vaccinaties.. doen.. of niet ?

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mama van Mason♡
afbeelding van Mama van Mason♡
13 apr 2015 - 18:03
vaccinaties.. doen.. of niet ?

Hallo allemaal.. ik heb een vraag. Ik heb laatst gelezen dat er 3 baby'tjes zijn overleden na vaccinatie tegen pneumokokken. Ik ben hierdoor als de dood om mijn zoontje te laten vaccineren.. Zo bang dat hem ook iets gebeurd ! Je weet immers niet watvoor gekke middeltjes er allemaal in zo'n prik zitten. Anderzijds zou ik mezelf het nooit vergeven als hij wel ziek wordt omdat hij de prik niet heeft gehad.. Gelukkig hoeft hij pas over een week of 6.. maar het blijft in mn hoofd spelen en vind het een zeer lastige beslissing. Ben benieuwd hoe andere mama's erover denken.

Eva-2015
afbeelding van Eva-2015
19 mei 2015 - 06:13

Ik zou zeggen laat je goed informeren (of zoek zelf op interned zo veel mogenlijk op) en volg daarna je gevoel.

Ik zou zelf wel vaccineren, je hoort vaak als tegen argument dat de ziektes niet meer veel in nederland voor komen en het daarom niet nodig zou zijn. Dit is dus alleen omdat er in Nederland de meeste ouders bij hun kinderen een prikje laat zetten, kijk maar hoe er meerdere keren een ziekte alle kinderen in de Bijbelbelt (schrijf je dat zo?) velt. Bovendien kunnen de meeste ziektes waar er vaccinaties voor zijn hele erge effecten hebben (tijdelijk of blijvend). Ook zal mijn kleine al vrij snel naar de opvang gaan/mee naar mijn oppas gezin waar de nodige ziektekiemen zijn, ik doe het dus ook liever gelijk volgens schema.

Je kan er net als een aantal andere hier er voor kiezen om het even uit te stellen, zeker als die van jou niet snel naar de opvang hoeft kan dat een goede optie zijn. (ik heb bij mij liever in vaccinatie met 8 weken en dan de verkoudheid van de kinderopvang bij 10 weken dan alles tegelijk als ik het even uit stel). Kijk ook goed naar je eigen kleine en hoe de bevalling was, heeft hij nu al de verkoudheid van het kraambezoek en een moeilijke bevalling achter de rug (te vroeg geboren?) of is alles koek en ei. Lijkt me heel individueel of je het nu zou moeten/wil doen.

De lijm resten bij naalden uit het nieuws een tijdje geleden was een slechte partij waar veel te veel lijm bij zat en is niet meer in omloop, overigens is er bij alle naalde wel zulke lijm en is dat kankerverwekkend. Maar BBQ is enorm kankerverwekkend (doordat er vet van het vlees op de kolen drupt en het gas dat daarbij vrij komt komen er kankerverwekende deeltjes in de lucht die jij dan weer in ademd) en de zon is ook kanker verwekken (zeker bij een baby van minder dan 6 maanden die nog geen/heel weinig pigment heeft). Staar je niet blind op dat woord dat is namelijk met bijna alles verbonden in ons leven, maar kijk wel goed naar eventuele reeele risico's.

Mocht je er nou ook met advies op het forum niet uitkomen, bel je huisarts (of het CB) even en bespreek je zorgen. Die heeft meer inzicht en kennis over dit onderwerp en de mogelijkheden dan de meeste van ons (denk ik).

willeke88
afbeelding van willeke88
13 mei 2015 - 16:29

Mijn zoontje is nu 6 weken en ook ik zit met het dilemma. Ik ben er al druk mee sinds mijn zwangerschap. Als ik al ga inenten is het pas vanaf maand of 6 en doe niet het hele vaccinatie programma. Bijvoorbeeld de hepatitis b is onzin om baby's die te geven. Die ziekte kun je alleen krijgen als jezelf drager bent of door seksueel contact en bloed. En aangezien die ziekte hier in onze landen bijna niet voorkomt doe ik dit niet. De prik voor pneu laat ik ook niet doen dit omdat er 90 varianten van zijn en je er voor 10 ingeent word, verder is bewezen dat kinderen wie deze prik wel krijgen er niet minder ziek van worden als van niet ingeente kinderen. Ik vind het ook echt heel lastig en de informatie is heel vaak eenzijdig, de meeste moeders volgen de meute omdat het zo normaal is . Ik ben van mening verdiep je er goed in voor je de keuze van wel of niet enten maakt. Lastig hoor

