Jaar na keizersnede nog geen menstruatie

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
trotsemamavan3
afbeelding van trotsemamavan3
29 nov 2012 - 11:30
Jaar na keizersnede nog geen menstruatie

Ik heb even een vraagje. Mijn zoontje word 1 december 1 jaar. Hij is d.m.v een keizersnede ter wereld gekomen. Ik heb 7 maanden bv gegeven.

Ik vraag me af of er meer moeders zijn die een jaar na een keizersnede nog geen menstruatie hebben gehad

Groetjes Andrea

elise88
afbeelding van elise88
10 apr 2014 - 15:29

.

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
13 feb 2013 - 13:26

In november dus menstruatie gehad na een heel lange tijd. In december werd ik weer ongesteld en ben toen meteen begonnen met Cerazette (anticonceptiepil zonder stopweek). Bevalt goed.

trotsemamavan3
afbeelding van trotsemamavan3
11 feb 2013 - 14:33

Gelukkig kwam de menstruatie 3 dagen nadat ik het bericht had geplaatst

trotsemamavan3
afbeelding van trotsemamavan3
11 feb 2013 - 14:32

Hoi Elise, Ik ben 2 december ongesteld geworden. Had voor de zekerheid nog maar een test gedaan. En de dag erna kwam de menstruatie. Was best wel opgelucht. Hopelijk komt het bij jou ook snek. Groetjes Andrea

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
29 nov 2012 - 14:35

Hoi Andrea

Zelf ben ik ook bevallen d.m.v. een keizersnede in juni 2012. Ik heb toen 3 maanden borstvoeding gegeven. 
Toen mijn dochter 2,5 week oud was, heb ik 2 dagen licht bloedverlies gehad. Daarna niks meer. 
Ik heb me toen ook zorgen gemaakt over van; wanneer komt het weer? Eind oktober/begin november 5 dagen ongesteld geweest, sindsdien ook niet meer. Dus als het goed is komt het binnenkort weer. Mijn dochter was dus 5 maanden oud toen ik weer ongesteld werd, 2 maanden nadat de borstvoeding is gestopt. 

Mij is destijds verteld dat bij een keizersnede het normaal is dat de menstruatie langer uitblijft dan bij een vaginale bevalling. Hoeveel langer is mij niet verteld, kreeg toen een antwoord van :  bij elke vrouw is dit verschillend.

Ik twijfelde hier ook enorm om, en heb ook op deze site een topic ge-opend met de vraag wanneer menstruatie weer begint na een keizersnede.
5 maanden na de bevalling (keizersnede) werd ik pas weer voor het eerst ongesteld. Dat is inmiddels nu bijna 1 maand geleden, dus als het goed is wordt ik binnenkort weer ongesteld. Maar mijn cyclus is nogal onregelmatig, de ene keer zit er bij mij 4 weken tussen, andere keer 6, of weer anders..
Ben nu dus weer aan het wachten totdat ik weer ongesteld wordt, en dan begin in met anti-conceptie.

Wat ik ook heb gedaan, omdat ik zo twijfelde en het maar vreemd vond: Huisarts bellen. Gewoon alles vragen. Misschien hebben ze ook iets om menstruatie op te wekken, of anders een onderzoekje??

Succes