ongesteld na miskraam

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
gaby-750502
afbeelding van gaby-750502
25 sep 2012 - 23:22
ongesteld na miskraam

Wie weet hoe lang hert duurt voordat je weer gaat menstrueren nadat je een miskraam heb gehad
Ik heb ongeveer 4weken een miskraam gehad en wil weten wanneer mijn periode weer gaat beginnen
en of het kan zijn dat ik alweer zwanger kan zijn want heb in de tussentijd ook gemeenschap gehad

dank je wel

gaby

mlmb-1506865
afbeelding van mlmb-1506865
2 mrt 2020 - 21:17

Na 2 jaar super blij zwanger zijn maar helaas een maandje geleden bij 8weken zwanger een miskraam gehad. Echo gehad was nog een innimini stukje te zien verder alles schoon nu aan het wachten op mijn ongesteld.

LauraH
afbeelding van LauraH
7 okt 2012 - 09:18

Ik heb 2 weken geleden een miskraam gehad ik was 8 wk zwanger. Op de eerste echo was het hartje nog aan het kloppen maar helaas niet snel genoeg. De kans dat dit een miskraam zou worden was groot. Maar ook was er een kans dat bij de 2e echo het hartje nog zou kunnen kloppen. Hoe gek en verdrietig dan ook was ik erg opgelucht dat een week later bij de 2e echo bleek dat het hartje was gestopt met kloppen. Wij hebben er voor gekozen om in het zkh te gaan overleggen wat de mogelijkheden waren. Na weer een uitgebreide echo heeft ook de gynaecoloog vast gesteld dat het een miskraam was. In overleg hebben we besloten om d.m.v. tabletten mijn lichaam te helpen aangezien ik al een week aan het vloeien was. Ik moest 2x p/dg 2 tabletten in brengen en dat voor 2 dg. Na de 3e dosering kwamen er buikkrampen (weeen) op gang. De volgende ochtend de laatste 2 tabl ingebracht daarna weer heftige krampen gehad en daarmee kwam het vrucht je los (dit was op zondag). Op vrijdag weer een controle in het zkh en daar bleek dat alles weg was en ik geen curretage nodig had. Ik kan zeggen dat ik door alle controle het fijn vind om te weten dat alles schoon is en dat ik mijn lichaam iets heb geholpen, Verder geen onderzoeken gehad na aanleiding van de miskraam omdat we al een gezonde zoon hebben.

Ook ik heb nog geen idee wanneer mijn normale cylcus weer gaat of moet gaan beginnen. Is er bij 1 van jullie ook gezegd dat jullie misschien moesten wachten om weer in verwachting te raken. Want onze gynaecoloog zei dat we weer aan de gang konden gaan maar hoor wisselende verhalen.

Fijn dat jou menstruatie al weer is begonnen. En hopelijk komt een volgende zwangerschap snel.

Groetjes Laura

gaby-750502
afbeelding van gaby-750502
4 okt 2012 - 21:34

Dank jullie wel voor het delen van alle ervaringen die jullie hebben gehad en
door deze berichten weet ik sat het dus een tijdje duurt voor je weer begint met je syclus en
in mijn geval ben ik weer ongesteld geworden en hoe raar het ook mag klinken maar nu
kan ik weer gaan uitrekenen wanneer me ovulatie is en wanneer ik dus weer zwanger kan worden
En laten we hopen dat het nu helemaal goed gaat

