(verborgen) reflux bij kleine baby .. herkenbaar???

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mammaL
afbeelding van mammaL
17 apr 2013 - 16:21
(verborgen) reflux bij kleine baby .. herkenbaar???

Hoi allemaal,

Wie herkent dit of juist niet?

Ik heb een babytje van 6,5 week. Ze krijgt 7 tot 8 voedingen per dag van 130cc. Hier doet ze het goed op. Ze groeit goed en er zijn verder geen bijzonderheden. 3 weken terug zag ik haar veel kokken en moeilijk doen na het drinken. Omdat ze toen ook erg hongerig was hebben we op advies van CB nutriton toegevoegd aan de voedingen. hierdoor kon ze niet meer poepen dus gestopt. Nu krijgt ze al 2 weken weer gewone flesvoeding zonder nutriton. Sindsdien is ze steeds onrustiger geworden overdag. Ze kokt weer of raspen (tongetje eruit en het lijkt ofze moet overgeven, maar het komt er niet uit en ze slikt dan veel). Na de voeding is ze heel onrustig soms zelfs tot de volgende voeding, gillen en krijsen en d'r benen strekken (haar hele lijfje verkrampt dan, lijkt het wel). Ook aan haar gezicht is af te lezen dat ze ergens flink last van heeft. 's Nachts gaat het wel heel goed, ze slaapt goed door en komt 1x voor de fles. Overdag is slapen echter een drama, heel korte slaapjes en eigenlijk alleen goed als ik met dr ga wandelen. Ze sabbelt veel op haar handje, maar daar lijkt ze ook juist rustig van te worden. 

Vandaag naar de huisarts geweest. Hij vond juist dat de klachten die ze had normaal waren, omdat een babytje moet wennen aan het drinken verwerken. Toch heb ik aangedrongen op een verwijzing naar de kinderarts, omdat ik het gevoelsmatig niet vertrouw. Het CB was ook erg meegaand en ondersteund juist het idee dat er wel is wat meer aan de hand zou kunnen zijn. 

Het is zo moeilijk om te vertrouwen op je intuïtie, want ik ben natuurlijk ook geen arts. Maar ik herken zoveel van de klachtjes van reflux en als ik zie dat m'n kindje pijn heeft wil ik toch wel weten of dat 'normaal' is of juist verholpen moet worden met medicatie.

Groetjes

Cecilie73
afbeelding van Cecilie73
30 jul 2013 - 18:34

Hoihoi,

Een beetje late reactie maar bij reflux hoeft je kind zeker niet te spugen, ons kleintje van nu 7 mnd heeft verborgen reflux wel een extreme vorm(de a-typische reflux met apneu) Hij gaf niet over maar slikte het steeds in waardoor hij bijna stikte en even stopt met ademen hij is daarvoor ook meerdere keren opgenomen geweest.
Hij ligt nog steeds in een bedje wat scheef staat en krijgt nutriton...ja krijgt ie verstopping van maar dit verhelpt je door meer water bij de voeding te doen.
Daarnaast bleek hij ook een heftige koemelkallergie te hebben wat de reflux erger maakte.
Hij had dus ook als symptomen, erg veel slikken, super onrustig en extreem veel huilen.

Hoop dat je inmiddels meer duidelijkheid heb gekregen van de kinderarts en dat het nu beter gaat.

Groetjes Cecilie
 

Gretha
afbeelding van Gretha
19 apr 2013 - 11:27

er bestaat ook verborgen reflux. dus zonder spugen dus het zou zeker wel kunnen..

hier ook een spuger en ook nutriton. hij poepte juist voor die tijd erg weinig we letten dus erg goed op of t met nutriton niet nog minder werd, maar we hadden enorm geluk en hij ging er juist beter van poepen gelukkig.

maar goed dat je naar de kinderarts gaat. hopelijk komen ze er snel achter of het verborgen reflux is of toch iets anders

natuurlijk hoop je dat t niets is, maar anders ben je er iig op tijd bij om een ontstoken slokdarm te voorkomen!

 

mocht er trouwens bij de kinderarts niets uitkomen maar je denkt wel dat er iets is.. dan kan je ook naar een goede osteopaat met ervaring met babies! die kunnen soms ook veel verhelpen of verlichten!

Lilypie First Birthday tickers

Gabriella21
afbeelding van Gabriella21
19 apr 2013 - 10:40

Hoi,

 

Herkenbaar ja en nee.. 

Mijn zoontje en dochtertje hadden het allebei reflux. Mijn zoontje erger dan mijn dochtertje. IK zelf heb het ook gehad maar ook dat mijn klep verkeerd werkte. hier zijn goede oplossingen voor om het te verhelpen zonder een zware operatie. 

maar echter als ze reflux hebben dan spugen ze toch echt en niet alleen kokhalzen etc. 

mijn zoontje spuugde gewoon de hele dag door alles onder. ook al was het 3uur geleden dat hij had gegeten. Hij gaf echt werkelijk hele voedingen terug, bv en kv. ik heb allerlei merken moeten proberen, speciaal bij de apotheek etc maar dit hielp allemaal niet. alles zat constant onder met hem en 2spuugdoeken waren nog niet genoeg per voeding. maar ook bij hem dachten ze allemaal wel dat het mee viel, maar ik wist wel anders. we zijn daarom ook gauw over gegaan op vast voedsel omdat hij er dan niet zoveel last van had. hij heeft niet eens 1 jaar melk gehad, we zijn net wat eerder gestopt wel in overleg met het cb natuurlijk. en ze kunnen zo hard spugen dat als ze op hun rugje op de commode lagen dat ze mij in mijn gezicht spuugde ( van de week nog) 

en het gaat dan goed pijn doen. ga zelf maar eens de hele dag overgeven dan doet dat op den duur zeer aan je keel. 

ik zelf was (volgens mijn ouders) nooit stil, ik huilde constant zelfs slapen ging haast niet. behalve als ik op een bepaalde manier op de schouders van mijn vader hing. pas na de behandelingen ging het goed. en daarna was ik redelijk snel een te vrede en rustig baby'tje. 

maar ik zou zeker zeggen ga naar de kinderarts. misschien is er wel iets heel anders aan de hand of juist wel dit alleen lukt het niet goed op de een of andere manier. als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt moet je gewoon zolang door blijven gaan tot je gevoel tevreden is gesteld! en laat het er zeker niet bij zitten. vooral zo'n ha die kan denken dat je wat overdrijft of dat je het allemaal niet weet maar als je gevoel toch werkelijk wat aangeeft luister hiernaar. 

niks is belangrijker dan de gezondheid van je kleine!! 

ze zijn er tenslotte de ha en de kinderarts. 

 

succes met je zoek tocht.

 

Groetjes Gabriella