Verborgen refluks

14 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
1 apr 2008 - 12:53
Verborgen refluks

Wie heeft er ervaringen met een verborgen refluks? Onze kleine Xander is nu bijna 2 maanden. En na elke voeding giert hij het uit van de pijn. Zelfs na al het advies van de fysio. Wij hebben zijn bedje verhoogt, de kinderwagen aangepast. Tijdens, maar vooral na het voeden zijn wij 1,5 uur met hem bezig, om ervoor te zorgen dat de pijn weg gaat.

Wat het meeste pijn doet, is dat je ziet dat je kindje pijn heeft. Maar er tijdens de oprispingen niks aan kan doen. En ook dat wij als ouders ons door het consultatiebureau niet serieus genoeg genomen vinden worden. Wie herkent dit??? En kan mij als moeder van mijn kereltje gerust stellen??

karan
afbeelding van karan
16 apr 2008 - 11:35

Gelukkig dat het al beter gaat met je zoontje! Mocht je nog vragen hebben of gewoon ff je ei kwijt willen...je weet het forum te vinden!

Sterkte ermee en laat over een paar maanden eens horen hoe het dan gaat!

groetjes,

karan

ps: Zoë doet het nu dus wel goed zonder medicijnen, dus het klopt wel dat het echt een jaar kan duren voordat het maagklepje goed sluit

xander02
afbeelding van Anoniem
16 apr 2008 - 08:55

Hallo Karan,

bedankt voor jouw mailtje!m Fijn ouders te "spreken" die mij wel begrijpen!

Met mijn zoontje gaat het gelukkig steeds beter!

Hij krijgt nu Friso comfort ook met johannes broodpitmeel. Zijn bedje staat omhoog, kinderwagen is aangepast, maxi-cosi is aangepast. Vandaag naar het CB...

karan
afbeelding van karan
16 apr 2008 - 00:29

hi daar,

hier ook verborgen reflux, tot bloed spugens aan toe (slokdarm verbrand door het zuur) en niet serieus genomen door 1ste kinderarts. Tweede kinderarts wist zonder naar de baby te kijken en alleen al de symptomen te horen precies wat het was.

De oplossing bij ons:

overgestapt op Nutrilon A.R. voeding (zit veel JBPM in) en medicijn genaamd Losec. Binnen twee weken een compleet ander kind!

Ze is nu 1 jaar oud en we zijn pas 3 dagen geleden gestopt met de medicatie (3 weken gelden ook geprobeerd, maar meteen weer zuur)

Ook hebben we haar bedje bij het hoofdeind wat verhoogd.

Probeer eten en drinken met 'zuren' te voorkomen, zoals citroen, sinaassappel, mandarijn etc. Ook kun je de meeste koolsoorten het beste vermeiden ivm oprispingen.

Ik weet hoe naar reflux is en kan zijn. Mijn baby was 8 weken lang een krijs-baby, non stop, 24 uur per dag, en kompleet overstrekt altijd. Ze had zoveel pijn dat ik nu nog met een schuldgevoel zit omdat ik er niets tegen heb kunnen doen...

Gelukkig nam die tweede kinderarts mij wel serieus, maar als ik mij had af laten schepen door die eerste (alle babys huilen en spugen...pfff...eikel!) dan had ik dus nu nog met een huilbaby gezeten en nooit kunnen genieten van mijn meisje. En wat had zij een pijn gehad! Plus dat ze door de reflux vreselijk schade aan hun slokdarm en maag kunnen krijgen.

Mijn tip: jij voelt als moeder/vader dat er wat is met je kind en kent je kind het beste. Hou voet bij stuk en eis dat de instanties je serieus nemen! Je hebt recht op een second opinion. Ik laat mij in ieder geval niet meer zomaar afschepen.

Heel veel sterkte ermee! En zoals je misschien uit de toon van mijn bericht op kunt maken, het zien van zoveel pijn van je kleintje vergeet je zelfs na een jaar nog niet...(ben er nog een beetje gefrustreerd over, sorry)

groetjes,

Karan

sandrabrandon
afbeelding van sandrabrandon
1 apr 2008 - 17:28

in de comfort zit al jbpm dus blijft het al beter in zijn maagje


suc6 maandag en hoop dat die wat kan doen


sandra

xander02
afbeelding van Anoniem
1 apr 2008 - 17:11

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie tips! Ik ben vanaf goede vrijdag overgestapt op de friso comfort. En ik wil met de kleine man niet te veel van voeding veranderen. Ik probeer hem na elke voeding te laten boeren, dit lukt niet altijd. Ik ga aanstaande maandag met hem naar mijn eigen huisarts.

Mijn man heeft vroeger als baby in het ziekenhuis gelegen, vanwege maagproblemen. Kan het misschien erfelijk zijn?

