Ventolin Flixo

24 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Marlala
afbeelding van Marlala
27 okt 2008 - 17:27
Ventolin Flixo

Nou fijn hoor, erfelijke eigenschappen...


Pffff... Na enige weken (hmm, zeg maar 2 maanden) gehoest heeft Jens nu de combi van 2 pufjes gekregen: ventolin en flixotide. Hij heeft eerst 2 weken ventolin gekregen om de benauwdheid te verminderen en dat hielp!! Hij had weer heerlijk wat bijgeslapen!


Maar de afgelopen paar dagen, een kleine week zeg maar, is 't weer helemaal mis...


Dus vanmorgen date met de arts gemaakt . Die heeft geluisterd naar z'n longetjes en naar mijn verhaal en besloten dat de flixotide erbij moest. Mocht 't zo zijn dat er na een week geen of nauwlijks verbetering zijn, dan moesten we terug komen.


Prima... Dus we gaan dit proberen.


't Is namelijk zo, dat Jens z'n vader, manlief, dit ook heeft gehad tot ongeveer z'n 12e jaar. Dit is (voorzover bij mij bekend) nooit behandeld. Dus nu maar hopen dat Jens ook hier over heen groeit en 't niet meer terug komt (wat wel kan).


Ik vraag mij af.. zijn er nog meer kindjes die dit gebruiken?


(en nee sonja, poes blijft )


Gr. Marla

Marlala
afbeelding van Marlala
5 nov 2008 - 18:27

Tsja.. l.i. komt natuurlijk niet zo vaak voor als andere 'ziektes', was geloof ik maar een minimaal percentage mensen die 't daadwerkelijk heeft. Artsen zijn meer bekend met tijdelijke l.i. door een bacteriele infectie. Maar dat praat 't natuurlijk niet goed....


kathinka
afbeelding van kathinka
5 nov 2008 - 16:53

Hoi Marla,

Vreemd dat de ha het beiden niet kennen want l.i. en luchtweg problemen gaan vaak samen. Het is zelfs zo dat als een l.i. te laat ontdekt wordt de kans op astma en chronische bronchitis heel groot word. Hoe het precies zit weet ik trouwens verder niet. Of het komt doordat het een een allergie is en het ander als symptoom allergie heeft of dat het komt door een lichamelijke reactie weet ik niet.

Ik weet wel dat als ze mijn klachten serieus hadden genomen toen ik 2 was ik nu gewoon nog melk producten had kunnen gebruiken en door lactose krijg ik het benauwd hoe meer lactose ik binnen heb gekregen hoe minder lucht ik krijg. Maar het is natuurlijk ook door mist en andere "gewone" astma zaken.

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Marlala
afbeelding van Marlala
5 nov 2008 - 14:09

Hey hey


Ben weer met jens bij de ha geweest, deze keer een invaller. Maar heb 't er de vorige keer ook over gehad, dat luchtweginfecties mogelijk gevolg kunnen zijn van de L.I. (ik doe 't maar ff kort ), maar mijn eigen ha én deze invaller hadden er nog nooit van gehoord, of kenden 't niet . Is dat zo apart ofzo.. of raar... Want jij hebt dat toch ook kathinka, dankzij die L.I? Of heb ik 't nou verkeerd ...


In ieder geval.. ik mag de pufjes gaan afbouwen, kijken hoe 't gaat. Deze week nog gewoon 2x daags 2 pufjes, volgende week 2x daags 1 puf, die week daarop 1x 1. En over 4 weken weer terug komen om te kijken hoe 't gaat.


Pfff.. die lui verdienen klauwen met geld aan ons .


Oja, weet ff niet meer wie 't was.. via PM geloof ik, ik heb bij de apotheek in 't systeem laten zetten dat Jens L.I. heeft, dus mocht 't ooit voorkomen dat ie iets voorgeschreven krijgt waar lactose in zit, dan krijgen zij een melding. Dus dank voor de tip .


