Wel/niet oppassen op kindje met waterpokken?

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
7 mei 2012 - 13:17
Wel/niet oppassen op kindje met waterpokken?

Ik zit even met een dilemma. Op dinsdag pas ik altijd op op mijn zus haar dochter. Nu heeft zij de waterpokken. Het is nog onduidelijk of mijn zoontje van anderhalf ook al is aangestoken, want je zit met de incubatietijd. 
Zal ik nu wel of niet oppassen?
Aan de ene kant denk ik: Kom maar, want als mijn zoontje het ook krijgt dan heeft hij het maar weer gehad. 
Aan de andere kant denk ik: Ga maar naar een ander, want hij is nog zo jong. 

Nu is mijn zoontje kerngezond. Hij is in zijn hele leven nog niet één keer ziek geweest en maar één keer drie dagen verkouden geweest. Daar mag ik dus echt niet over klagen. Ik weet echter niet of dit nou juist een goed of slecht teken is i.v.m. het opbouwen van weerstand.

Wat zouden jullie doen? Wel of niet oppassen?

kriszandvliet
afbeelding van kriszandvliet
4 mrt 2015 - 20:22

Hoi! Ik heb Kidsclin gekocht vanwege je tip:-) Ik ben er ook erg te spreken over, mijn zoontje vindt het zelfs leuk! Gekocht bij dr. Vogel, maar ik heb niet helemaal door of dit van Dr.Vogel zelf is of niet. Zie http://www.avogel.nl/Indicaties/Waterpokken.php

Groetjes en iedereen sterkte met de waterpokken, Kristel

MamavanMike
afbeelding van MamavanMike
3 jul 2012 - 13:27

Persoonlijk is mijn mening: Niet te spastisch doen. Met waterpokken mogen ze zelfs naar het KDV komen, dus waarom zou je haar niet langs laten komen? Die kleine van jou is al 1,5. Dan heeft hij het maar gehad. Hoe jonger (boven de 1 dan wel) ze zijn als ze het hebben, hoe minder last ze er van hebben en daarna krijgen ze het nooit meer.

 

Mijn zoontje heeft het met 1,5 gehad en heeft er geen dag aan gekrabbeld. Helaas zijn er 2 gaan ontsteken dus heeft hij daar wel littekens, maar gelukkig niet in zijn gezicht. De kleine van een vriendin van mij kreeg het met 4,5 jaar en die bleef krabbelen ondanks dat er werd gezegd dat het niet mocht! Je kunt er maar vanaf zijn. Als de jongste boven de 1 is en iemand heeft waterpokken, ga ik het niet ontwijken hoor!
 

DELETED_IsabelleR
afbeelding van Anoniem
3 jul 2012 - 09:52

Ik zou ook gewoon oppassen. De incubatietijd is 2 weken, dus waarschijnlijk heeft jouw zoontje het virus ook al te pakken. Het wil echter niet zeggen dat hij nu ook de waterpokken krijgt. Het kan zijn dat dit pas na een volgende 'confrontatie' met het virus gebeurt of een volgende of een volgende... Het hoeft ook niet zo te zijn dat hij echt heel ziek wordt. Mijn oudste dochter had wel wat plekjes en dus wat jeuk, maar speelde gewoon verder. Mijn jongste zat behoorlijk onder, maar was alleen de eerste dag wat hangerig... 

Mocht hij de waterpokken krijgen, dan is hij voor de rest van zijn leven hier tegen beschermd. Alleen kinderen tot 1 jaar kunnen het nogmaals krijgen. 

Een goede tip voor de behandeling van waterpokken is waterpokkenschuim van KidsClin. Zorgt ervoor dat de jeuk gestilt wordt en is ook behandeling tegen littekens. Heb het voor mijn eigen twee dochters gebruikt en is een regelrechte aanrader. Door de schuim-vorm is het makkelijk over de huid te verdelen en trekt het makkelijk in. Vergeet dus maar de tips over zemelen enzo, want dit werkt super!
(Ik heb overigens niets met het bedrijf te maken hoor, maar ben gewoon écht enthousiast over het product. Het is nog erg onbekend en daardoor wordt het zelden geadviseerd. Dat is jammer...)

Terugkomend op de oppasvraag... Uiteindelijk is het jouw eigen keuze, maar ik denk dat je het voor je zoontje niet hoeft laten. Je kunt het beste even met je zus overleggen hoe ziek haar dochtertje er van is. Een écht ziek kind wil tenslotte toch alleen maar lekker tegen mama of papa aanleunen.

Succes met je keuze!

malieke
afbeelding van malieke
11 mei 2012 - 19:39

Als de waterpokken indrogen is het niet besmettelijk meer. Hoe jonger ze zijn hoe minder last ze ervan hebben en ze houden er ook minder littekens aan over. De incubatietijd is ongeveer 2 weken.

Lieke en Luuk hebben een broertje Jurre!

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
8 mei 2012 - 13:19

De meivakantie zat er tussen. Mijn zus zit in het onderwijs en doordat zij dus vorige week gewoon thuis was hoefde ik ook niet op te passen. Dus of hij besmet is, is echt nog een vraag.

Mijn man wou niet dat ik op haar oppastte, want hij vond dat je het ook niet hoeft op te zoeken. Ikzelf was eigenlijk al overstag en had haar graag willen laten komen. Ze is er niet echt ziek onder, maar ze heeft nu alleen wel weer even een middagslaapje nodig om de dag door te komen. Dus het was geen probleem geweest om haar hier te hebben. Mijn moeder past vandaag maar op. Ik hoop eigenlijk dat hij wel is aangestoken, want dan is dat maar weer geweest. Het heerst op het moment wel in deze regio. Nu hoop ik alleen wel dat hij het niet krijgt als wij net met vakantie zullen gaan over anderhalve maand. 

Over een paar dagen zullen we het denk ik wel weten of hij wel of niet de waterpokken krijgt. 

Weten jullie trouwens ook of alle kindjes daar ziek onder zijn? Ik kan me namelijk nog wel herinneren dat ik zelf de waterpokken heb gehad toen ik ongeveer 3,5 à 4 jaar was. Maar voor zover ik me kan herinneren heb ik er helemaal geen last van gehad. Ik had er maar een stuk of 10 en er was maar ééntje die hardnekkig jeukte. Mijn moeder had me verteld dat ik er onder zou komen te zitten en had me daar een plaatje van laten zien. Ik weet nog dat ik maar wachtte totdat ik ook veel meer zou krijgen, maar dat kwam maar niet. ;) 

Lilypie Third Birthday tickers

babyluck
afbeelding van babyluck
8 mei 2012 - 11:55

ja gewoon doen ! hij is toch al besmet mochten ze voor de uitbraak in contact zijn geweest
HHij hkan het beter maar NU gehad hebben dan later ;-)
liefs Ineke en Lisa x
Gretha
afbeelding van Gretha
7 mei 2012 - 15:08

ik zou wel gewoon oppassen mits dat te combineren is qua zorg. weet niet hoe ziek je nichtje ervan is ?  maar je zoontje is anderhalf dus niet te jong zegmaar dat het gevaarlijk is en oud genoeg om er hierna in principe vanaf te zijn.

Lilypie First Birthday tickers