Wie heeft er ervaring met de Osteopaat?

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lily
afbeelding van lily
15 mrt 2012 - 20:01
Wie heeft er ervaring met de Osteopaat?

Wie heeft er ervaring met een osteopaat?

Onze dochter heeft veel last van krampjes en begint nu ook duidelijk een voorkeurshouding te krijgen. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Het valt onder de alernatieve geneeswijze maar is het dan heel zweverig?

Groetjes lil

satu-1118262
afbeelding van satu-1118262
8 jan 2018 - 12:42

Hallo, ik ben op zoek naar een (kinder)osteopaat in de regio Hilversum en begrijp uit jouw reactie dat je een goede osteopaat kent? Ik hou me aanbevolen! Alvast enorm bedankt. Gr. Satu  

RR
afbeelding van RR
18 mrt 2012 - 10:09

Dag Lily, ik ben zelf fysiotherapeut voor mensen en osteopaat maar dan voor dieren (ja die bestaan ook :-) ) Ik heb zelf ervaring met een osteopaat en ook met mijn zoontje van toen 2 of 3 maanden oud. Hij had een voorkeurshouding en die is na 2 behandelingen verdwenen. Net als bij ieder beroep heb je mensen die beter in hun vak zijn dan hun collega's. Het blijft ook mensenwerk dus 'de klik' moet er naar mijn mening ook zijn. Ik ben zelf erg kritisch op mijn collega's dus ik ben het met eens dat je je goed moet informeren en dat het handig is om te controleren of de osteopaat erkend is (en BIG geregistreerd). Wat mij betreft worden op kleine kindjes alleen zogenaamde zachte technieken gebruikt, ik vind manipulaties niet wijs bij zulke kleine mensjes, ze zijn nog zo kwetsbaar. Die zachte technieken maken wel vaak dat osteopathie als 'zweverig' wordt gezien, wat ik me helemaal voor kan stellen omdat ik die technieken ook gebruik :-) Maar osteopathie is een praktische toepassing van de anatomie en neurologie en juist de holistische werkwijze spreekt mij aan. Pijn in je rug kan ergens anders vandaan komen dan uit je rug...
Mijn zoontje heeft trouwens tijdens de behandeling gewoon op zijn rug gelegen en de osteopaat heeft zijn handen onder zijn hoofdje gelegd en de eerder genoemde zachte technieken toegepast, dus GEEN verdraaiingen, gekraak, getrek en dat soort dingen. Ik weet niet waar je woont maar ik weet osteopaten in regio Arnhem, regio Zeewolde en regio Hilversum die naar mijn mening goed werken. Succes en wees kritisch, het is jouw kind!!

Jaellla
afbeelding van Jaellla
18 mrt 2012 - 08:51

Hallo Lily,

 

mijn dochter, nu bijna 4 jr heeft ook last gehad van het Kiss Syndroom en is na één behandeling en wat tips voor thuis (bedje iets omhoog aan de hoofd-kant enzo) een heel ander kind geworden. en graag wil ik nog even kwijt dat ook een ostheopaat een gedegen en erkende opleiding heeft gehad,, en  dat het geen zweverig gedoe is. iki heb inmiddels ook ontdekt dat de ostheopaat voor veel onbegrepen kwalen en opongeloste gezondheidsmysteries een uitkomst KAN bieden. maar daar kom je niet achter als je niet op de hoogte bent van wat zo iemand kan en doet. er is op internet genoeg over te lezen. en vergoeding of niet, mijn kind krijgt wat mij betreft alle zorg die ze nodig heeft..... heel veel geluk gewenst!!

lily
afbeelding van lily
17 mrt 2012 - 22:46

Bedankt voor de reacties. Het is inderdaad dat iedereen een eigen mening heeft. Ik heb een afspraak gemaakt en vrijdag kan ik al terecht. Ik laat het nog wel weten hoe het gegaan is. Ik vind het wel spannend. Ze heeft al zoveel naren dingen mee gemaak ze is nog maar 7 weekjes. Groetjes lil

babyluck
afbeelding van babyluck
16 mrt 2012 - 09:50

ik ben met mijn dochter naar een manueel therapeut geweest ! waarom ? Omdat een manueel therapeut het zelfde doet ( alleen niet holistisch kijkt)  qua behandeling maar wel een gedegen anatomie opleiding heeft ( zijn namelijk altijd fysiotherapeuten ) PLUS de manueel ther. krijg je wel vergoed !

Als je gaat , je kind mag NOOIT vast gehouden worden ! ( om zich "zogenaamd" over te geven")  ik zou het niet doen elk geval. Iedere op zichzelf staande beunhaas kan zich een osteopaat noemen.

Check zijn nummer, of hij is ingeschreven , ervaringen met kindjes / baby's .
liefs Ineke en Lisa x
suus77
afbeelding van suus77
15 mrt 2012 - 21:37

Hallo Lily,

Ik heb goede ervaringen gehad bij de osteopaat. Onze oudste heeft destijds een zware bevalling gehad. Hij was vanaf het begin onrustig, veel huilen, buikkramp, slecht slapen en een voorkeurshouding.  Hij bleek een blokkade in zijn nek te hebben (kiss-syndroom). Al na de eerste behandeling was hij veel rustiger, na drie behandelingen had ik een heel ander kind, zo relaxed en ook eindelijk lachen. Onze tweede had een normale bevalling. Toch spuugde zij ontzettend veel, ook met haar ben ik naar de osteopaat geweest. Na twee behandelingen was het zo goed als over. En ook nu weer met de derde, net wat jij aangeeft veel krampjes en een voorkeurshouding, ben ik langs de osteopaat geweest. Hij heeft een supersnelle bevalling gehad en daardoor is er een blokkade ontstaan in zijn nekje. Nu na twee behandelingen is hij rustiger, heeft af en toe nog last van krampjes en is de voorkeurshoudings is weg. Ik vind het niet zweverig, mijn kinderen hebben er baat bij gehad. Tevreden kinderen maakt blije ouders!

moilightning
afbeelding van moilightning
15 mrt 2012 - 21:34

Hoi Lil, ik ben met mijn dochter ook bij een osteopaat geweest toen ze nog maar een paar weekjes oud was. Hielp heel goed, ze werd er heel rustig van. Er zijn alleen heel veel verschillende meningen over osteopaten. Heb laatst ook nog een stuk gezien ervan op tv. Als je erheen gaat, zou ik je als advies geven, vraag goed rond in je buurt aan mensen. Wie word er aanbevolen? Ga naar een osteopaat die je vertrouwd en die waar je goede verhalen over hoort. Laat hem ook eerst goed uitleggen wat zijn bevindingen zijn. En hoe hij wil gaan behandelen. Laat hem absoluut geen dingen doen waar je niet achter staat, of je je niet lekker bij voelt. Nu zeg ik dit niet om je bang te maken, want mijn bevindingen bij mijn osteopaat (waar ik overigens zelf ook onder behandeling ben en mijn man ook) zijn alleen maar super goed!!! Maar ik zeg dit omdat niet elke dezelfde is!! Die van mij word in mijn regio echt door iedereen aanbevolen. En dat is gewoon super fijn om vooraf te weten!! Succes!! (maar het kan wel degelijk helpen...laat dat zeker zijn!!)