wanneer weer voor het eerst ongesteld met bv

12 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Gabriella21
afbeelding van Gabriella21
27 feb 2013 - 09:20
wanneer weer voor het eerst ongesteld met bv

Hallo,

 

ik vroeg me eigenlijk af wanneer jullie weer voor het eerst ongesteld werden. (voornamelijk dus als je bv geeft)

ik zit nu op 5maanden en nog altijd gelukkig niks. maar ik vraag het me dus af vanaf wanneer ik dit ongeveer kan gaan verwachten.

 

alvast bedankt voor de reacties!

mommmie
afbeelding van mommmie
12 dec 2013 - 14:22

Ik had rond 6 maanden mijn eerste menstruatie, dat kwam vooral omdat de bv afgebouwd werd en vervangen werd door vaste hapjes, wel nog erg onregelmatig ongesteld, eerste cyclus duurde 38 dagen. 

Jongen: 22-03-2013 ♡
Meisje: 26-10-2014 ♡
Jongen: 27-02-2016 ♡

Zay01
afbeelding van Zay01
10 sep 2013 - 15:39

Nu al bijna 16 maanden bv en nog niet ongesteld geworden. hieperdepiep

Gabriella21
afbeelding van Gabriella21
9 sep 2013 - 10:49

O dat is snel weer ongesteld! 

Mijn kleine meid word over 2 weekjes 1 jaar en nog steeds niet ongesteld. Vraag me af wanneer dit komen vaat. Op zich vind ik het niet erg hoor eerst 9 maanden zwangerschap niet ongesteld en dan nu al weer bijna 12 maanden niet ongesteld geworden ideaal ik zou nog wel voor een paar jaar bij willen tekenen haha. 

Ik wil dus ook graag wachten tot ik ongesteld ben geworden voordat ik aan een spiraaltje begin. Ik weet niet precies waarom ik dat wil maar dat idee heb ik al sinds der geboorte.

maar nu vraag ik me wel een ding af wat nu als je weer zwanger zou willen worden hoe doe je dat dan. Zou je dan perse moeten stoppen met bv, dat zou voor mij geen optie zijn. Hoe doen andere mensen dat?

 

Cappuccino
afbeelding van Cappuccino
6 sep 2013 - 17:06

Geef ook borstvoeding. Onze meid is vandaag net 6 wkn oud,en ben aan het begin van deze week ongetseld geworden, helaas!!

 

 

Anke_RS
afbeelding van Anke_RS
12 jun 2013 - 21:01

Ik heb 14 maanden bv gegeven en was pas weer ongesteld na 11maanden, heerlijk aangezien ik na de bevalling 6 weken gevloeid heb.

Bren_85
afbeelding van Bren_85
6 mrt 2013 - 15:19

Hier ook nog steeds niet ongesteld, geef nu 5 maanden borstvoeding.

Wist trouwens niet dat je met de cerazette niet ongesteld wordt. Ik heb hem al wel in huis maar nog niet geslikt aangezien ik nog niet ongesteld ben geworden. Ik dacht, wacht eerst wel een menstruatie af voordat ik daaraan begin.

Zay01
afbeelding van Zay01
1 mrt 2013 - 20:37

Hallo 

 

Als je borstvoeding geeft dan komen er hormonen vrij die de ongesteldheid stoppen/remmen. Wanneer je bij de 6 maanden minder borstvoeding gaat geven dan kan het zo zijn dat de hormonen die de menstruatie remmen een stuk minder worden waardoor je over 2 a 3 maanden ( of eerder verschilt per lichaam) Dat je dan weer ongesteld word.

IKzelf ben niet ongesteld geworden omdat ik aan de prikpil zit :D Maar daar ga ik deze maand ook vanaf.

Gabriella21
afbeelding van Gabriella21
1 mrt 2013 - 16:35

Oke, dus over het algemeen pas weer dan als je stopt met bv. maar vanaf 6maanden ga je steeds minder bv geven ivm gewoon eten. dus zou het dan ook sneller op gang komen of blijft het dan nog steeds uit over het algemeen. 

ik vind het inderdaad ook erg heerlijk niet ongesteld worden. vandaar dat ik straks een spiraaltje wil, aangezien mijn man zich niet wil laten steriliseren (en ik overigens ook niet). die pil heb ik ook gehad bij mijn zoontje, maar vond het niet echt nuttig. dus ben er deze keer niet aanbegonnen.

 

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
27 feb 2013 - 11:32

Hoi

Zelf ook na de bevalling borstvoeding gegeven. Zelf ben ik bevallen d.m.v. keizersnede

Ook mijn menstruatie bleef lang uit

Dit had te maken met keizersnede (baarmoeder moet weer normaal gaan werken) en borstvoeding (heeft weer te maken met hormonen waardoor je niet ongesteld wordt)

Doordat je borstvoeding geeft wordt je niet ongesteld(over het algemeen, er zijn altijd uitzonderingen), wat niet direct inhoud dat je dan niet zwanger kan worden.

Mijn borstvoeding stopte er uit zichzelf mee na zo'n 3 maanden. Een maand later werd ik ongesteld, en de maand erop ook weer. Dus ben ik ervan overtuigd dat je menstruatie uitblijft tijdens borstvoeding. (zal bij andere vrouwen vast anders zijn, elk lichaam is anders)

Toen ik voor de 2e keer ongesteld werd ben ik met anticonceptie begonnen, Cerazette. Een anticonceptiepil die je kan gebruiken tijdens borstvoeding, het is een pil die je slikt zonder stopweek en heb dus ook geen eisprong en dus geen menstruatie. Sindsdien geen menstruatie meer, maar dat is ook de bedoeling. Ik vind Cerazette een fijne anticonceptie. Elke dag rond hetzelfde tijdstip een pil, en je hebt geen eisprong/menstruatie. Als we opnieuw zwanger willen worden stop ik met de pil en ben je eigenlijk "direct"  weer vruchtbaar. Ideaal.

 

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
27 feb 2013 - 09:48

Goeie vraag. Ken mensen die na 7 maanden weer eens ongesteld werden, maar bij mij is het ondanks volledige borstvoeding na een week of 6 al raak. Hier zijn geen standaarden voor, het komt wanneer het komt. (ben stiekem wel een beetje jaloers, haha, ik zou ook nog wel een paar maanden zonder willen).