Geen hartslag 6.6 wk zwanger

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
minn-1125574
afbeelding van minn-1125574
19 sep 2017 - 23:01
Geen hartslag 6.6 wk zwanger

Vorige week woensdag had ik ongeveer 2 eetlepels bloedverlies. Ik schrok en belde de huisartsenpost. Doorverwezen naar VK. Eerste echo was gepland voor 27 september, deze heeft ze toen vervroegd naar 19 september (vandaag dus). Er was een vrij grote dooierzak te zien en een embryo van 0,9 cm. Maar geen hartslag. Collega erbij gehaald - deze concludeerde ook een miskraam. Het vruchtje zou heel recent zijn gestopt met leven. Ik heb fysiek geen verandering gemerkt, bloedverlies was eenmalig. Is het niet wat vroeg om met 6.4 weken deze verdrietige conclusie te trekken? Ik lees namelijk overal dat in de 6de week vaak nog geen hartslag te zien is. Ik ben benieuwd naar dergelijke ervaringen...

Moreenn1991
afbeelding van Moreenn1991
25 sep 2017 - 14:27

Okee dat ik bij de verloskundige was en wisten dat het mis was gelijk afspraak gemaakt bij de Gynaecoloog in het ziekenhuis om te kijken en af te spreken hoe en wat er zou gebeuren...
En die avond begon ik hele erge pijn in MN onderbuik te krijgen (weeën) en bloedverlies werd erger en ergens heb bijna hele nacht op de wc gezeten en uiteindelijk kwam het eruit.. Het lijkt mij erger als je jie embryo dan zou zien liggen.. Maar bij mij was MN vruchtzakje leeg dus alleen MN vruchtzakje was uit..
Maar voor alsnog naar gynaecoloog gegaan en toen bleek dat idd alles er al uit was...
Het is echt qua persoon en qua lichaam verschillend hoe erop wordt gereageerd.. Ik hoop voor je dat het snel gebeurt.. Want weet hoe moeilijk het is...

Xx

beck-1326913
afbeelding van beck-1326913
24 sep 2017 - 17:48

Hallo
Afgelopen vrijdag ben ik naar verloskundige geweest zou ik tien weken zwangen zijn.... Maar er bleek geen hartslag meer te zijn.
De foetus was 7 weken en 5 dagen op de echo dus ook niet verder gegroeid verloskundige zei dat ik een miskraam heb gehad. De eerste keer dat ik erheen ging was ik zes weken en was wel een hartslag te zien en afgelopen vrijdag niet meer.
Ik heb nog helemaal geen bloedverlies gehad en nog steeds last van de kwaaltjes.
Moest het weekend afwachten kojken of me lichaam het zelf zou doen maar nog steens niks.
Maandag zouden ze me bellen en dan Door te verwijzen naar het ziekenhuis.

Moreenn1991
afbeelding van Moreenn1991
21 sep 2017 - 14:01

ik heb zoiets ook gehad en het hoeft niks ernstigs te betekenen!! in mijn geval met mijn eerste zwangerschap was dat wel zoo maar het zegt nog niks!! ik hoop op een goeie afloop voor jouw !!

...mama...
afbeelding van ...mama...
21 sep 2017 - 13:40

Als je er zelf niet van overtuigd bent, geen goed gevoel hebt , vraag je toch gewoon om nog een echo volgende week? Dan zou je kindje tov deze week sowieso gegroeid moeten zijn.
Heel veel sterkte!

Mijnticker.com Tickers

IN81
afbeelding van IN81
21 sep 2017 - 08:48

Ten eerste - voor ik mijn ervaring vertel - sterkte! Ik heb destijds met 5 weken een mk gehad, mij lieten ze een week later terugkomen omdat het op mijn echo niet duidelijk was hoeveel weken ik nu zwanger was. Mijn cyclus was heel onregelmatig. Ik dacht zelf ruim 6 weken te zijn, maar de grootte van het embryo op de echo was duidelijk meer rond de 5 weken. Een week later was het nog steeds net zo groot (of klein) en werd er dus echt bevestigd dat ik een miskraam had gehad. Ik weet natuurlijk niet hoe een vk dit weer aanpakt bij 6,4 weken. Er gebeurt veel qua groei in die 1,5 week. Ik mag toch hopen dat haar conclusie niet te voorbarig is geweest en dat ze er 100% van overtuigd is. Helemaal omdat haar collega dit ook bevestigde. Maar als je twijfelt, of er toch nog vragen over hebt, zou ik je vk gewoon weer opbellen. Onzekerheid is heel vervelend, en blijft anders aan je knagen. Nogmaals sterkte, als je nog iets wilt weten, ask me.