Acne

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Shivan
afbeelding van Shivan
19 feb 2016 - 23:27
Acne

HELP!!!
Sinds het stoppen met de pil is mijn acne op de rug verTIENvoudigd! Waar eerst wel eens een mee etertje zat, heb ik nu ontstekingen over mijn hele rug. Ongeveer alle smeerseltjes van de drogist die ik mag gebruiken al geprobeerd, nu 26 weken in mijn zwangerschap, doet t me allemaal veel te veel zeer als er iemand ook maar een hand op mn rug ligt. Helaas kan ik een schoonheidsspecialiste niet zomaar bekostigen, en een acnebehandeling krijg ik niet vergoed van mijn verzekering. Wie o wie heeft goede raad. Ik kan wel janken...

clai-1551744
afbeelding van clai-1551744
8 sep 2020 - 11:29

Oud topic, I know... maar ik ben al weken aan het zoeken naar oplossingen en heb al een hoop informatie gevonden. Ook sommige tips hieronder zijn erg behulpzaam. 

Ik kreeg onlangs een gouden tip van iemand, die mijn acne erg geholpen heeft. Ja, je moet goed reinigen, ja, je moet op je voeding letten (ook al zegt de dermatoloog van niet). Maar wat echt hielp bij mij is Vitamine B5!!! (pantotheenzuur). Niet overal even makkelijk te krijgen. Maar slik 500mgr B5 per dag en je lichaam schijnt je eigen afweersysteem te 'activeren'.

De roodheid en ontstekingen werden bij mij al snel minder heftig. Ben er nog niet helemaal van af. Maar het ziet er al zoveel beter uit. Maakt niet uit welk merk je koopt.

Hopelijk heeft de volgende lezer hier wat aan!

Gr,
Claire

Laboheme
afbeelding van Laboheme
5 jul 2016 - 23:16

ik ben pas sinds vanddaag lid dus beetje laat,

Maar gebruik zinkzalf en bca 2% creme
Even googelen!

 

 

Shivan
afbeelding van Shivan
24 mrt 2016 - 13:38

Juist van de h.a. heb ik niets anders meer gekregen... had al eens een creme gehad van haar die niet vergoed werd, en juist die mag ik nu niet gebruiken. Ze heeft me ook gelijk gezegd dat ze verder niet zoveel kan doen voor me :( nouja, nog 10 weekjes, dan begint t ontzwangeren als t goed is, dus ik zit t nog wel ff uit... Niets aan te doen. Misschien heeft ze me dit advies ook gegeven omdat het bij mij dus om mn rug gaat!

nancy_1990_25
afbeelding van nancy_1990_25
22 mrt 2016 - 19:22

Ik heb ook super veel last van puisten in mijn gezicht sinds ik zwanger ben t leek iedere dag erger te worden. Eenmaal bij de huisarts een super goeie crème gekregen wat gebruikt mag worden in de zwangerschap misschien een handige tip voordat je allemaal dure smeerseltjes gaat kopen wat misschien niet werkt :) dat was mijn uitgangspunt hihi

Bauke86
afbeelding van Bauke86
9 mrt 2016 - 09:09

Ik heb sinds ik gestopt ben met de pil weer puisten en het dubbele puisten terug in me gezicht scrub me gezicht eerst goed en smeer het daarna in met dodezeezout creme dat helpt bij mij in ieder geval goed gr bauke86

Shivan
afbeelding van Shivan
28 feb 2016 - 02:12

Ik zal eens ff googelen, het gekke (of juist niet) is dat wat ik kan vinden over acne bijna altijd gaat over dat wat in iemands gelaat zit, en vrijwel nooit over de rug. Feitelijk is het natuurlijk hetzelfde, alhoewel de huid van t gezicht vaak gevoeliger is. Toch bedankt voor jullie tips, ik ga eens kijken of t helpt.

IHO
afbeelding van IHO
27 feb 2016 - 21:00

Er zijn verschillende natuurlijkere dingen die je kan proberen, google daar eens op.  Tijmtinctuur of arganolie komen in mij op. 

elinemengerink
afbeelding van elinemengerink
27 feb 2016 - 12:51

Gebruik je crème spoeling? Dit wil weleens achterblijven op de rug na het douchen. Hierdoor ontstaat een vet barrière waar ontstekingen onder komen. Misschien proberen je rug vetvrij te houden met rozenwater en dan goed laten drogen aan de lucht. Verbetering duurd vaak wel een week of 6 ivm herstel huidlagen. Hopelijk helpt het je!

Shivan
afbeelding van Shivan
27 feb 2016 - 11:33

Helemaal niemand?