Wanneer stopt de aanmaak van borstvoeding?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MarKeRo
afbeelding van MarKeRo
25 feb 2013 - 21:14
Wanneer stopt de aanmaak van borstvoeding?

Hallo,

Ik had even een vraag en vroeg mij af of iemand hier een antwoord op weet?

Ik heb namelijk 10 maanden borstvoeding gegeven, en heb daarna 2 miskramen gekregen, 9wk en 6,5 wk zwangerschapsduur, maar er komt nog steeds vocht uit mijn tepels als ik erin knijp. In totaal ben ik nu dus al een 7 maanden gestopt met borstvoeding. Is dit normaal?

 

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
27 feb 2013 - 18:07

Je lichaam gaat automatisch melk aanmaken, en de kans bestaat dat je de eerste dagen stuwing krijgt (volle, pijnlijke borsten). Maar je lijf krijgt snel door dat er geen afname van melk is, dus zal ook geen prikkels krijgen om meer melk aan te maken. Maar de mate van stuwing verschilt echt per persoon. Zelf heb ik de eerste maand of twee bijvoorbeeld overproductie, daar is niks aan te doen. Een ander zal moeten knokken voor dat extra druppeltje melk. Dergelijke vragen kan je natuurlijk ook bij de kraamzorg of verloskundige stellen.

SuuskeE
afbeelding van SuuskeE
27 feb 2013 - 13:03

En hoe gaat dit eigenlijk als je na de bevalling helemaal geen borstvoeding gaat geven?

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
27 feb 2013 - 11:35

Zelf stopte mijn borstvoeding er uit zichzelf mee

Maar ook verhalen gehoord dat je borstvoeding, tot vervelends toe, maar blijft produceren. Heb gehoord dat je dan of moet afwachten tot het vanzelf overgaat (en niet aanleggen/kolven) of dat  je met "afbinding" je melkproductie kan stoppen. Maar hoe dat zit weet ik niet hoor, heb ik alleen maar gehoord.

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
26 feb 2013 - 11:03

Helaas kan dit erg lang duren. Ik heb tot anderhalf jaar na de laatste voeding nog steeds wel eens druppels gehad. Niet meer in knijpen, het wordt uiteindelijk minder.