijk dat je dit mee moest maken. Ik hoop dat je sowieso nog hele leuke tijden mee gaat maken die wel heel goed zijn samen met je gezin. Veel sterkte. Ik wens jullie al het goeds.