Gabriella21
afbeelding van Gabriella21
4 okt 2012 - 20:54

Hallo,

Ik kreeg net 1dag voordat ik een echo zou krijgen om te kijken hoe ver ik was een miskraam. de volgende ochtend heb ik het zkh gebeld en die zeiden dat het beter was dat ik wel langs kwam, om gewoon even te bekijken. Ik had het gene wat eraf was gekomen mee genomen naar het zkh. Tijdens de echo zagen we dus dat er geen embryotje of iets in zat. Wel echter dat er nog bloed en alles aanwezig was. Hun hebben het gene op gestuurd wat ik mee genomen had en hebben dit na laten kijken *(vooral aangezien het mijn 2de zwangerschap was en ik al één gezond kindje thuis heb zitten). Ik moest een controle afspraak maken voor over 1week. Dat hadden we gedaan en ik was nog steeds aan het bloeden niet veel meer maar er was nog wel wat bloed. Toen hebben ze het een beetje weg gehaald min of meer een curretage. Daarna is het bloeden binnen 1week gestopt. En nadat ik weer 1keer ongesteld zou zijn geweest mochten we het nog een keer gaan proberen voor een kindje. Ik werd vanaf de dag dat de bloeding gestopt was en dan weer een normale cyclus van 28dagen werd ik weer ongesteld vanaf die dag is het gewoon weer opnieuw begonnen. heel dat cyclus gedoe.

Succes en sterkte!

Groetjes Gabriella

pipo-439651
afbeelding van pipo-439651
2 okt 2012 - 21:08

Ik heb met 5 weken (juni/juli) een miskraam gekregen d.m.v. een bloeding/menstruatie. Na een weekje was dat over, net als mijn normale menstruatie. Hierna was mijn cyclus weer gewoon normaal 28 dagen en heb daarna verder nergens last van gehad. Nu ben ik 6 weken zwanger. Ik ben positief en het voelt ook anders als bij de miskraam. Kan niet wachten op de eerste echo.

MarKeRo
afbeelding van MarKeRo
27 sep 2012 - 10:13

Hoi,

NOu ik ben nog niet schoon na 2,5 maand. Er zit nog vocht. Verder blijf ik niet de hele tijd bloeden ik heb nadat het vruchtje verloor ong. 2 weken gebloed, toen 4 wk niet en toen dacht ik weer ongesteld te zijn geworden ong 2 weken bloed verloren en kramp gehad. Heb toen een echo gehad en het bleek nog niet schoon. toen heb ik die dag erna een bloedprop verloren te grote van een kiwi, verders niks, een week later heb ik weer iets groots en hards verloren en nog 1 dag gebloed. Verder niks. Dus wij wachten af. Ik wil dat mijn lichaam het zelf loslaat alles. Heb niet zo een zin in dat iedereen even komt voelen en dingen komt inbrengen. Vindt het toch best iets pive's

Sterkte en succes de komende tijd

gaby-750502
afbeelding van gaby-750502
27 sep 2012 - 09:58

Bij mij kwam het zelf op gang en bij me tweede onderzoek was de vrucht en de vruchtzak al verdwenen
maar moest nog een paar keer terug komen voor bloedonderzoek en me
HCHgehalte want die bleef raadselachtig hoog bij mij. Vandaag ben ik zo als ik
hoopte ongesteld geworden en het klinkt missien raar maar ik ben daar
zo blij mee. Mijn huisarts heeft mij niets gezegt over dat je pas schoon word als je ongesteld
word ze vertelde mij dat ik weer kon gaan klussen zodra de bloedingen over waren en dat
je niet perse moet wachten tot je eerste periode weer begint. Zijn de bloedingen bij jou dan nog niet gestopt
want dan zal ik toch maar eens contact op nemen met huisarts of gynocoloog en vragen om een echo
want de bloedingen moeten stoppen binnen 1a2 wejen en da moet ook je placenta er uit zijn

MarKeRo
afbeelding van MarKeRo
27 sep 2012 - 09:40

Hoi gaby,

 

Wat ontzettend naar voor jullie, Mag ik vragen hoe het weg is gegaan? Want ik heb zelf 2 maanden geleden een miskraam gehad, Die is uiteindelijk vanzelf op gang gekomen want ik wilde geen curretage of iets anders. Maar ik blijk nog steeds niet schoon te zijn. En dus ook nog niet ongesteld geworden. De artsen zeggen dat dat pas kan als je schoon bent. Maar mijn huisarts zegt dat het schoon wordt als ik ongesteld ga worden. Dus het kan nog best wel even duren.

Heb jij ook zo veel controles gehad? Sterkte met alles.

 

groetjes marinda