3de miskraam?

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Fiepje
afbeelding van Fiepje
23 nov 2018 - 07:24
3de miskraam?

Ik ben nu 6weken en 5dagen. Maar sinds gisteren zijn mijn symptomen aan het afnemen. Symptomen die al niet veel voorstelde. Het is hetzelfde hoe het bij de vorige twee zwangerschappen is gebeurt. Dus mijn gutfeeling zegt dat het verkeerd zit. Dinsdag heb ik de echo. En ik hou me er voor vast.

Ik wil zo hard schreeuwen en roepen op al die dokters die niet hebben geluisterd naar mij de vorige keer. Dat je om hulp vraagt, weet dat er iets mis is en je krijgt gewoon geen hulp. Nee we helpen pas, of onderzoeken het pas bij een derde miskraam. Want het kan nog steeds gewoon een fout zijn in aanleg. Toeval...
En ja, je bent ook niet van de smalste, misschien kan je beter wat vermageren voordat je nog eens probeert. Want moest er toch iets zijn zouden we liever hebben dat je eennbmi onder de 35hebt.

Ik weeg 25kilo minder dan mijn eerste zwangerschap van een jaar geleden.
Ik weeg 14 kilo minder dan mijn tweede zwangerschap in april. En ze juichen het heel hard toe. Ze juichen zo hard zodat ze mijn vragen niet horen. Wat gaat er mis! Ik geloof niet dat het aan mijn gewicht ligt!
Ben ik gezonder, ja, waarschijnlijk wel. Mijn menstruatiecyclus is regelmatiger en korter geworden met 25kilo te verliezen. En ik dacht dat het hiermee opgelost ging zijn. Maar ik weeg nog steeds te veel in hun ogen en ik heb schrik dat ze het hier gewoon weer gaan opsteken.

Maar ik lig hier in bed. En het zware gevoel in mijn borsten verdwijnt. De gevoeligheid verdwijnt, ze worden terug kleiner. Vermoeidheid is aan het verdwijnen. En ik weet gewoon dat het op dit moment weer fout loopt. Hetzelfde tijdstip in de zwangerschap dat het mis liep bij de andere zwangerschappen. 6weken. Toeval...? NEE Iets dat ik vorige keer ook wist maar zij niet genoeg interesse voor hadden om serieus te nemen.

En er is nog een hele kleine hoop dat het niet zo is. Wacht nu af tot dinsdag... maar het is heel moeilijk mezelf hier aan vast te houden...

Wanneer mag ik een mama zijn?

Fiepje
afbeelding van Fiepje
30 nov 2018 - 13:59

Hoi Riet,

Dank je wel voor de reactie.
Ik heb ondertussen de eerste echo achter de rug en kreeg een schitterende hartslag te horen. Iets dat ik voorheen nooit mocht horen. Meteen viel al de stress van mijn schouders. Ik ben super blij en heb vooral geleerd dat die symptomen echt geen manier zijn om te zien als het goed is of niet. Ondanks dat dit in vorige zwangerschappen wel was.
En alsof ze me nu een lesje willen leren beginnen ze nu stuk voor stuk de kop op te steken. humeur, misselijkheid, vermoeidheid, gevoelige borsten (terug maar niet meer zo fel) enz...

... We wachten geduldig op ons regenboogbaby.
riet-1199244
afbeelding van riet-1199244
23 nov 2018 - 10:44

En over het te zwaar zijn. Ik heb ook een bmi van rond de 35 dus ik ben ook veel te zwaar. Ik heb 2 miskramen gehad (5 weken en 7 weken) en een IUVD (19 weken), en er is nog nooit geen arts/verloskundige geweest die gewezen hebben naar mijn bmi. Tuurlijk is een gezond bmi beter, maar ze kunnen niet zomaar miskramen en dergelijke afschuiven puur op gewicht van de moeder lijkt me.

riet-1199244
afbeelding van riet-1199244
23 nov 2018 - 10:38

Hallo Fiepje,

Wat vreselijk dat je je niet serieus genomen voelt! Zeker met al 2 miskramen, dan zijn je angsten op nog een miskraam al groter.

Kan je niet toch proberen een echo af te dwingen? Desnoods zeg je dat je buikpijn heb, dan nemen ze het vaak al serieuzer.

En misschien nog een zwangerschapstest doen om te kijken of het streepje misschien (al) lichter is?

Die onzekerheid is echt vreselijk! Ik hoop voor je dat het toch allemaal goed zit met je kleine Kruimel.