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
3 mei 2015 - 09:36

Wij hebben onze twee eerste kinderen laten vaccineren vanaf 8 weken. Beiden hebben ze er heftig op gereageerd. De één kreeg eczeem en de ander huilde er extreem van. Nu we weer een kleintje hebben, hebben we besloten pas vanaf 6 mnd te gaan vaccineren. Ik vind ze veel te jong met 8 weken. En dan zit ik ook nog met de reportage van Zembla/Nieuwsuur in mijn maag. Dat er in de naald lijmstoffen zitten die meegespoten worden, die zijn kankerverwekkend. Het maakt me er niet rustiger op.

De reden dat vaccineren niet meer hoeft omdat de ziektes niet meer in Nederland voorkomen vind ik echt ongegrond. Juist omdat we vaccineren komen de ziektes niet meer voor. Als we nu massaal stoppen met vaccineren komen de ziektes wel weer terug. En daarbij komen Kinkhoest, Rode hond, Mazelen en Bof nog wel voor. Kinderen kunnen daar echt heel ziek van zijn!

Annepedia
afbeelding van Annepedia
1 mei 2015 - 12:08

Hoi dames,

Ik ben zelf niet perse voorstander van vaccineren, maar het ontbreekt mij aan kennis en eerlijk gezegd ook de wil om me daarin te verdiepen. Ik vertrouw er daarom op dat het RIVM haar zaken goed voor elkaar heeft en laat mijn kind wel vaccineren. Ik ben zelf gevaccineerd en prima gezond. Overigens is zl nu 5 maand oud en heeft van de prikken geen last gehad (maar dat terzijde, het verschilt per kind uiteraard)

Voor wie zich er graag in wil verdiepen is de volgende site misschien wel interessant: 

www.vaccinvrij.nl

Een lastig dilemma!

 

hann-991141
afbeelding van hann-991141
1 mei 2015 - 11:01

Ik heb dezelfde angst, Mama van Mason! Mijn dochter is nu bijna 4 weken oud en ik vind het een moeilijke beslissing. Ik begrijp Aline88 ook aangezien ik zelf ook ben ingeënt en ik super gezond ben. Maar mijn man vind het helemaal niets aangezien er zoveel onderzoeken zijn gedaan dat die inentingen nergens voor nodig zijn aangezien die ziektes in Nederland niet meer voorkomen. We zijn beide super gezond, roken niet, ik drink (nu) niet, geef borstvoeding en we hebben beide geen erfelijke ziektes in de families. Volgens het consultatiebureau zijn er steeds meer mensen die de keuze maken hun kind niet te vaccineren. Blijkbaar kun je ook een jaartje wachten; ik vind het namelijk ook zo'n heftige prik voor zo'n klein meisje! Maar ja, ik zou het mezelf ook nooit vergeven als ze iets zou krijgen... Ik moet de keuze dus nog maken; zijn er meer mama's met deze uitdaging?

Aline88
afbeelding van Aline88
14 apr 2015 - 11:16

Ik ben van mening dat de kans dat er iets mis gaat na een vaccinatie niet opweegt tegen de kans dat mijn kindje een ziekte krijgt waarvoor hij ingeent had kunnen worden. Dit is natuurlijk makkelijk praten, want als er wel iets fout gaat dan vergeef ik mezelf dat natuurlijk nooit. Toch heb ik mijn zoontje wel tegen alles laten inenten en ga ik dat bij de volgende ook weer doen.
In mijn omgeving zijn er wel een aantal moeders die het vaccinatieprogramma wel doorlopen maar het een beetje vertraagd hebben, de eerste prikjes niet bij (was het 8) weken maar 1 of 2 maandjes later. Het idee er achter is dat de baby dan iets groter is en er beter tegen kan. Ik heb dit niet gedaan omdat mijn kleine al vrij snel naar de gastouder moest en ik hem zo min mogelijk in aanraking wilde laten komen met kinderen voordat hij ingeent werd.

Zwangerschapspagina Banner

Zwangerschapspagina Banner

Zwangerschapspagina Banner