Bekken klachten

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
desi-764289
afbeelding van desi-764289
23 nov 2016 - 08:34
Bekken klachten

Goedemorgen, Ik ben vrijdag 36 weken zwanger en al even beetje last van me rug en heup/bil bij stofzuigen etc. Vanacht wakker geworden met extra pijnen amper op kunnen staan pijnlijke benen etc. Vk gebeld bekkenklachten dus. Pff geen puf meer nergens voor. Meer meiden hier last van?? En tips? Liefs

Marlies Cornelis
afbeelding van Marlies Cornelis
5 nov 2020 - 17:07

Jeetje wat vervelend allemaal. Het is bij iedereen denk ik ook best verschillend allemaal. Bij mijn eerste wist ik bijna niet eens wat een bekken was. Ik wist eigenlijk pas door de pijn en al het bijhorende speur werk dat je zo veel problemen en pijn kan hebben rondom de zwangerschap. En wat had ik ook een pijn. Traplopen was wel mijn allergrootste vijand. Maar ik heb na de bevalling denk ik ook wel 7 maanden nog last gehad. Ik was ook best wel bang om voor de tweede te gaan en alles in je achterhoofd hebbende van de 1e keer. Ik ben toen een soort bekken zelf studie begonnen hahaha. Ik ben heel veel gaan inlezen en vond wel veel informatie waar je iets aan hebt. Eigenlijk staat en valt een hoop met je eigen bekken bewust zijn. Klinkt een beetje spiritueel en dat is het echt niet. Want ik ben echt een nuchtere boer. Ik kon met behulp van oefeningen heel goed me bekken vinden en controleren. En ik ging ook een stuk fitter mijn 2e zwangerschap in. Nu kan ook een topsporter bekkenpijn krijgen en krijgen alle zwangere vrouwen bekkeninstabiliteit, maar het helpt wel degelijk om wat fitter en ook metde bekkenoefeningen samen de zwangerschap door te komen. Na de 2e bevalling had ik een stuk minder last. Ik denk dat ik 2 maanden na de bevalling toch wel de klachten al voelde afnemen. Maar het is lastig hoor vind vooral de balans tussen actief zijn en rusten. Die partners doen de boodschappen maar en dat gedweil hahaha. Ik vond mijn oefeningen trouwens door veel te lezen maar op een gegeven moment kwam ik via facebook op en site Bekkenblog.nl. Best een grappige site misschien is dat voor jou ook iets.

elza-724926
afbeelding van elza-724926
23 nov 2016 - 10:27

Ik heb met mijn eerste zwangerschap ook rond 36 weken klachten gekregen. Door de bevalling kon ik mijn benen niet meer bewegen, de eerste weken op bed moeten doorbrengen en lopen met een rollator een echte bekkeninstabileit dus. Mijn tip, ga naar een goede bekkenfysio bespreek hoe je gaat bevallen (benen in je nek in absoluut niet goed) stop met huishoudelijke taken vooral stofzuigen en niet zoals ik eigenwijs zijn.Nu 36 weken zwanger van de 2e en vanaf het begin last en nu pijn maar gelukkig hoef ik niet plat omdat ik nu wel naar mijn lichaam luister en de fysiotherapeut uiteraard ;). Over een paar weken een keizersnede en dan hopelijk nooit meer bekkeninstabiliteit.

lili89
afbeelding van lili89
23 nov 2016 - 09:46

Wat bij mij werkte was een stevig bed. Wij hebben een boxspring en ik werd ook altijd met extreem veel pijn wakker. Kon haast niet opstaan, laat staan lopen. Heb toen onder mijn matras (dus tussen matras en boxspring) een plank gelegd. Eerste nacht sliep vreselijk, gewenning, maar daarna was dit dé oplossing voor mij. Voor de rest was het gewoon uitzitten. Zodra mijn zoontje eruit was was het ook acuut over. Sterkte!