kathinka
afbeelding van kathinka
1 nov 2008 - 12:06

Hoi Esther,

Zo zie je dat een ook ervaren apotheker (in ander vak gebied) sommige dingen niet weet. Ik dacht bij Ventolin direct aan een discus en wist dus ook al niet hoe dat werkte met een baby inhalator. Ik heb dus ook ervaring met de discus en dus de lactose die daar in zit. Ik ben afhankelijk van discus medicijnen en moet daarom dus middelen met een langere werking. Ik gaf aan dat ik niet wist hoe het met oxis zat bij kinderen omdat ik weet dat de dosis hoger is per inhalatie maar ja dat is dus wel dat ik last heb van de lactose en dit duidelijk minder was met oxis en symbicort. Over het voorschrijven is hier de apotheek heel duidelijk geweest. Als je ventoling vaker als 2 keer per dag nodig heb, heb je de verkeerde medicijnen. Verder wordt hier ventolin bijna niet meer voor geschreven omdat de bijwerkingen heftiger zijn als bij oxis (aldus de huisarts toen ik iets anders voor geschreven kreeg). Nou ja ik ben de eerste dagen dat ik het gebruikte misselijk geweest. Verder erg druk weet ik niet met meer lucht ben je sneller wat drukker.

In elk geval goed dat er nu meer duidelijkheid is.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Esther75
afbeelding van Esther75
1 nov 2008 - 11:48

Oja, ik denk dat het wel meevalt met het snel voorschrijven van deze medicijnen. Van Marla weet ik in ieder geval dat Jens er al langer last van heeft, en het is waarschijnlijk ook niet de bedoeling dat het chronisch gebruikt moet worden. Het is gewoon even een tijdelijk hulpmiddel is mijn ervaring vanuit mijn werk.

En wat betreft bijwerkingen: die vallen heus wel mee als het volgens voorschrift gebruikt. Ok, helemaal uitsluiten kan ik het ook niet, maar ik hoor er maar heel weing over van de mensen in mijn apotheek.

@Kathinka: de middelen die jij noemt zijn misschien wel beter, maar niet beschikbaar voor kleine kinderen, omdat poeder helemaal niet kunnen inhaleren. En ik vraag me ook af of ze wel beter zijn, ik denk nl. dat dat voor iedereen verschillend is.

Esther

Groetjes, Esther

Esther75
afbeelding van Esther75
1 nov 2008 - 11:43

Even gratis advies van een apotheker:

Marla, ik denk niet dat je bang hoeft te zijn voor lactose in de Ventolin (kijk het anders even na in ge bijsluiter), want de puffers die Jens heeft gekregen zijn dosisaerosolen, oftewel sprays. Lactose wordt gebruikt in poederinhalatoren, en die worden voorgeschreven aan volwassenen.

Mummy, toch blijven proberen met de babyhaler. Als je de inhalator direct aan de mond zet, spuit je de spray tegen de mond- en keelholte aan, waardoor het medicijn niet in de luchtwegen komt en dus zijn werk niet kan doen. Behalve ermee spelen en haar aan de babyhaler laten wenne, heb ik geen tips. Misschien proberen om de pufjes toe te dienen terwijl ze slaapt of zo?

Sterkte allebei!

Esther

Groetjes, Esther

Mummy
afbeelding van Mummy
1 nov 2008 - 10:44

als ik de gebruiksaanwijzinng van de babyhaler lees staat er dat ze de ventolin 15 seconden moet inademen (door de babyhaler) dit gebeurt niet als ze het rechtstreeks binnen krijgt. Dan komt het uiteraard in haar systeem maar of het even effectief is betwijfel ik. Ik vind het sowieso vervelend dat ze zo jong al aan de puf moet. We gingen naar de huisarts omdat ze erg benauwd is steeds en 's nachts en 's morgens is dit het ergst. Ze is daarbij ook al weken verkouden lijkt bijna wel chronisch en de dokter schreef de puf voor...ik dacht wel bij mezelf: ' zo snel al?' maar ik ga ervan uit dat mijn huisarts wel weet wat ze doet...?

kathinka
afbeelding van kathinka
1 nov 2008 - 09:58

Hoi Mummy,

Wat een vervelende situatie. Ik zou ook zo niet direct een oplossing weten. Ik vind het wel knap dat ze de inhaletor op de normale manier kan gebruiken. Kan je haar niet een paar keer laten inhaleren op de normale manier. Zo is in elk geval alle poeder op en ook al houd ze haar adem niet in de poeder doet zijn werk toch wel. Als die baby inhalator zijn werk niet doet kan je het net zo goed zonder doen lijkt mij. Je heb ook inhalatoren van een ander merk (dus voor de verstuivers) en die hoef je niet op het gezichtje te plaatsen. Misschien is dat een idee om te kijken bij de huisarts of het kan.

