Wat zou ons meisje toch hebben? :(((

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Wend-1112452
afbeelding van Wend-1112452
22 jul 2016 - 11:01
Wat zou ons meisje toch hebben? :(((

Ik heb even een verslagje gemaakt, want we zitten echt met onze handen in ons haar.

De paniek/huil/schreeuw aanvallen van onze kleine meid (5 weken) gaan door merg en been, en ik huil elke avond met haar mee, maar ze is ontroostbaar :( Maandag moeten we naar de kinderarts in het ziekenhuis omdat er een hartruisje is geconstateerd, en daar leggen we dit verslag meteen voor.... Isa heeft sinds 9 juli last van de volgende zaken:

Vaak de hik 4-5x per dag (had ze ook al in de baarmoeder) Slikt vaak Blaast bellen na de voeding Zien dat haar mondje bedekt is met wit slijm wat terugkomende voeding is Af en toe spuugt ze een klein beetje Na de fles heeft ze nog steeds honger, terwijl ze al 110 ml krijgt bij een gewicht van 3400gram. Wil na de fles ook niet in slaap vallen. Ze krijst het dan uit en wil meer drinken. Tijdens 2 voedingen leek het net of ze stikte. Ze liep niet blauw aan en we zijn toen naar de HAP geweest. Deze gaf aan dat het weleens kon gebeuren, maar zolang ze niet blauw aanliep is het niet zo’n probleem. Wel is er toen ook een hartruisje geconstateerd.

We hebben met het consulatie bureau gebeld en die dacht net als ons aan (verborgen) reflux. Ze raadde ons aan om met Johannes Broodpitmeel te starten, (hier zijn we op 11 juli mee begonnen) en haar rechtop te voeden en rechtop weg te leggen na voeding. Isa was wel beter verzadigd met het JBPM, maar nog steeds krijst ze veel. We zijn op 14 juli naar de huisarts geweest en die heeft Nexium voorgeschreven. (5.25ml per dag, eenmaal daags). Hier zijn we diezelfde dag mee begonnen met het toedienen daarvan. Deze geven we 's avonds een kwartier voor de fles van ongeveer 21.00 uur. Tijdens het drinken, begon Isa ineens te huilen. Ze drinkt daarna weer een paar slokken, (erg gulzig!) maar huilt daarna meer. Net alsof ze pijn heeft bij het drinken. Uiteindelijk hebben we haar stil gekregen door lang rondjes met haar te lopen en haar rechtop te houden, en is ze in slaap gevallen. De volgende voeding ging het beter.

De dag erop, weer op hetzelfde moment huilt Isa weer tijdens de fles. Ze maait net als gister met haar handen, schopt/strekt met haar benen en beweegt haar hoofdje krachtig op en neer. Ze krijst het uit van de pijn. Daaropvolgend hebben we Sab Simplex gegeven en dit leek haar te kalmeren. Uiteindelijk heeft ze wel de fles leeg/bijna leeg. We zijn terug gegaan naar de huisarts en hebben het verhaal uitgelegd. Op verzoek moesten we de Nexium na de voeding geven om te kijken hoe het gaat. Dit hebben we gedaan en na de voeding van 9 uur ging het goed. Bij de volgende voeding drie uur later weer hetzelfde probleem-> Huilen/schreeuwen/overstrekken tijdens de fles. We hebben toen besloten dat we de Nexium niet meer toe gingen dienen. Wij hadden het idee dat ze hier bijwerkingen van krijgt. We hebben de dag erop geen Nexium meer gegeven, dit leek in eerste instantie goed te gaan, maar helaas was het toen bij de nachtvoeding wederom hetzelfde verhaal. 1 fles later dus. Huilen, schreeuwen, overstrekken. Ze is wel meer gaan spugen sinds 2-3 dagen en ook tijdens het boertje laten begint ze vaker te huilen, waarschijnlijk omdat ze de fles wil, wij herkennen het echt als haar 'hongerhuil'. Dit deed ze een week geleden nog niet. Ook valt het ons op dat ze regelmatig in haar slaap erg onrustig is. Slaan met haar armpjes en veel kreunen. Op verzoek van de huisarts, dit ik vanochtend heb gesproken heb ik zojuist Nexium in de ochtend gegeven na de voeding. ……….. nu is het wederom afwachten wat het doet.

