persen

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mammalou
afbeelding van Mammalou
18 jun 2007 - 15:01
persen

Hallo mama's! Mijn zoontje is 5 weken, hij is mijn eerste. Ik maak me zorgen dat hij zoveel ligt te persen..Soms uren achter elkaar. Hij slaapt er ook heel onrustig van. Wie heeft hier ervaring mee? Moet ik me zorgen maken (doe ik toch wel..)?

TAZ
afbeelding van TAZ
26 jun 2007 - 16:35

hoi Hanneloes,

kijk even op het forum bij het hoofdstuk slapen en dan onder darmkrampen.

onze zoon had er namelijk ook erg last van en ik heb toen aardig wat goede reacties/hulp op dit forum gekregen.

Groetjes Annemarie

Groetjes Annemarie

olandesina
afbeelding van olandesina
23 jun 2007 - 12:03

Je zou inderdaad van voeding kunnen veranderen,misschien dat het helpt.Mijn zoontje in het begin had er ook erg last van,zijn uitlasting was verder wel goed,maar moest wel veel persen.Helaas had hij niet elke dag ontlasting,soms wel om de drie dagen !Om de krampjes wat te verlichten heb ik de buikjesolie van Weleda gebruikt. Een natuurlijke olie wat ook tegen winderigheid helpt.Bij mijn zoontje heeft het in ieder geval erg goed geholpen!

Hij is nu 6,5 maand en eet al aardig zijn papjes en zijn ontlasting is er alleen maar door verbeterend,nu heeft hij wel drie keer ontlasting per dag!

April
afbeelding van April
20 jun 2007 - 19:54

Hier het wondermiddel dat iedereen in huis heeft (bij ons en bekende heeft het super geholpen).

Doe bij iedere fles een klein puntje (room)boter je zult zien dat de ontlasting makkelijker gaat en hij niet meer zo hoeft te persen.

Ik heb dit anderhalv dag gedaan tot jaiden goed kon poepen en toen afgebouwd (om de fles, alleen de 1e en laatste fles en toen alleen nog 's ochtend) Na een paar dagen was het probleem verholpen en heeft hij er nooit meer last van gehad.

zeker het proberen waard!!

SUCCES

chantal'78
afbeelding van chantal'78
19 jun 2007 - 13:41

De ostepaat gaf bij mij een groot deel de oplossing. Steyn bleek erg veel last van zijn darmpjes te hebben, ook erg veel krampjes en dan zijn ontlasting wat niet altijd goed verliep. Steyn had soms eenmaal in de vier/vijf dagen ontlasting.

De Omneo behoor je zo'n twee weken te gebruiken om het echte resultaat te zien. Maar fijn dat het nu al grotendeels bij hem aanslaat.

Heb je ook al wat extra water, zo'n 20cc, in zijn fles erbij geprobeerd? Dit kan de ontlasting ook smeuerig maken.

Groetjes Chantal


Mammalou
afbeelding van Mammalou
18 jun 2007 - 15:31

Hoi Chantal,

Bedacht voor je reactie. Ik dacht idd dat hij verstopt was, het cb heeft toen ook Omneo aangeraden. Daar zijn we mee gestart vorige week. Inmiddels heeft hij goede (wat vloeibaarder)ontlasting, maar hij perst nog steeds. Hij heeft ongeveer om de dag een poepluier, maar perst iedere dag en heel regelmatig. Gaf de osteopaat uiteindelijk de oplossing? Finn huilt ook vrij veel, maar geen uren achter elkaar.

Groetjes,

Hanneloes.

chantal'78
afbeelding van chantal'78
18 jun 2007 - 15:22

Denk je dat het komt doordat zijn ontlasting niet/moeizaam verloopt? En welke voeding krijgt hij/

Steyn heeft het nog steeds, erg persen wanneer hij ontlasting moet krijgen. Nu is het alleen nog maar wanneer hij ontlasting heeft, loopt dan rood aan.

Toen hij kleiner was had hij het ook vaker. Ik ben overgestapt op andere voeding (ik gaf flesvoeding), de Omneo en doe bij iedere fles 20cc extra water. Toen dit niet hielp ben ik uiteindelijk naar een osteopaat geweest, maar dit kwam ook mede doordat Steyn er hele dagen bij huilde.

Misschien advies inwinnen bij het cb. Wie weet met wlek advies of handige tip hun komen?

Groetjes en succes

Chantal