Heel veel succes.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Mummy
afbeelding van Mummy
1 nov 2008 - 01:07

Wat toevallig dat ik dit onderwerp zie, mijn dochter Selah heeft sinds deze week ook een babyhaler met Ventolin. Ik had vroeger zelf Ventolin Flixotide en Serevent dus ik weet wat het doet. Selah word alleen echt helemaal panisch als je aan haar gezicht komt de gewone dagelijkse dingen zoals tanden poetsen en gezichtwassen neusje schoon maken zijn al drama en nu probeer ik de babyhaler dus maar die word resoluut weg gesl*gen. Ik heb haar ermee laten spelen er zelf mee gespeeld (voor haar neus :)) nou ja eigenlijk alles wat de dokter en apotheker me adviseerden maar ze weigerd m. Als ik de puf zonder de babyhaler in haar mond doe dan is er geen probleem maar ja dan ademt ze gelijk door zonder dat ze zich bewust is van de ventolin (is ook beetje moeilijk als je 9 maandjes bent...)


Hebben jullie tips voor me?Marlala
afbeelding van Marlala
29 okt 2008 - 15:55

Jens krijgt 2x per dag 1 puf ventolin.


Ja ik weet niet of 't echt zo snel wordt gegeven, eefje (eveline) had 't er ook al over... Maar ja, je gaat er van uit dat een ha 't wel weet hè .


Nou ja, ik hou 't gewoon in de gaten.


kathinka
afbeelding van kathinka
29 okt 2008 - 15:49

Ik weet alleen niet hoe hoog op dit moment de dosis is bij Jens. Ik had 3 keer per dag ventolin nodig om klacht vrij te blijven en bij hoge inspanning soms zelfs wel 5 keer. Dat is best veel. Als Jens maar 1 of 2 keer per dag ventolin nodig heeft dan is de dosis nog laag natuurlijk en dan is het juist weer lager als bij de medicijnen die ik heb.

Maar goed om het er een keer over te hebben. Misschien is er bij klachten van de lactose ook best snel een oplossing gevonden. Ik vind zelf namelijk dat ventolin zonder na te denken heel snel en vaak voor geschreven wordt. Er zijn al veel betere producten als ventolin op de markt. Helaas bevat alleen bijna alles lactose.

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Marlala
afbeelding van Marlala
29 okt 2008 - 14:52

Wat jij me nu allemaal verteld zal ik een volgende keer mee nemen naar de huisarts. Misschien kan ie er wat mee.


Thanx!


kathinka
afbeelding van kathinka
29 okt 2008 - 14:48

Nou ja omdat ik zelf lactose intolerantie heb let je overal op. Ik krijg astma van lactose en eet elke dag kaas en kwark af en toe drink ik iets waar lactose in zit en eet elke dag gewoon brood. Je merkt dan wel dat je juist door de lactose in de medicijnen afhankelijk van de medicijnen kan worden. Als ik stop omdat het goed gaat ben ik na het stoppen 1 dag benauwt en dan niet omdat ik normaal zuurstof gebrek heb maar van de lactose in de medicijnen. Om die reden is bij mij dus ook gekozen om over te stappen op symbicort en oxis in plaats van ventolin. Ventolin heeft bij de maximale dosis meer lactose als symbicort en oxis omdat je het vaker moet gebruiken. En als je dan hoort van een mannetje wat toch al last heeft van lactose ga je wel na denken.

Ik snap dat het heel lastig is nu met Jens. Als alle probleempjes zijn opgelost en hij gaat naar de basisschool wordt het voor hem lastiger. Spelen bij een vriendje betekend altijd dat hij na moet denken over wat hij eet en drinkt. Hij kan het wel eten en drinken maar hij krijgt er weer last van. Nou ja je leert het vanzelf om nee te zeggen tegen een macnum of cornetto maar leuk is anders. Ik heb het er af en toe nog moeilijk mee. (Daarom heb ik nu medicijnen lukt het nee zeggen een keer niet neem ik gewoon wat extra medicijnen)

Maar ja ik snap dat je nu niet geholpen bent. Ik hoop dat hij snel beter is. Kort ademig zijn is al niet leuk laat staan als je ook nog snip verkouden bent.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
babyluck
afbeelding van babyluck
29 okt 2008 - 13:47

mss dat je er rekening mee kan houden Marla met bv het slokje melk /plakje kaas


idd zo wil je nog wel 10 kids beterschap met je ventje
liefs Ineke en Lisa x
Marlala
afbeelding van Marlala
29 okt 2008 - 13:30

Aaaah... okey dan. Ik leer nog wat van jou .


