Hardlopen met Evy........ Blij dat ze er persoonlijk niet bij was!

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Brenda84
afbeelding van Brenda84
8 jan 2013 - 14:06
Hardlopen met Evy........ Blij dat ze er persoonlijk niet bij was!

 

Die kilo’s van de zwangerschap staren me iedere keer aan als ik in de spiegel kijk. Maar ook wanneer ik m’n broeken pas en ik steeds weer uitkom bij mijn vertrouwde zwangerschapslegging (zwart) en lange shirts (zwart). Ik leuk het wel op met een sjaaltje hier en een gekleurd jasje daar, maar er gaat toch een tijd komen dat mensen over me gaan praten en zeggen kijk heb je haar weer in diezelfde kleren.

Dus besloot ik gisteren dat het genoeg was. Verschillende mensen gingen mij voor en op facebook las ik goede reacties. “Start to Run met Evy” De uitkomst voor mensen die binnen 10 weken een goede conditie op willen bouwen en zo dus ook wat kilootjes kwijt willen raken. Mijn goede voornemens waren al op de goede weg, mp3tjes gedownload en hardloopkleren uit de kast getrokken.

Voor mijn zwangerschap heb ik ook al een poging gedaan, maar ik ga geen oude koeien uit de sloot halen en dus ook niet nadenken over dat ik binnen 5 lessen al gestopt was. Dus manlief bij dochter gebleven maandag avond en ik stond helemaal sportief klaar om te gaan hardlopen.

Bij de eerste paar meter voelde ik al wat ik de volgende keer anders ga doen, een strakkere + hogere onderbroek! Wat een geflubber, heen en weer. pff Maar daar doe ik het allemaal voor dus doorzetten!! heerlijke muziek, maar wat voel ik. tja m’n kuiten, vergeten te strekken voordat ik was begonnen.

Yes! Ze geeft aan dat ik op de helft ben! (Hele training duurt 18 minuten) De training houdt in: 2 x 1 minuut hardlopen met daarna 1 minuut lopen, 2 x 2 minuten hardlopen met daarna 2 minuten lopen en tot slot 3 minuten hardlopen en dan 3 minuten uitlopen.  Maar dat was nou net het probleem, Sorry Evy, ik heb m’n eerste les al verzaakt, ik heb toch echt de laatste drie minuten niet vol kunnen maken.

Moet ik me nu rot voelen dat ik de eerste les al niet compleet heb volbracht. Blij zijn dat Evy toch niet mijn “persoonlijke” coach is en me dus niet kon pushen op dat moment. Bang zijn voor mijn volgende les (overmorgen) aangezien die 20 minuten gaat duren? Of toch trots dat ik de eerste stap heb gezet naar een betere conditie.

Wat ik wel zeker weet is dat mijn kuiten verdomd zeer doen en de spierpijn in heel m’n benen trekt. Ook laat ik de hardlooples zitten tot het weekend en ga ik donderdag weer lekker naar de Zumba! Is toch wel fijn zo’n personal coach!!

Brenda84
afbeelding van Brenda84
9 jan 2013 - 18:48

Goed idee van jullie, ik zal les 1 gewoon blijven doen totdat het me gemakkelijker af gaat. Ben ook super trots hoor dat ik begonnen ben! Morgenavond lekker Zumba, beweegt toch makkelijker dan het recht toe recht aan hardlopen. Heerlijk dat dansen op muziek!!!

 

Gretha
afbeelding van Gretha
8 jan 2013 - 22:03

vind het knap dat jullie er tijd voor hebben :) ik zwem zondagochtend en verder kom ik niet savonds zijn we druk met 2 kids en ben ik echt te moe van heel de dag in de weer zijn dat ik dan echt niet graag wil sporgen. dus super dat jullie het doen hoor!!

Lilypie First Birthday tickers

maaikem
afbeelding van maaikem
8 jan 2013 - 21:21

Gewoon volhouden hoor! Zelf ben ik in juli bevallen van een tweede zoon. Eind september ben ik begonnen met start to run van Evy. Door zieke kindjes heb ik een aantal weken niet kunnen lopen, en heb ik ook wat lessen vaker moeten doen. Inmiddels zit ik bij les 15 en het gaat steeds makkelijker. Ik had vanaf mei 2010 niet meer gesport, dus het begin was inderdaad lastig. Ik haal met twee kleine kindjes geen drie runs per week, maar twee lukt wel. Dat vind ik ook al goed.

voor extra inspiratie en motivatie kun je ook eens kijken op www.girlslovetorun.nl. Leuke dames die leuk schrijven over hardlopen, met leuke tips!

LJB
afbeelding van LJB
8 jan 2013 - 17:06

Inderdaad, wees er trots op dat je überhaupt begonnen bent! Ook ik zou les 1 over doen, tot dat je deze met gemak kan lopen. Met hardlopen wil je zeker niet overbelasten i.v.m nare blessures die je er aan overhoud. Daarbij komt: alles wat je nu doet, brengt je daar waar je uiteindelijk wilt zijn. Dus waarom persé les 2 willen volgen, terwijl je lichaam duidelijk aangeeft nog niet zo ver te zijn. Doe een stapje terug, wees er trots op dat je weer aan het bewegen bent en houdt het eindresultaat in gedachten. Het maakt dan niet uit hoe lang je erover doet, als je er maar komt.

En daarbij komt: je kijkt zelf altijd erg kritisch naar je eigen lichaam. Een ander denkt echt niet: jeetje moet je haar zien. Maar over het algemeen denken we dat altijd.

Gretha
afbeelding van Gretha
8 jan 2013 - 14:43

ik zou het ietsje rustiger aan doen en dus de eerste les nogmaals doen. eventueel net zo vaak todat je het goed vol houdt en echt klaar bent voor de volgende les en dit elke x zo bekijken. niemand verplicht je om direct door te gaan naar les 2..

probeer jezelf niet te hard te pushen maar wees trots op het feit dat je begonnen bent! niet teleurgesteld zijn omdat het nog niet lukt zoals je zou willen. push jezelf door te gaan ;) maar push jezelf niet om over je grenzen te gaan... :)

Lilypie First Birthday tickers