Terug in vorm na een keizersnee

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mama van Dylano..
afbeelding van Mama van Dylano..
7 jan 2013 - 16:56
Terug in vorm na een keizersnee

Hallo,

Ik ben 8 weken geleden bevallen met een keizersnee van een mooie jongen. Gelukkig is alles goed gegaan en echt veel pijn heb ik daarna niet gehad. Nu heb ik net een controle gehad bij de dokter ivm de wond en alles was goed maar ik moest echt buikspieren gaan oefenen want zo hangbuik om mijn leeftijd (27 jaar) vond hij abnormaal.

Ik merk dat ik mezelf aan het pushen ben.. Mijn zoon is alweer 8 weken en ik moet nog 8 kg afvallen (was 18 kg aangekomen) Ik heb dus maar nieuwe broeken gekocht met maatje meer.. Maar mijn buik hangt er echt over! Hierdoor zit ik zelf niet lekker in mijn vel en ben onzekerder. Mijn man zegt: als je 3 maaltijden eet, 2 tussendoortjes, elke dag gaat wandelen met de hond of de kleine en elke dag buikspieren oefeningen doet komt het allemaal in orde. Geef het de tijd.. MIjn man vind me gewoon mooi zoals ik ben. Maar ik heb er gewoon moeite mee. Zijn er meer vrouwen die dit herkennen? En wat deden jullie hieraan?

Ik ben dolgelukkig met mijn zoon en ik geef niks om de striemen maar ik zou toch graag weer voor de zomer redelijk in bikini willen rondlopen. alvast bedankt voor alle tips..

pris-998026
afbeelding van pris-998026
30 mrt 2015 - 12:04

Hallo,

Ik ben 5 weken terug bevallen van een klein meisje door middel van een keizersnede, en zie mijzelf hier helemaal in terug.
Ik ben een paar dagen terug 22 geworden, maar voel mij door mijn lichaam een stuk ouder, ookal word ik 16 geschat.. Ik heb erg veel last van striae over mijn hele buik en heupen.
Ik heb veel moeite met hoe mijn lichaam nu is.
zaterdag ben ik wezen winkelen met een vriendin in de hoop een heel nieuwe garderobe aan te schaffen, maar ik kwam terug met 1 broek, een blousje en een vest.. Elke broek die ik pastte was 3 maten groter dan normaal, en zelfs in een high waisted jeans hing mijn buik over mijn broek..
Mijn vriend neemt mij gelukkig zoals ik ben, maar hoe dun ik ook was (had er veel moeite mee), hoe meer ik mijn maatje 34 mis..
Morgen voor de nacontrole na het ziekenhuis in de hoop op goed nieuws, zodat ik weer naar de sportschool kan!

Niets is onmogelijk! Als we ons lichaam terug willen, gaat ons dat lukken! 9 maand zwanger, 9 maanden ontzwangeren. Succes mommys!

Wicked Sheila
afbeelding van Wicked Sheila
11 dec 2014 - 12:21

Ik ben zelf een maand geleden bevallen via een keizersnede. Qua gezondheid en herstel heb ik niets te klagen. Ik kon lopen vanaf de tweede dag en kon al in de 2e week makkelijk een dag op pad. Lopen, staan, liggen.... alles lukt me. Behalve dat ik met mijn gezond verstand weet dat ik beter nog niet kan stofzuigen of zware dingen kan sjouwen. Dus ook niet mijn buikspieren een beetje trainen.

En daar herken ik mezelf wel in. Tijdens de zwangerschap ben ik 12 kilo aangekomen en nu zit ik 5 kilo boven mijn normale gewicht. Dat valt me dus weer mee (misschien toch een voordeel van borstvoeding geven). Maar ik heb ook zo'n 'flubberbuik'. Ergens vind ik het er erg grappig uitzien en ik ga er gewoon vanuit dat het tijdelijk is. Als ik straks alles weer kan en mag, zal deze zo weer weg zijn. Ook als ik de reacties hier lees.

In de tussentijd zijn voor jou die zogenaamde 9 maanden voorbij (niet dat ik het een bepaalde tijd wil geven). Dus ik vroeg me af.. en, is die naar tevredenheid verdwenen en zit je inmiddels alweer lekker(der) in je vel?

Jesa-922295
afbeelding van Jesa-922295
28 jul 2014 - 12:23

dit is voor mij ook een herkenbaar verhaal ..
ik ben drie weken geleden bevallenvan een prachtige dochter en heb ook bijna nergens geen last van .
doe al veel in mijn huishouden omdat ik me al zo goed voel alleen daarna merk ik toch dat ik teveel heb gedaan
als ik jullie zo hoor moet ik dus nog ff doorzetten en gaat die flubberbuik dus echt weg
mijn zwangerschapskiloos waren er gelukkig in 2 weken tijd al wel vanaf maar die buik zit toch in de weg hihi
ook heb ik bij de wond van de keizersnee binnen in een harde bal zitten is dit herkenbaar voor jullie ?

ik ga nog genieten van mijn kleine meid en probeer de zorgen over mijn buik even aan de kant te zetten

Heesebeesje
afbeelding van Heesebeesje
16 jul 2014 - 15:55

Hallo, 

Wat een herkenbaar verhaal. Ik ben tijdens mijn zwangerschap ongeveer 20 kilo aangekomen. Ik ben een snoepkont en weet dat ik het dus ook zelf een grootdeel gedaan heb. Inmiddels is Sem 7 weken oud en komt de zomer om de hoek kijken. Ik loop nog steeds in mijn (winter) zwangerschapskleding rond omdat mijn eigen kleding van voor de zwangerschap niet over mijn heupen komt of mijn buik staat enorm in de kleding getekend.