Hij heeft flink de griep te pakken. Het snot stroomt eruit, 't hoesten is weer ietsjes terug, wil niet eten (wel drinken gelukkig), diarree.. ga zo maar door. Hij is echt niet lekker.


Dat er lactose in zat wist ik niet trouwens. Maar gelukkig kan hij bepaalde hoeveelheden wel hebben. Plakje kaas op brood en een paar slokjes melk gaan bijv. prima. Maar meer durf ik niet te geven .


Maar goed, we wachten eerst deze week af, moest van de ha 't zeker een week geven om te zien of die flixotide resultaat zou hebben. Zoniet dan moest ik terug komen.


Pfff.. leuk hè, kinderen .


kathinka
afbeelding van kathinka
28 okt 2008 - 22:43

Hoi meiden,

Marla waarom ik zij dat je naar de kust moet verhuizen, de bossen veroorzaken bij sommige mensen juist meer astma dan ze al hebben terwijl de zee mensen met lactose intollerantie die zich goed aan hun dieet houden zonder medicatie door het leven kunnen laten gaan.

De koorts ken ik niet als bij verschijnsel het druk worden, misselijkheid, onrust in je lijf wel. De combi misselijk van de medicijnen en verkouden kan natuurlijk wel voor koorts zorgen het lijfje wilt wat lozen.

Hebben ze je trouwens wel verteld dat er lactose in ventolin zit? Het is een lage dosis wat bij de meeste mensen niet voor problemen zorgt maar het zit er dus wel in.

Ineke ik heb het gewoon mogen gebruiken tijdens mijn zwangerschap en borstvoedings periode voor mij was het zelfs het veiligste medicijn. Als je weer moet gebruiken en het is vaker als 1 tot 2 keer per week zou ik toch even de huisarts raad plegen. Tijdens mijn zwangerschap en borstvoedings periode heb ik trouwens ook niet veel hoeven gebruiken.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Marlala
afbeelding van Marlala
28 okt 2008 - 19:24

Uhm..


hij heeft vanmiddag koorts gekregen. Heb net gemeten: 39.3 .. Kan 't met de medicatie te maken hebben? Of ligt dat toch aan de verkoudheid die hij ook heeft?


Marlala
afbeelding van Marlala
28 okt 2008 - 17:04

Whaha toch maar weer terug naar m'n 'geboorteland' noord-holland , zullen m'n ouders niet verkeerd vinden. Ach de lucht hier in drenthe is ook best schoon.


Hij krijgt nu Ventolin 2x daags 1 puf, en die ander 2x daags 2 pufjes.


Ja je hebt helemaal gelijk dat 't met huilen beter gaat Is goed te zien met die ventieltjes in de Babyhaler.


Ja wie zei me dat nou.. oja, zij zei dat die pufjes als bijwerking hebben dat je kind hyper door huis heen stuitert? Heb ik dus geen last van dat doet ie van zichzelf al . Anders krijg je echt zo'n Looney Tune die als flipperkastbal tegen de muren op stuitert en dat is onmogelijk bij mensen hahahaha!


babyluck
afbeelding van babyluck
28 okt 2008 - 16:13

wat een puf junks hier hahahahhahahha


ff vraagje Kathinka............ jij had natuurlijk die puffjes ook tijdens je lactatieperiode?? of had je toen iets anders? ben ik persoonlijk wel even geintresseerd naar (mocht ik een bronchitus krijgen)
liefs Ineke en Lisa x
kathinka
afbeelding van kathinka
28 okt 2008 - 16:04

Hoi meiden,

Nog een (voormalig) ventolin junk. Het verbaasd me alleen dat zo veel volwassenen nog ventolin voorgeschreven krijgen.

