onderzoeken doen na herhaalde miskraam

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
eelisabethh
afbeelding van eelisabethh
28 mrt 2017 - 18:09
onderzoeken doen na herhaalde miskraam

Hallo allemaal. Begin maart hebben wij voor de 2de x gehoord dat we een miskraam mee zullen maken. Half maart heb ik een curretage gehad. Omdat het al 2x is misgegaan en wij nog geen zwangerschap hebben voldragen, ben ik van mening om ons te laten testen waarom waasrom wij de miskramen krijgen. Mijn gyn is hier nog niet helemaal mee eens omdat er voor 80% niks gevonden wordt. Iemand ervaringen met deze testen en is er bij julie wat uitgekomen?

mar_-1440819
afbeelding van mar_-1440819
23 apr 2019 - 19:47

Is idd vaak zo dat hier niks uit komt. Laat je serum b12 (+ MMA of homocysteine) checken, en daarnaast ook stollingsonderzoek doen (naar bijv. antifosfolipidensyndroom). Van b12 hoef je geen klachten te hebben als je een tekort hebt maar op DNA niveau geeft het chromosoomafwijkingen (zie presentatie radboud https://www.spn-regionijmegen.nl/images/pdfbestanden/Anneke-Vulto---Presentatie-... ).

eelisabethh
afbeelding van eelisabethh
29 mei 2017 - 13:47

Ik heb bij de huisarts bloed laten prikken. Heb geen stollingsziekten. Mijn vitamine b12 was aan de hoge kant. Van de gyn mogen wij wel een chromosoomonderzoek doen, maar dat doen wij nu nog even niet.
Ik ben nu een aantal x bij een natuurarts geweest, zij zegt dat de miskramen komen doordat mijn lever gifstoffen aan de embryo geven en niet afvoert zoals het hoort.

...mama...
afbeelding van ...mama...
29 mei 2017 - 12:57

Kijk eens of je b12 wel hoog genoeg is...

Mijnticker.com Tickers

sandraSandra
afbeelding van sandraSandra
29 mei 2017 - 11:16

Wij hebben ook 2 miskramen gehad en na de 2e kregen we aanvullend onderzoek aangeboden. Een onderzoek naar stolling bij mij en een chromosoomonderzoek bij mij & partner. We hebben ervoor gekozen er geen gebruik van te maken.
Stollingsonderzoek: dan had ik altijd al moeten weten dat er iets niet klopte, maar mijn wondjes helen altijd snel, bloeden niet extreem en ook niet zeer zware menstruatie.
Chromosoom onderzoek: 98% vd gevallen komt er niets uit, 1% kunnen ze er niets aan doen en 1% heeft medicijnen nodig.

Maar het blijft toch knagen hoor, had ik iets kunnen doen? Waarom? Etc. Ook nu ik een jaar later voor de 3e x zwanger ben, ik geloof er momenteel niets van dat het nu wel goed gaat. Elke keer was het in week 8/9 foutgegaan. Wacht dus nu op 10-weken echo as zaterdag. Nog 5 dagen geduld opbrengen dus!....