Boosterprik en zwangerschap

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
jess-1639307
afbeelding van jess-1639307
21 nov 2021 - 20:05
Boosterprik en zwangerschap

Hee allemaal, 

Ik vroeg mijzelf af of er iemand al wat informatie of ervaring mee heeft mbt de boosterprik vaccinatie (pfizer) en zwangerschap.

Ik ben zelf nu 18 weken zwanger en werk in de zorg ik verwacht dat het niet lang meer duurt voordat we een oproep gaan krijgen. 

Ik wil mijzelf goed inlezen/adviseren dus vandaar de vraag aan jullie of iemand hier al informatie over heeft gekregen of ervaringen in heeft. 

Groetjes 

 

 

 

agee-1656912
afbeelding van agee-1656912
1 dec 2021 - 21:43

Hoi!

Ik werk ook in de zorg maar heb überhaupt de vaccinatie tot nu toe niet genomen omdat ik in een zwangerschapstraject zat en mn cyclus niet wilde beïnvloeden. Nu geeft de verloskundige aan dat ze wel echt adviseren om hem te nemen maar pas na 12 weken.

Maar is het geen idee voor je om je antistoffen te laten bepalen? Zo kun je kijken of het überhaupt al wel nodig is om de booster te nemen. Lastig is het he... je wilt zo graag het beste voor jezelf, het kindje maar ook voor je werk en dat geeft constant een soort frictie! Succes met je beslissing!

Vira
afbeelding van Vira
30 nov 2021 - 12:08

Hoi Jess,

Wat jammer dat er geen reacties zijn. Ik ben zelf ook opzoek naar meer informatie.

Het rivm had eerst weinig data over de boosterprik en zwangerschap. Een paar dagen later kwam het advies dat het geen problemen zou moeten geven. 

Ik vind het zelf nog te spannend om nu de booster te nemen in mijn eerste trimester.

Ik heb net een belafspraak gehad met mijn huisarts en ze zegt dat het geen slecht idee is om de eerste trimester af te wachten.

Misschien is het een idee om zelf ook contact op te nemen jouw huisarts of verloskundige?

Dan kunnen ze persoonlijk advies aan je geven.

Groetjes