Massa
afbeelding van Massa
1 apr 2008 - 16:50

Hallo,


Ons zoontje van 4 maanden heeft ook verborgen reflux, hij krijgt hiervoor Zantac, voor hem was dit niet voldoende en we zijn onder behandeling van de kinderarts eerst gestart met Hypoallergeen van Nutricia en daarna Nutramigen voeding, dit met succes.


Het gaat inderdaad vaak samen, alles is bij ons ook verhoogd en hij ligt nooit plat op zijn rug, goed laten boeren na elke voeding! En bij ons de Zantac regelmatig verhogen in verband met zijn gewicht. Bij ons van Nutriton geen succes, hier kreeg hij veel krampen van. Met dit alles is hij een tevreden man geworden die graag in zijn wipstoeltje zit!


We wachten voorlopig even met bijvoeden, het gaat nu eindelijk redelijk en hij drinkt wel veel (5/6 maal 180) maar hij doet het er goed op.


Succes en als je vragen hebt kun je altijd mailen.

Massa39539.6190393519
linv-125058
afbeelding van linv-125058
1 apr 2008 - 16:45

Hypo allergeen gebruikte ik ook.

Dit omdat Robin vatbaar is voor allergieen.

Gewoon hypoallergene voeding van Friso en daar 3 schepjes johannes broodpitmeel door.

ZOu ik eerst proberen voordat je medicijnen gaat proberen.

Gr Luna
Marlala
afbeelding van Marlala
1 apr 2008 - 16:43

Hoi hoi


ff reageren op het verhaal van johannesbroodpitmeel/Nutriton, kan zeker heel goed werken, precies zoals robinsmama vertelt.


Bij jens heb ik 't ook geprobeerd en het heeft welgeteld 1 dag succes gehad, daarna kwam 't ook weer omhoog. Gewoon omdat hij de voeding niet kon verwerken. Dit was overigens ook met bv zo. Omdat ik melkproducten bleef gebruiken, bleef jens last houden. Hij heeft namelijk lactose intolerantie en kan daardoor de lactose (melksuikers) niet goed afbreken. Ik ben toen overgestapt op fv, nutrilon standaard, en na paar maanden etteren zijn we op mijn verzoek overgestapt op Hypo Allergeen. Sindsdien heb ik een veel blijer kindje.


Succes!


sandrabrandon
afbeelding van sandrabrandon
1 apr 2008 - 16:01

ook zit johannisbroodpitmeel in friso comfort en nutrilon ar dus als je al friso of nutrilon gebruikt dan kan je dat ook nemen (of mengen doe ik zelf ook)


gr sandra

linv-125058
afbeelding van linv-125058
1 apr 2008 - 15:19

Hoi hoi

Dit verhaal komt me ontzettend bekend voor.

Mijn zoontje heeft het ook gehad.

Op advies van het cb zijn we begonnen met johannes broodpitmeel. Hier moest hij even aan wennen maar na 2 dagen was het stukken beter.

Johannes broodpitmeel zorgt er voor dat de voeding iets dikker is zodat het niet zomakkelijk weer omhoog komt.

Robin spuugde niet veel maar had inderdaad last van maagzuur.

Ik zou johannes broodpitmeel proberen kun je bij de flesvoeding in doen of na de bv geven.

Is te koop bij supermarkt, en drogisterijen, onder de naam nutrolon maar ze snappen de naam johannes broodpitmeel ook.

SUcces

PS inmiddels is Robin er al weer van af en de oprispingen zijn weg.

Gr Luna
Marlala
afbeelding van Marlala
1 apr 2008 - 14:46

hoi hoi


hebben ze al gekeken naar de voeding?


Kan misschien wel koemelkeiwitallergie zijn of lactose intolerantie. Klinkt me namelijk zo bekend in de oren...


Succes!


sandrabrandon
afbeelding van sandrabrandon
1 apr 2008 - 14:38

ka je er helaas niet mee helpen maar als moeder van een kleine die nu steeds weer begint te spugen kan ik alleen maar zeggen sterkte maar krijg je geen medicijnen heb laatst zelf lopen kijken omdat ik zat te denken aan verborgen reflux en toen zag ik dat de meeste kinderen daar medicijnen voor kregen waar ik veel informatie vond was www.allergieplein.nl daar zitten moeders in het forum die ook tips uitwisselen


gr sandra

Sabrina-en-Tygo
afbeelding van Anoniem
1 apr 2008 - 13:11

Hoi,


Ik heb geen ervaringen. Maar ik kan goed begrijpen dat je je als moeder machteloos voelt als jouw wondertje pijn heeft.


Blijf je kindje knuffelen tijdens de pijnen. Hij voelt jouw aanwezigheid en dat biedt wel wat troost bij hem.


Ik wens je heel veel sterkte.


groetjes Sabrina