HCG in je lichaam na bevalling?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
titty
afbeelding van titty
1 mrt 2013 - 15:45
HCG in je lichaam na bevalling?

Ik zit met een vraag en op internet krijg ik tegenstrijdige berichten te lezen over de duur van het hcg in je lichaam.

Destijds toen ik een miskraam heb gehad moest de zwangerschapstest binnen 2 weken negatief zijn.
Ik ben inmiddels bijna 7 weken geleden bevallen, echter heb ik gisteravond laat een test gedaan omdat ik nog steeds niet ongesteld ben geworden en last heb van borsten en wat misselijk(niet heel veel), daar was bij de Clearblue digitale test een vaag 2e streepje te zien.
Digitaal deed hij het niet goed omdat ik hem er fout in had gestopt. 
Mijn man is er van overtuigd dat het raak is , alleen ik durf het nog niet te geloven.

Vooral zo kort na de bevalling. 

Weet iemand hoelang het duurt dat de hcg uit je lichaam verdwijnt na een normale zwangerschapsduur?
Op de site van Predictor staat 3 weken, maar ik lees op verschillende pagina's ook 9 weken. 
Ik geef geen borstvoeding, vanaf dag 2 niet meer, en bij de vorige zwangerschappen was ik al na 4-6 weken weer ongesteld. 

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
2 mrt 2013 - 18:45

In tegenstelling tot Anne werd ik na 6 weken, mét volledige borstvoeding, alweer ongesteld. En dus ook alweer hartstikke vruchtbaar. Sterker nog, mijn verloskundige waarschuwde me dat een groot aantal vrouwen juist heel snel na de bevalling alweer vruchtbaar is, ondanks dat er nog geen menstruatie is geweest. Immers, je eisprong is 2 weken voor je ongesteld moet worden. Wat betreft die digitale testen, het schijnt vaker voor te komen dat zo'n test wel twee streepjes laat zien als je hem openmaakt, maar dat hij toch echt negatief is. Koop gewoon een normale test, bijvoorbeeld die 2 voor 5,- van de kruidvat. Of neem contact op met verloskundige of huisarts.

titty
afbeelding van titty
1 mrt 2013 - 18:12

Wij hebben al gemeenschap gehad vanaf 4 weken, hier zit een aantal keren bij dat het onveilig is geweest of condoom is gescheurd.

Ik wacht nog een kleine week om daarna wel de test goed te doen, ik had nog 2 testen liggen van vorig jaar, maar bijsluiter is spoorloos.

ab bab
afbeelding van ab bab
1 mrt 2013 - 16:29

Na 4 tot 6 weken weer ongesteld??? Toen was bij mij het vloeien na de bevalling net gestopt! Ongesteld werd ik pas pakweg 6 MAANDEN na de bevalling - en dat was zonder borstvoeding te hebben gegeven. Nog afgezien van dat je na 7 weken bij mij echt niet aan hoefde te komen voor seks hoor......

 

7 weken na je bevalling weer vruchtbaar, ik vind het erg snel. Het is volgens mij niet onmogelijk, maar wel heel, heel, heel erg snel.

 

Eerste voor de hand liggende vraag: heb je uberhaupt reden om te denken dat je zwanger bent, maw heb je onveilig gevreeen?

 

Zo ja, dan kun je 2 dingen doen: nog een test halen en deze wel juist doen, maar eigenlijk zou ik gewoon even de huisarts bellen voor advies.