Piepkastje bij onze buren in de tuin luide pieptoon

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lievemoeder
afbeelding van lievemoeder
30 dec 2013 - 05:53
Piepkastje bij onze buren in de tuin luide pieptoon

Kinderen klagen in de buurt over een misselijkmakende hoge pieptoon. Het kastje hangt aan de schutting. Ik zelf hoor het geluid niet maar de kinderen helaas wel. Veel kinderen steken dan ook hun handen in de oren als zij daar in de buurt zijn. Het piepkastje geeft voor de kinderen een hele felle pieptoon af. Ik heb het merk gezocht op internet. Hierbij de technische specificatie van het treiterkastje:

Kenmerken:

- bereik van maximaal 200m²
- 16 ~ 23kHz - max. 130dB
- afmeting 135x70mm
- spatwaterdicht
- werkt ook tegen herten en knaagdieren
- dier- en milieuvriendelijk

Het valt meteen op dat hieruit 130 decibel uitkomt. Volgens mij krijg je dan ook nog eens gehoorschade hiervan? Volgens Wikipedia kan een mens horen tot een toonhoogte van 20 kilohertz. Er staat bij dier- en milieuvriendelijk. Maar niet kindvriendelijk vind ik. Ik vind het zelfs een onmenselijk apparaat en doet in mijn optiek fysiek geweld aan de mens. Zijn er mensen op het forum die hier meer van weten? En mag dit allemaal wel? 

lievemoeder
afbeelding van lievemoeder
12 apr 2015 - 22:41

Anne? Waar kan ik die jurisprudentie vinden? Site met meer info? Www.mosquito.pieptonen.nl

anne-848008
afbeelding van anne-848008
22 feb 2015 - 21:54

Hoi,
Dat kastje is waarschijnlijk bedoeld om katten of ongedierten te verjagen.
Kinderen kunnen hogere geluiden waarnemen dan volwassenen.
Dit kastje is op deze manier verboden omdat uw kinderen daar last van hebben in hun eigen tuin. Er is jurispidentie van. Evt kun je contact opnemen met het juridisch loket.