Vernauwing urineleider

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MissTiktak
afbeelding van MissTiktak
15 jun 2010 - 13:06
Vernauwing urineleider

Tijdens mijn zwangerschap zijn ze erachter gekomen dat bij mijn dochter urine in de nieren blijft zitten. Na de geboorte hebben ze opnieuw een echo bij haar gemaakt en de linker nier was gelukkig hersteld. De rechter nier was nog steeds niet goed, maar dit zouden ze in de gaten houden d.m.v. echos.


Gister tweede echo gehad en deze was niet goed. Er zat nu nog meer urine in dan de vorige keer. Ook is gebleken dat dit komt door een vernauwing van de urineleider net onder het nierbekken. Morgen krijgen we een nierscan om te kijken in hoeverre er activiteit is in de linker nier. Mocht dit te weinig zijn zal er een operatie volgen.


Heeft iemand hier ervarig mee? Ben behoorlijk geschrokken aangezien ze eerst dachten dat de linkernier in de loop van tijd ook zou herstellen net als de rechter.MissTiktak40344.473275463
Aardbei01_anonymized
afbeelding van Aardbei01_anonymized
30 aug 2018 - 17:04

Hoi Danielle8,

Mijn zoontje wordt binnenkort geopereerd aan vernauwing en verwijd nierbekken. Hoe is het bij uw zoontje verlopen? Inmiddels is uw reactie van 8 jr geleden, maar hoe gaat het met uw zoontje? Nog klachten of complicaties gehad? Hoe functioneerd zijn nier nu en zijn gezondheid? Hoe ging het na de operatie?

Aardbei01_anonymized
afbeelding van Aardbei01_anonymized
30 aug 2018 - 17:02

.

nanda
afbeelding van nanda
30 sep 2010 - 16:29

Hallo

Ik kwam dit berichtje net tegen.

Sophie heeft een verwijd nierbekken en een verwijde urether. Bij haar is het probleem dat er teveel urine in blijft staan en dus een verhoogd risico heeft op infecties. Ze is nu 1 1/2 en heeft 2 keer nierbekkenontsteking gehad en 4 keer blaasonsteking. Ze krijgt nu elke dag antibiotica. (vanaf 14 mnd) en zelfs daar doorheen heeft ze een ontsteking gehad. Als het nu weer mis gaat, wordt ze geopereerd. Ze gaan bij haar het buisje herimplanteren in de blaas.


melika
afbeelding van Anoniem
15 jul 2010 - 02:07

och jeetje wat vervelend zeg :( , een vriendin van mij moest gister weer naar het ziekenhuis want die loopt ook bij de kinderarts voor haar zoontje omdat die een vergrootte nier heeft. Tot nu toe gaat het wel ok volgens mij, geen rede voor een operatie in ieder geval.


Ik heb geen info, maar wil je wel sterkte wensen. Is echt vreselijk als je kindjes naar het ziekenhuis moeten en vooral de onmacht en ontwetendheid is heel frustrerend. Ik hoop dat ze snel weer beter is

danielle8
afbeelding van danielle8
13 jul 2010 - 23:58

Ik heb er wel ervaring mee, maar bij een jongetje. Thies

is geopereerd toen hij 10 maanden was. Een van zijn

nieren was vergroot, maar is na de operatie volledig

hersteld. Ik weet niet of ik je echt van de juiste

informatie kan voorzien, maar als je iets wilt weten,

vraag gerust.