Herkent iemand hier IETS in?? Deze mama is echt radeloos.... elke avond zooooooooooveel verdriet en pijn bij ons meisje. Ik heb het vd week 1x kort gefilmd hoe ze reageerde tijdens de fles. kan ik dit ook op 1 of andere manier plaatsen hier? (het huilen ging na de fles overigens ook nog lang door)

OnePurpleBanana
afbeelding van OnePurpleBanana
28 sep 2016 - 09:02

Misschien wat late reactie en ik hoop dat het inmiddels heel wat beter gaat. Maar de beschrijving die je geeft over je kleintje is wel alsof je het over mijn 4 weken oude kleine man hebt. Wij zijn niet naar de huisarts geweest maar hebben zelf een huis tuin keuken oplossing gevonden. Bar le duc in combinatie met nutrilon melkpoeder. Water is wat vetter en beter voor de darmpjes.
Sindsdien hebben we een heel tevreden baby en ben ik niet meer zo radeloos.

Kun je vertellen wat inmiddels voor jullie heeft gewerkt? Als het al werkt.

Groet Wendy

candykoekje
afbeelding van candykoekje
6 sep 2016 - 09:43

Mijn dochtertje had ook reflux, wij liepen al bij de kinderarts vanwege een te hoog billirubinegehalte ( geluk bij een ongeluk). Zij kreeg ook nexxium. Dit gaven we meestal s' ochtends via een spuitje. Onze kinderarts vertelde ons dat het ongeveer een week duurt voordat je er echt effect van merkt. Daarnaast kreeg zij jbp, dit hielp een klein beetje maar ze kreeg obstipatie van de jbp en de nexxium. Dat is opgelost met laxeermiddel ( het is een beetje zoeken naar evenwicht in het begin). De nexxium werkte bij ons heel goed maar ons dochtertje heeft de eerste drie maanden echt heel erg veel gehuilt ondanks de nexxium. Ik heb dus ook de eerste drie maanden heel erg veel gehuilt en kijk echt terug op een vreselijke kraamperiode. Alle andere adviezen zoals bedje schuinzetten etc hielp niet. Behalve inbakeren! Inbakeren heeft echt geweldig geholpen. Ik ben nu zwanger van de tweede en de inbakerdoeken liggen al klaar! ( pas 20 weken hoor). Heel veel sterkte, wij moeders van refluxbabietjes leven met je mee! Je komt hier doorheen en over een paar maanden gaat het beter! Sterkte!

 

LadyC.
afbeelding van LadyC.
4 sep 2016 - 15:10

Dit klinkt echt als mn eigen verhaal.
Mijn dochter bleek ook een verborgen reflux te hebben en bij haar hielp de Ranitidine heel erg goed.
De voeding indikken met jbp hielp ook niet en zorgde ervoor dat ze alleen maar meer ging huilen.
Ik zou toch, als je dat nog niet hebt gedaan, naar de huisarts gaan om de medicijnen te veranderen.
Succes nog met alles en ik hoop dat je kleine meisje snel weer helemaal de oude is

X Char.

dimp-805860
afbeelding van dimp-805860
4 sep 2016 - 09:42

Hebben jullie ook al een andere medicatie geprobeerd? Voor mijn dochtertje heb ik nu ranitidine. Mijn zoontje heeft ook ranitidine gebruikt, nexium geprobeerd maar toen kwam de onrust terug en wat jij omschrijft weer terug. Dus weer terug op ranitidine. En dat ging weer goed. Later nog motilium erbij, dat zorgt dat de maag wat sneller geledigd wordt. Heb je al overlegd met de kinderarts?

kellysharita_an...
afbeelding van kellysharita_anonymized
29 aug 2016 - 15:17

hoe is het nu met jullie meisje? hebben jullie al gevonden wat het is?

zoals je het omschrijft lijkt het inderdaad alsof ze pijn heeft zoals het overstrekken, dat ze niet comfortabel is tijdens het drinken. Heb het zelf verder niet in deze erge mate meegemaakt wel overstrekken en te gulzig drinken.

klinkt inderdaad wel als reflux

hoor graag hoe het nu gaat en of jullie al meer weten!

misschien nog een fijne tip voor als jullie dat nog niet hebben geprobeerd, dragen in draagdoek/zak is vaak dan heel erg prettig voor het kindje

groetjes kelly

hope-87
afbeelding van hope-87
4 aug 2016 - 20:07

Alle klachten herkenbaar. Onze dochter heeft koemelkallergie en reflux. Ze krijgt tweemaal daags maagzuurremmers ivm de reflux. Hiervoor wordt ze ook behandeld door een chiropractor.
Voor de koemelkallergie hebben we eerst pepti geprobeerd, maar dat hielp niet voldoende. Nu krijgt ze neocate.
Ondertussen is ze een heel ander kind.
Er zijn verschillende soorten medicijnen en voedingen die je kunt proberen. Je kunt met de huisarts overleggen wat je het beste kunt proberen.
Sterkte!

lieke1989
afbeelding van lieke1989
22 jul 2016 - 11:33

Koemelkallergie? In combinatie met (verborgen) refux. En jbpm kan klachten ook verergeren.