lotus-geboorte ervaringen?

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
dineke en angie
afbeelding van dineke en angie
14 apr 2013 - 12:36
lotus-geboorte ervaringen?

ik las vandaag in de vrouw een stukje over 'De lotus geboorte' . normaal zou je de navel streng doorknippen maar dan laat je de navelstreng zitten tot hij binnen 3-10 dagen er van afvalt , ook draag je de placenta mee in een doek, wie heeft hier ervaring mee? of moet je er niet aan denken?  ik heb het zelf niet gedaan maar ik ben benieuwd!

groetjes Dineke en Angelique

dineke en angie
afbeelding van dineke en angie
8 mei 2013 - 16:20

hey @krullevaar @maan x, zelf lijkt het mij ook niks en veel gedoe maar ik las dit bij de telefgraaf app gedeelte 'vrouw'! en was weleens benieuwd over er mensen zijn die dit wel gedaan hebben enzovoorts daarom heb ik dit topic ook aangemaakt! ben benieuwd..wink

Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Happy Birthday tickers

 

 

Krullevaar
afbeelding van Krullevaar
8 mei 2013 - 14:22

Hi,

Ik vind het ook niet zo heel natuurlijk klinken, wat Maan al zegt, dieren bijten de navelstreng ook door. Daarbij heeft het volgens mij ook niet zo veel nut. Wanneer een kind direct na de geboorte zelf gaat ademen veranderen er een paar dingen in de bloedsomloop van het kind. De bloedcirculatie door de navelstreng en de placenta wordt dan gestopt. Bij een bevalling wordt daarom vaak even gewacht met het doorknippen van de navelstreng tot deze is 'uitgeklopt'. Vanaf dat moment is de navelstreng een 'dood' ding. Het laten zitten van de navelstreng en de placenta is dus volgens mij vooral veel gedoe. Doordat het echter dood materiaal is denk ik ook niet dat het veel risico's heeft, teveel bloed uit de navelstreng krijgen kan volgens mij ook niet.
Persoonlijk lijkt het me dus vooral veel (vies?) en nutteloos gedoe, maar kwaad kan het denk ik ook niet, dus ieder zijn ding. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar mensen met andere meningen en ervaringen!