Reflux/darmkrampen

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
jose-1467476
afbeelding van jose-1467476
1 apr 2020 - 15:26
Reflux/darmkrampen

Hallo,

Mijn zoontje is nu 10 weken oud. Ook een heel gedoe betreffende darmkrampen en reflux. Ben bij de osteopaat geweest 1 keer nu en dat heeft wel iets geholpen, binnenkort nog een keer terug. Laatste week was echt drama met hem qua spugen en krampen. Ook heeft hij veel spanning in zijn lijf en met slapen was het ook geen succes. Ik ben magnesiumolie van zechsal gaan gebruiken door op zijn voeten te masseren. Na 1 dag spuugt hij niet meer en slaapt hij een stuk beter. Ook merk ik dat de krampen een stuk minder zijn. Ideaal aan de olie is dat mocht je per ongeluk teveel gebruikt hebben dan wordt het door het lichaam vanzelf afgevoerd omdat het een lichaamseigen stof is. Eventueel kan je als moeder en bij borstvoeding het zelf ook gebruiken dan komt het via de melk ook bij de baby alleen dan in mindere mate. Eventueel is er ook badzout van te koop waardoor de baby dus echt helemaal relaxed is na het badderen. De olie kan ook op de buik gemasseerd worden maar soms kan er een licht prikkelende reactie zijn van de olie dan is het aan te raden om het te mengen met water.

https://www.zechsal.nl/media/contentmanager/content/Sheet_Zechsal_en_kinderen.pdf

Hier een link naar de website en info.

Hopelijk help ik met deze tip ook andere ouders. Als zo’n kleintje alles bij elkaar schreeuwt van pijn door ongemakken gaat het door merg en been.

Ik gebruik trouwens 3 sprays voor 6 kg lichaamsgewicht. Het is ook een beetje op gevoel denk ik. Ik verspreid het gebruik ook over de dag dus met een 1x spray op de beiden voeten inmasseren. Dat 3x per dag. Bij heftige krampen heb ik het op de buik gesmeerd vermengd dus met water.

rcma-1379548
afbeelding van rcma-1379548
28 mei 2020 - 22:56

Bedankt!!