Al 1,5 jaar moeite met seks na bevalling

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Breon
afbeelding van Breon
15 jul 2017 - 21:24
Al 1,5 jaar moeite met seks na bevalling

1,5 jaar geleden ben ik ingeleid, tot 7 cm ontsluiting gekomen, maar uiteindelijk toch via keizersnede bevallen. Sindsdien gaat seks erg moeizaam. Eerst dacht ik dat het nog aan het fysieke herstel lag, daarna aan hormonale schommelingen, vermoeidheid, etc. Steeds heb ik gedacht dat het een tijdelijk probleem was, maar inmiddels zijn we een flinke tijd verder en het gaat nog steeds niet beter terwijl alle externe factoren inmiddels geen excuus meer zijn.
Het lukt fysiek niet. Pas op. Hieronder details:

Als mijn vriend me probeert te penetreren schuurt het aan het onderste randje van de ingang. Het is alleen dat stukje, maar door de wrijving brandt het ontzettend en moet hij stoppen. Glijmiddel hebben we geprobeerd, maar dat maakt geen verschil. Het lijkt of de huid daar strakker staat dan voor de bevalling, maar dat lijkt me raar aangezien ik niet vaginaal bevallen ben. De huisarts gaf aan dat ik geen schimmelinfectie heb en dat het een kwestie is van 'trainen'. Over een week ga ik wel terug, maar ik hoop dat iemand hier mijn verhaal herkent en weet wat het kan zijn, zodat ik dit aan de ha voor kan leggen en niet weer met een kluitje het riet in wordt gestuurd.

kare-555391
afbeelding van kare-555391
17 jul 2017 - 20:04

Hey Hey, laat je effe weten hoe het is gegaan en/of je geholpen kunt worden? Want ik ben wel erg nieuwsgierig en benieuwd. Groetjes van karen

Breon
afbeelding van Breon
17 jul 2017 - 17:07

Dank je, Karen. Dat klinkt eigenlijk heel logisch, jammer dat je daar niet vaker over hoort dan was er misschien al eerder een belletje gaan rinkelen. Ik ga een doorverwijzing vragen!

kare-555391
afbeelding van kare-555391
17 jul 2017 - 12:27

Hey Hey, echt super vervelend, niet alleen voor jou omdat het zeer doet, maar waarschijnlijk ook voor jou wederhelft omdat die jou geen pijn wil doen. Heb hetzelfde probleem gehad. Ben daarmee naar de huisarts gegaan en daar ben ik doorverwezen naar ern bekkenbodumtherapeut. Hef bleek dat ik te veel spanning op mijn spieren had staan. Het werd mij zo uitgelegd en dat vond ik best logisch, tijdens je zwangerschap worden de banden slapper, maar ga je zelf automatisch de spieren meer aanspannen. Deze spanning kan na een bevalling dan ook weer automatisch in jou systeem blijven zitten. Hierdoor kun je last krijgen tijdens bijvoorbeeld dan het vrijen, dat het zeer gaat doen omdat je te gespannen bent. Een bekkenbodumtherapeut kan je erbij helpen om weer te ontspannen. Er kan alleen wel een tijd overheen gaan voordat jij je ontspanning weer totaal kunt vinden, dus heb wel geduld ;). Veel succes, ik hoop dat je hier misschien uiteindelijk iets aan hebt. Groetjes van karen

IN81
afbeelding van IN81
17 jul 2017 - 09:21

Breon, wat onwijs vervelend! Ben je hiervoor ook bij een gynaecoloog geweest, of alleen je huisarts? Anders zou ik je laten doorverwijzen naar een gynaecoloog of zelf contact zoeken via ziekenhuis. Zij hebben bakken meer ervaring dan je huisarts.