Zwangerschapsdepressie

1 bericht / 0 nieuw
Fiepje
afbeelding van Fiepje
13 dec 2018 - 15:33
Zwangerschapsdepressie

Tussen de 9 en 10 weken ben ik nu. En ik kan niet blijer zijn met het nieuws. Dit is de 3de zwangerschap maar de eerste keer dat het na de 6 weken is geraakt. We hebben er dus een goed gevoel bij.
Alleen is dit gevoel heel redelijk en dringt het niet door. Ook ben ik constant enorm moe en is er niets dat me nog interesseert. Ik ben zelfstandige en werk van thuis uit dus ik moet van niemand verwachtingen invullen. Maar omdat ik zo ongefocust ben en me zo lusteloos voel hang ik dagen op de bank, zit op internet en doe nutteloze dingen. Ik slaap enorm veel en zelfs hierna voel ik me nog energieloos. Het huishouden wordt met moeite gedaan. Heel af en toe heb ik een burst van energie en voel ik me weer even mezelf, maar dit verdwijnt vaak snel omdat ik dan weer in een web van to-do's terecht kom die me geen goede moed geven. Die paar verantwoorelijkheden en taken die je echt niet wil doen. Waardoor ik snel weer bij af ben. Ik weet gewoon niet wat te doen en ik weet niet hoe ik dit nog tot juli ga uithouden. Ik had nog zoveel willen doen voordat het zo ver was. Maar ik heb soms moeite met de beslissing te maken als ik vandaag of morgen een douche neem.

Heeft er hier iemand ervaring met deze gevoelens.
en kan ik er een depressie op plaatsen? Het is namelijk weer zo een serieus probleem/woord. Zo erg is het toch wel niet? denk ik dan bij mezelf.