Ik weet dat ze zeggen negen maanden op en af, maar het doet toch meer met me dan ik in eerste instantie dacht. Door de keizersnede kan ik inderdaad geen buikspieren direct gaan trainen. Ook mijn man zegt dat hij van me houdt zoals ik ben en dat ik het voor nu even zal moeten accepteren en dat we ook om een maat grotere kleding kunnen gaan. Hij bedoelt het echt super goed maar een maat groter kleding kopen is echt een dingetje voor mij. Ik heb dure zwangerschapskleding aangeschaft en nu zou ik weer een berg met geld moeten uitgeven voor de tussentijd. Plus het neemt mijn gevoel niet weg! Ik zit niet lekker in mijn vel en de hormonen die nog door mijn lijf heen gaan maken dat niet minder. Het voelt als een vernedering aan.

Om toch een beetje positief te blijven, er is al bijna 10 kilo af, ik ben dus al op de helft. Bij de een zal het afvallen sneller gaan dan bij de ander. De een komt ook meer aan dan de ander. Ik hoop voor iedereen die zich net zo rot voelt, dat het snel beter gaat. Tot die tijd ga ik, op de momenten dat ik me rot voel, even bij mijn kleine man kijken, daar word ik zo weer vrolijk van.

 

elise88
afbeelding van elise88
10 apr 2014 - 15:27

.

babywens74
afbeelding van babywens74
29 nov 2013 - 15:43

Ik 21 oktober bevallen, met spoed keizersnee, en ook blubber buik.. 

las dat je na 6 wk pas mag fietsen stofzuigen enzo...

en ja lees ook altijd 9 mnd zwanger en 9 mn ontzwangeren..

ik had daarvoor ook geen buik, en wil die ook weer terug... maar zal moeilijk gaan denk ik, met buikspieren trainen.. moet woensdag naar gynecoloog en zal daar eens vragen wat ik wel en niet mag doen.

wil wel weer bewegen...

 

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
9 jan 2013 - 16:11

Hoi

Dit is herkenbaar!
Zelf ben ik in juni2012  bevallen, ook keizersnede. Ik dacht ook toen ik het zag en kon staan van: OOooh nee moet je die buik zien (flubber, hangen) ik dacht dat komt nooit meer goed!! Echt waar ik zat er mee (en normaal maakt het mij niet zo uit een kilo meer of minder maar dit... vond het vreselijk die hangbuik) Maar buikspieroefeningen NIET DOEN want dat gaat gewoon nog niet. En 9 maanden op, 9 maanden af het is echt waar. 

Maar ik heb goed nieuws voor je; die slappe hangbuik verdwijnt, en daar hoef je echt niet meteen elke dag 2 uur voor te sporten (wanneer dat kan). Sterker nog, ik heb helemaal niet gesport! Normaal eten en drinken, je huishouden doen, voor je baby zorgen, wandeling buiten maken met je kleine.... Dat doet al wonderen! Dus je man heeft gelijk, normaal eten/drinken en gewoon wandelen.

Ow en nog iets; ik dacht namelijk ook na de keizersnede van; ow buikspieroefeningen en dan lukt het wel, maar daar hou je snel genoeg mee op want het moet eerst goed genezen (en dat schijnt langer te duren bij een keizersnede dan bij een vaginale bevalling). Bij een keizersnede is namelijk je buik opengesneden en tussen je buik en je baarmoeder zitten heel wat spierlagen. Die zijn ook doorgesneden, en dat moet allemaal rustig de tijd krijgen om hun normale vorm weer te krijgen (zonder oefeningen!!). Ik kon ongeveer 3-4 maanden na de keizersnede weer echt normaal stofzuigen, de was doen etc. Maar ik ben inmiddels 7 maanden verder na de keizersnede en bijvoorbeeld het bed verschonen (schone lakens om matras, dekens uitkloppen etc) dat moet ik nog steeds rustig aan doen, anders voel ik het helemaal in mijn onderbuik, rondom litteken keizersnede. Ook bijvoorbeeld een volle zware boodschappentas dragen dat doet ook pijn rondom het litteken.

Dus; geduld hebben, het komt vanzelf wel weer goed. En luister naar je lichaam, als je ergens mee bezig bent en het doet pijn is dat een teken dat je moet stoppen. (en ik ben vrij eigenwijs en een doorzetter, maar echt luister naar je lichaam anders heb je weer langer last)

Alles komt wel goed maar geef het de tijd

ab bab
afbeelding van ab bab
7 jan 2013 - 19:09

Het heeft je 9 maanden gekost om het er aan te krijgen, verwacht nu niet dat het in 9 weken er weer af is... Ja bij sommige vrouwen is het er zo af, maar lang niet bij iedereen en zeker bij een keizersnede heb je een grote uitdaging omdat je langer zult moeten wachten met het trainen van je buikspieren. 

 

Geef het de tijd meid, het komt heus goed maar je zult het echt een paar maanden moeten geven. 

mamaCornel
afbeelding van mamaCornel
7 jan 2013 - 17:14

heel herkenbaar.

Maar ze zeggen 9 maanden op, en 9 maanden af. Geef het de tijd.

Ik ben 6 maanden geleden bevallen en ben ook nog niet zoals ik wil zijn. Je kan wel letten op wat je eet en gewoon bewegen. Het komt best wel goed..!