Opnieuw zwanger, vervroegde echo na buitenbaarmoederlijke zwangerschap

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mera-1485632
afbeelding van mera-1485632
23 sep 2019 - 11:14
Opnieuw zwanger, vervroegde echo na buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Goedemorgen, 

Ik ben 2/3 maanden geleden geopereert aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik was toen ongeveer 6,5 week zwanger. Mijn eileider was geknapt en zat al bloed in mijn buik. Ze hebben met een kijkoperatie mijn eileider en het vruchtje weg moeten halen. 

Toen is er bij het ziekenhuis gezegd dat wanneer ik weer zwanger ben ik meteen met bellen om een vroege echo te maken. Vandaag getest en ik ben weer zwanger! Super spannend natuurlijk of het nu wel goed zit. Ziekenhuis meteen gebeld om een afspraak te maken maar de telefoniste zei dat ze pas met 7 weken een echo doen? Terwijl ik de vorige keer eerder dan dat met spoed een operatie moest en toen konden ze ook al een hartslag zien.. 

Heeft iemand anders hier ervaring mee? Na hoeveel weken kregen jullie een echo bij een nieuwe zwangerschap? 

Alvast bedankt in ieder geval.. Ken niemand in mijn omgeving die hetzelfde heeft gehad maar heb het gevoel dat ik eerder een echo zou moeten krijgen..

Angie91
afbeelding van Angie91
24 sep 2019 - 20:57

Wat fijn! Hopelijk zit alles op de juiste plek en kun je daarna het ‘normale’ schema van de echo’s volgen.
Groetjes!

mera-1485632
afbeelding van mera-1485632
24 sep 2019 - 13:05

Hee!

Heel erg bedankt voor je reactie. Het gaat inderdaad erom of het op de goeie plek zit. Een kloppend hartje is ook enorm belangrijk natuurlijk maar dat is voor ons de tweede stap op die moment.. 

Heb net nog een keer gebeld, en kreeg hetzelfde verhaal maar na aandringen nu een afspraak gekregen aankomende vrijdag.. Wat me dan weer heel vroeg lijkt, maar heb in ieder geval een afspraak!

Angie91
afbeelding van Angie91
24 sep 2019 - 09:28

Hoi hoi!

Ik heb met 6 weken een echo gehad (zelf geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad). Dan is er inderdaad wel kans dat ze het hartje nog niet zien kloppen. Maar in dit geval lijkt mij dat ze vooral kijken of de zwangerschap in de baarmoeder is?
Ik zou er nog eens achteraan gaan als ik jou was, zeker gezien je eigen gevoel.

Succes en ik hoop dat alles goed mag gaan!