Missed abortion

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
l_r-82996
afbeelding van l_r-82996
7 jan 2019 - 01:07
Missed abortion

Hallo dames 3 januari hebben wij onze eerste termijn echo gehad volgens onze berekening zou ik 9 weken zwanger zijn. Tijdens de echo eerst uitwendig later inwendig bleek dat er geen hartactiviteit was en de vrucht werd gemeten op 7.2 weken 1.4cm. Er werd ons gelijk medegedeeld dat het geen goede echo was een zo gehete missed abortion na 3 goede zwangerschappen te hebben gehad hebben wij hier dus geen ervaring mee ik heb geen enkele keer krampen bloedingen of wat dan ook gehad gewoon hartstikke zwanger zere borsten alles erop en eraan. Met lood in onze schoenen zijn wij naar huis gegaan en heeft een andere verloskundige met ons de volgende dag telefonisch contact gehad en het één en ander uitgelegd wat ik kon verwachten en wat de opties zijn. Ik heb daarna gevraagd of ik in de loop van volgende week nog een echo zal krijgen om het nogmaals te bekijken. Er werd mij verteld dat ze dit niet doen omdat een missed abortion al is vastgesteld. Nu zit me dit niet lekker ik bedoel volgens onze eigen berekening was ik die dag precies 9 weken zwanger gerekend vanaf de eerste dag laatste menstruatie de vrucht was na meting 7 weken en geen hartactiviteit... kan het niet zo wezen dat er misschien te vroeg is gekeken want ik kan ook later mijn eisprong hebben gehad en de innesteling zo zit ik al gauw op een 7 weken wat dus zou kloppen met de groei vd vrucht. Ik snap dus noet waarom ik geen extra echo krijg om het uit te sluiten dit zal mij zelf ook meer rust geven. Heeft iemand hier ervaring mee?

 

 

kare-555391
afbeelding van kare-555391
8 jan 2019 - 12:31

Hey, hey. 2016 had ik een positieve test in mijn hand. Voelde me helemaal zwanger. Alles herkenbaar van voorgaande zwangerschappen. Bij onze eerste echo waarbij ik volgens mijn telling dacht 8 weken zwanger te zijn, zag het er uit als 5/6 weken. Helaas was er geen actief hartje te zien. De verloskundige zei mij toen de week erop terug te komen om te kijken of het dan eventueel gegroeid zou zijn, maar ze zag het niet positief in helaas. Ze zei, dat we anders eerst moeder natuur haar gang moesten laten gaan en anders zou ik een curratage krijgen. Eenmaal weer thuis kreeg ik de volgende ochtend een miskraam. Vraag anders alsnog een extra echo aan. Ga je gevoel achterna. Het is jou lijf. Succes, liefs van karen

 

anni-621932
afbeelding van anni-621932
7 jan 2019 - 14:00

Hoi,

2 jaar geleden hebben wij het zelfde meegemaakt na 3 goede en voorspoedige zwangerschappen geen goede echo.
Ik weet niet of ze het jou vertelt hebben maar het hartje hoort rond de 5 weken te gaan kloppen. Jullie kindje is de grote van 7 weken begrijp ik uit jouw verhaal.
Ik voelde me ook gewoon zwanger maar toch was ons kindje gestopt met groeien rond de 6 weken en dat zagen we pas op de echo die bij 9 weken zwangerschap gemaakt werd.
Ik mocht na de echo 2 weken afwachten of het spontaan kwam en dat gebeurde ook.
Moeilijke periode! Sterkte