erg last van bekken

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
JinkeJ
afbeelding van JinkeJ
15 jun 2012 - 11:32
erg last van bekken

Hallo allemaal!

Sinds een aantal weken heb ik ontzettend last van m'n bekken. Net of hangt het echt alleen nog maar aan de spieren bijelkaar... Loop bij de fysio, ben er wel mee bezig om het niet erger te laten worden, maar moet nog 10 weken zo door en wordt er een beetje moedeloos van.. We hebben al een plank onder mijn kant van het matras gelegd, ligt wel wat hard, maar het helpt wel. Alleen zijn de nachten wat korter geworden aangezien het niet heel lekker meer ligt tegen de ochtend aan.. Overdag lopen er nog 2 koters rond, dus is de rust dan ook ver te zoeken.. Vandaar dat ik het hier eens probeer, misschien heeft een van jullie nog een tip wat me kan helpen!

Marlies Cornelis
afbeelding van Marlies Cornelis
6 nov 2020 - 09:20

He Jinkej,

Oh ik had helemaal niet naar de datum gekeken haha. Maar wat fijn om te horen dat het beter met je gaat. Klinkt een beetje als een gelijke situatie. Oefenen baart toch ook een beetje kunst heb ik wel gemerkt. Het duurt allemaal lang en misschien blijft het inderdaad altijd allemaal wel een beetje een zwakkere plek maar alles een beetje sterker maken kan nooit kwaad. Heel veel succes verder!

JinkeJ
afbeelding van JinkeJ
5 nov 2020 - 19:47

Hoi Marlies,

Bedankt voor jouw reactie! 

Mijn vraag is gedateerd, was in 2012 dat dit speelde. Ik ben alleen vergeten de reacties uit te zetten. Inmiddels gedaan.

Maar door oefeningen en voldoende rust te nemen ging het destijds gelukkig beter. Bij de 4e en de 5e ook weer veel last in de laatste maanden, had ook een vrij grote buik om mee te torsen. Bij de laatste zwangerschap schoot de rug zelfs even op slot en kon ik een week nauwelijks lopen. Blijkbaar toch een zwakke plek naarmate de zwangerschappen vorderen. Met hulp van bekkenfysio gelukkig weer opgeknapt, ben na de zwangerschap wel met de oefeningen doorgegaan om het bekken weer sterker te laten worden. 

Marlies Cornelis
afbeelding van Marlies Cornelis
5 nov 2020 - 17:06

Bij mijn eerste ook veel pijn en uitstralingen gehad. Vond het heel lastig om niks te doen. Ik ga toch niet toekijken hoe me man alles doet haha. Misschien ook omdat hij geen ster is in het huishouden. Maar de afwisseling met rust en activiteit is heel belangrijk. Ik ging af en toe even een stukje lopen om toch in beweging te blijven maar daarna meteen even rusten. Je moet voor je lichaam wel actief blijven maar ook weer voldoende rusten en herstellen. En die balans is echt lastig hoor. Ik ben veel in gaan lezen en oefeningen thuis gaan doen die ik van de fysio mee kreeg en daarna zelf online ook vond. Ik kijk veel bij Bekkenblog.nl. Vond ik via een vriendin op facebook. Vond ik fijn om te lezen misschien helpt dat jou ook!

JinkeJ
afbeelding van JinkeJ
15 jun 2012 - 19:01

Dank jullie voor de tips! Heb al bedacht om alvast een bed beneden in de kamer te zetten (de bank is te zacht voor de rug). Kan ik daar 'smiddags op liggen en kunnen de 2 kleine dames er wel omheen spelen (of erbij liggen ;) )... En die buikband zal ik eens naar kijken, klinkt goed in ieder geval! Nogmaals bedankt, zo kom ik de laatste maanden wel door denk ik!!

Nina23
afbeelding van Nina23
15 jun 2012 - 12:49

Ook overdag 1-2 keer een 15-30 gaan liggen. Ik weet niet hoe je dat moet regelen met twee kinderen maar het helpt echt. Zitten helpt niet. Bij zitten drukt namelijk nog steeds je hele lijf op het bekken. De beste tijd ervoor is het begin van de middag zodat de dag als het ware in tweeen gedeeld wordt.

Elke dag even samen met je kleintjes in bed een boekje lezen?

danilola
afbeelding van danilola
15 jun 2012 - 12:44

Heel veel succes!

danilola
afbeelding van danilola
15 jun 2012 - 12:42

Een orthopedische buikband!!!! ( en dan vrij strak ) Ik kon de laatste maanden van m,n zwangerschap niet meer staan,laat staan lopen of uberhaupt dingen doen..alleen maar liggen,vanwege de pijn. en aangezien ik ook n peuter rond had lopen moest ik wel iets kunnen. Ik kon wel staan,maar alleen als ik m,n buik zelf omhoog tilde.. Ik kwam erachter dat ik nog zo'n buikband had liggen ( ooit eens via mp gekocht ) en geprobeerd.. Ik heb em wel vrij strak omgedaan zodat m,n rug zeg maar de buik als het ware tilt en niet m,n bekken en m,n buikspieren. Het lost het probleem niet op,maar kwam zo wel de laatste maanden beter door.