Ik heb voor de ontsteking nu symbicort en voor de directe nood oxis en ik kan zeggen dat het spul misschien zwaarder is maar wel beter werkt. Ik heb nu iedere dag 2 verplichte pufjes en heel soms 1 extra. Ik weet niet hoe het bij ventolin bij kinderen zit maar er zijn dus medicijnen die je minder vaak hoef te gebruiken als ventolin. Ventolin heeft ook veel heftigere bijwerkingen. Nou ja dat was mijn idee.

Voor het huilen. Het is beter dat hij huilt dan dat hij niet huilt omdat door het huilen hij dieper in ademt. (Het klinkt erg hard weet ik)

Mijn astma komt trouwens ook van mijn lactose intolerantie af dus ja het staat in verband.

De poes hoeft niet weg hoor marla je moeten misschien alleen wel naar de kust verhuizen .

Succes met de inhaltoren.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Marlala
afbeelding van Marlala
28 okt 2008 - 13:37

Hoooiii


Nou Jens heeft gisteravond en vanmorgen de pufjes gecombineerd gekregen en ik moet zeggen... 't is niet te geloven, maar hij hoest nog nauwelijks!! Alleen is nu wel 't resultaat te merken van dagenlang hoesten: een zwoele 06-stem... hahahaha. Hij is er ook gelijk een stuk minder vervelend van, wat ook mijn hormonale humeur ten goede komt (gister crisis...).


Aanvankelijk vond Jens 't hartstikke leuk om die puf te gebruiken. 't Klinkt natuurlijk ook wel erg grappig als je in die babyhaler praat. Maar de laatste tijd wordt 't steeds meer drama... Maar goed, als ie 't goed doet, moedigen we hem aan en vanmorgen leek 't ietwat zoden aan de dijk te zetten. Maar... afkloppen, you never know...


Bij ons (mij) zit 't dus helemaal niet in de familie! Alleen rugklachten, maar verder niks. Wat Jens nu allemaal heeft (lactose intolerantie en dit astmatische) komt allemaal bij Wilco vandaan (kan ik hem lekker de schuld geven haha), dus ik ben er helemaal niet mee bekend! Ja ik weet waar die pufjes voor zijn en wat ze doen, maar meer ook niet. Nou ja, de tijd zal 't leren denk...


Groetjes.


sappie
afbeelding van sappie
27 okt 2008 - 22:51

Hier ook bekent met die inhalers....zit bij ons heeeel erg in heel de familie(vooral mijn kant van de familie)


Ik zelf heb de ventolin en flixotide
Rick heeft de ventolin maar dan niet in een inhaler maar vloeibaar in een heel vernevelapparaat. Hij heeft vanwege zijn benauwdheid al een keer in het ziekenhuis gelegen en lag daar 3 dagen aan de zuurstof, zo benauwd had hij het.
Britt heeft ook net als mij de ventolin en flixotide.
En dan zeggen ze dat bv geven beter is. Nou, heb allebei mijn kids lang bv gegeven. Dan zeggen mensen tegen mij dat als ik geen bv had gegeven ze het misschien nog erger zouden hebben. Maar als mijn zoontje het nog erger zou hebben gehad...nou ik weet het niet hoor. Hij was zijn eerste 2 levensjaren constant ziek...steeds koorts, spugen diarre, benauwd. Hij had gewoon geen tijd om weerstand op te bouwen.


Het is echt weer weer voor de puffers...de winter komt eraan. Je kan er inderdaad overheen groeien, was bij mij ook. Bij mij kwam het alleen in mijn puberteit terug en ik zal dus mijn hele leven de inhalers moeten gebruiken. Maar ik weet niet beter.


Hoe vind hij het puffen??? Britt vond het in het begin niet leuk en nu zing ik altijd hetzelfde liedje en ze weet precies wanneer het puffen klaar is...dat is als het liedje klaar is. Bij de laatste regel van het liedje trekt ze zelf haar hoofd al van de inhaler weg.


groetjes Sabrina.


babyluck
afbeelding van babyluck
27 okt 2008 - 20:27

hier zelfde verhaal als Sonja.................. ik kreeg zelfs andere medicatie in mijn zwangerschap............. maar wonder boven wonder heb ik al sinds de zwangerchap niets meer gebruitk........... ja even na de bevalling in het zhs de ventolin omdat ik niet goed kon doorhoesten (door het litteken op me buik (sectio) het hoesten deed namelijk PIJN........ toen even gebruikt en daarna niet meer ............ 17 mnd alzowat
liefs Ineke en Lisa x