Zwanger, overgewicht en een dosis onzekerheid

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Tris1993
afbeelding van Tris1993
8 feb 2019 - 22:21
Zwanger, overgewicht en een dosis onzekerheid

Hallo,

De titel zegt het al.. Zwanger en (ernstig) overgewicht wat mij soms wel eens zo onzeker maakt dat ik niet eens weet wat ik met mezelf moet.

Voordat ik zwanger raakte was ik van 98,6 kg naar 88,1 kg afgevallen.. Ik was dus goed bezig. Doordat ik in week 8 al te kampen kreeg met SI gewrichten die op slot sloegen en dus bekkenproblemen kwam ik thuis te zitten van het werk. Ik heb volgens de overheid zwaar lichamelijk werk (9,5 uur lopen) en daarnaast sportte ik 2 a 3 keer keer week. Dat sporten heb ik na week 15 ook moeten laten want ik kon niet eens meer normaal zitten op een fiets... om gek van te worden. En jawel, vanaf toen vlogen de kilo's erop.

Ondertussen weeg ik bijna 112. Maar hoe de verloskundige het benadrukt dat ik te dik ben en gevolgen door mn gewicht bij de baby kan meegeven maakt me bang en onzeker. Bang was ik sowieso al voor de bevalling en dat wordt er natuurlijk niet beter op als je dit iedere keer blijft horen.

Als je van zulke beweging afkomt kom je natuurlijk bij, zelfs als je niet zou eten. Ook heb ik een schildklier afwijking, maar nooit afwijkend genoeg geweest waardoor ze me medicatie hebben willen voorschrijven. Dit werkt natuurlijk mee op de hormonen in mn lijf en dit zou ook het gewicht nog eens extra kunnen beïnvloeden.

De kritiek van de verloskundige laat me soms zo erg twijfelen dat ik zelfs mn vriend aankijk of die nog wel bij me wilt blijven en me te dik zou vinden .  Dat kleine extra beetje onderkin die er eindelijk af was voor de zwangerschap bedek ik nu als ik op de bank lig (ja zo erg is mijn schaamte).. mn vriend probeert me te ondersteunen maar ik weet dat dit heel moeilijk is..

Zijn er nog meer mensen die kampen met die onzekerheid en angst? 

Contact met andere mensen die hiermee kampen zou ik fijn vinden, ken alleen maar van die mensen met de perfecte lichaamsbouw en zwangerschappen... 

Mvg88
afbeelding van Mvg88
12 jun 2019 - 20:10

Hoi Tris, hoe gaat het nu met je?