Eerste miskraam

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
anja-1388335
afbeelding van anja-1388335
5 aug 2018 - 17:23
Eerste miskraam

Hallo,

Afgelopen vrijdag (03-08-2018) hadden we een echo en ik zou hier 11 weken zwanger zijn van de eerste.

Met 6 weken hadden we de eerste echo en alles was goed en er was al een hartje te zien.

Helaas was met de 2de echo geen hartslag meer te zien en volgens de berekening was ik 8+2. Het kindje was dus helaas al bijna 3 weken dood. Medicijnen mee gekregen en vrijdag op zaterdag tegen 01.30 voelde in de vrucht mn lichaam verlaten.

Nu erg boos en verdrietig. Hoe nu verder. Wanneer gaan we weer beginnen wat is gezond? Onze verloskundige zegt dat je in prenciepe weer kunt beginnen zodra je stopt met vloeien. Het ziekenhuis zegt dat je je eerste menstruatie moet afwachten. Maar ja hoe lang gaat dat duren... Het liefst willen we zo snel mogelijk weer gaan proberen. We hebben 5 jaar onze kinderwens uitgesteld. Ik ging eerst 4 jaar studeren en daarna nog een maagverkleining gehad waardoor we weer een extra jaar hebben uitgesteld. We zijn er bijde zo aan toe en waren zo blij met onze eerste zwangerschap. Helaas heeft deze dus maar 8 weken mogen duren.

Van de week ga ik weer aan het werk. Voelde me van het weekend niet goed en fijn om te werken.

anja-1388335
afbeelding van anja-1388335
4 okt 2018 - 08:52

Ondertussen bijna 9 weken verder. We hopen zo vurig dat ik snel weer zwanger ben. Het is zo gewend idd geval. Psychisch gaat het ook op en neer maar de goede dagen zijn ondertussen veel langer dan de slechte dagen

Jjuna
afbeelding van Jjuna
4 okt 2018 - 07:27

Heel veel sterkte, ik kan me zo goed voorstellen dat je direct weer verder wilt met proberen, terwijl het verdriet nog zo vers is. Ik hoop voor je dat je lichaam ook snel weer op het punt is dat het genoeg rust ervaart om er weer voor te gaan! Maar wachten duurt lang ja..

anja-1388335
afbeelding van anja-1388335
7 sep 2018 - 16:23

Hoi Karin.

Bedankt voor je reactie! Ondertussen zijn we 5 weken verder en zit ik op dag 36 van de eerste cyclus. Na twee weken is het bloeden gestopt en zijn we weer gaan klussen.

Psychisch blijft het lastig maar onze wens is heel groot dus we dachten niet geschoten altijd mis.

Ondertussen merk ik weer meer van de impact. Dag 36 en geen bloed en geen positieve test. Heeft mn lichaam langer nodig of niet. De onzekerheid speelt zeker een rol.

Alle hormonen die al die weken door mn lichaam gieren. Het intense verdriet dat je hebt. Gelukkig is dat nu iets meer gestabiliseerd. Maar nu komt de onzekerheid. Ik dacht dat ik rond 19 september een eisprong had (kan het normaal aan mn slijm zien). En nu zijn we weer 2.5 week verder en geen positieve test of ongesteld. Heb ik het verkeerd gezien of niet...

Aan de ene kant denk ik hadden beter 1 menstruatie kunnen wachten maar de wens was zo groot dat besloten hadden dit niet te doen.

Nu afwachten dus, laat dit nu net mijn beste kwaliteit zijn.... totaal niet dus! Beetje controlfreak haha. Naja meer dan wachteb kunnen we niet doen maar had onderschat hoeveel impact dit ook op langer termijn heeft (vooral in je hoofd)

kare-555391
afbeelding van kare-555391
16 aug 2018 - 12:44

Hoi Anja. Wat vervelend om te horen van je miskraam. Wij hebben het zelf ook meegemaakt. Ik kreeg vervolgens een aantal welen na de miskraam een echo om te kijken of mijn lichaam zelf alles weer schoon had gemaakt en ook checkte zij of alles weet zijn routine had opgepakt. Uit haar reactie tijdens de echo begreep ik toen dat  mijn routine weer in volle gang was. Dit hadden wij ons geen twee keer laten zeggen..... Vervolgens ben ik nog niet eens meer ongesteld geworden en 9 maanden later was onze dochter geboren. Het belangrijkste is denk de vraag of jij er zelf aan toe bent om direct weer aan de gang te gaan. Een miskraam kan een flinke deuk psygisch met zich meebrengen. Zorg goed voor je lichaam en jezelf. Hoe is het gegaan op het werk, het maken van de start? Heel veel sterkte, ik hoop voor je dat het geluk je snel toelacht. Liefs van karen