Opnieuw zwanger, vervroegde echo na buitenbaarmoederlijke zwangerschap

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mera-1485632
afbeelding van mera-1485632
23 sep 2019 - 11:14
Opnieuw zwanger, vervroegde echo na buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Goedemorgen, 

Ik ben 2/3 maanden geleden geopereert aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik was toen ongeveer 6,5 week zwanger. Mijn eileider was geknapt en zat al bloed in mijn buik. Ze hebben met een kijkoperatie mijn eileider en het vruchtje weg moeten halen. 

Toen is er bij het ziekenhuis gezegd dat wanneer ik weer zwanger ben ik meteen met bellen om een vroege echo te maken. Vandaag getest en ik ben weer zwanger! Super spannend natuurlijk of het nu wel goed zit. Ziekenhuis meteen gebeld om een afspraak te maken maar de telefoniste zei dat ze pas met 7 weken een echo doen? Terwijl ik de vorige keer eerder dan dat met spoed een operatie moest en toen konden ze ook al een hartslag zien.. 

Heeft iemand anders hier ervaring mee? Na hoeveel weken kregen jullie een echo bij een nieuwe zwangerschap? 

Alvast bedankt in ieder geval.. Ken niemand in mijn omgeving die hetzelfde heeft gehad maar heb het gevoel dat ik eerder een echo zou moeten krijgen..

Kristelroulaux
afbeelding van Kristelroulaux
28 jan 2020 - 12:54

Wat fijn voor jullie dat alles goed zit!

Ik mag morgen komen voor een vroege echo, ga er ook vanuit dat ze niets zien omdat het nog te vroeg is. Hopelijk stelt morgen me iets gerust! Dankjewel voor je reactie ☺️

mera-1485632
afbeelding van mera-1485632
28 jan 2020 - 10:53

Hee!

Ik heb zelf geen behandelingen gehad, maar vorig jaar zomer dus een buitenbaarmoederlijke zwangerschap ook in mijn linker eileider. Die is bij mij toen helemaal weggehaald aangezien hij al gebarsten was. Toen ik opnieuw zwanger was dacht ik ook van alles te voelen in mn buik en natuurlijk erg bang dat het weer verkeerd zou zijn. Je bent er ook veel bewuster mee bezig natuurlijk en elke kramp lijkt een verkeerd teken... 
Gelukkig was bij mij alles goed! Na veel zeuren bij het ziekenhuis (ze snapten niet echt wat er aan de hand was denk ik) heb ik een vervroegde echo gekregen al bij 4,5 week ookal zeiden ze dat een echo pas zin had bij 7 weken. Aangezien ik de eerste keer met 6,5/7 weken bij de spoedeizende hulp lag leek me dat niet een goed idee. Bij de 4,5 weken hierbij verwachtte wij ook niks te zien, maar tot iedereens verbazing konden we al een vruchtzakje zien in de baarmoeder. Voor de zekerheid de week erna nog een echo gehad, waarbij al een hartje te zien was. En nu alweer 22 weken zwanger van een gezond meisje. 
 

Hopelijk zit bij jullie nu ook alles op de juiste plek.

Kristelroulaux
afbeelding van Kristelroulaux
28 jan 2020 - 10:11

Hoi..

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met gerust stellen..
Vorig jaar Januari heb ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad.. ik ben hiervoor behandeld met MTX injecties, na drie maanden mochten we toen weer gaan klussen! Opnieuw zwanger worden bleek nog niet zo makkelijk omdat ik steeds maar bloedingen had tussen mijn menstruaties door. Nu heb ik afgelopen zaterdag ontdekt dat ik in verwachting ben.. 4 weken en 5 dagen nu! Heel blij.. en tegelijk heel erg angstig dat het weer mis zal lopen.
Ik heb veel last van mijn darmen en een aanhoudende ietswat stekende pijn in mijn linker zij/onderbuik. Mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap zat in mijn linker eileider... Ik ben dus vreselijk bang voor herhaling. Ik heb geen bloedverlies, wel wat lichtbruine afscheiding zo nu en dan! Ik raak helemaal gestresst hiervan... Ben zo bang! Nu mag ik morgen naar de gynacoloog komen (waarschijnlijk kunnen ze nog niets zien) .. ik ben zo bang... Zijn hier meer mensen die zwanger werden na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap? En hoe verliep dit bij jullie?

Hopelijk kunnen jullie me gerust stellen..

Angie91
afbeelding van Angie91
24 sep 2019 - 20:57

Wat fijn! Hopelijk zit alles op de juiste plek en kun je daarna het ‘normale’ schema van de echo’s volgen.
Groetjes!

mera-1485632
afbeelding van mera-1485632
24 sep 2019 - 13:05

Hee!

Heel erg bedankt voor je reactie. Het gaat inderdaad erom of het op de goeie plek zit. Een kloppend hartje is ook enorm belangrijk natuurlijk maar dat is voor ons de tweede stap op die moment.. 

Heb net nog een keer gebeld, en kreeg hetzelfde verhaal maar na aandringen nu een afspraak gekregen aankomende vrijdag.. Wat me dan weer heel vroeg lijkt, maar heb in ieder geval een afspraak!

Angie91
afbeelding van Angie91
24 sep 2019 - 09:28

Hoi hoi!

Ik heb met 6 weken een echo gehad (zelf geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad). Dan is er inderdaad wel kans dat ze het hartje nog niet zien kloppen. Maar in dit geval lijkt mij dat ze vooral kijken of de zwangerschap in de baarmoeder is?
Ik zou er nog eens achteraan gaan als ik jou was, zeker gezien je eigen gevoel.

Succes en ik hoop dat alles goed mag gaan!