oorontsteking baby 9 weken

1 bericht / 0 nieuw
sammie
afbeelding van sammie
22 apr 2012 - 22:28
oorontsteking baby 9 weken

Hallo allemaal,

ik wil langs deze weg om tips en ervaringen vragen en natuurlijk ook even mijn ei kwijt!

Normaal gesproken komen wij bijna nooit bij de dokter, maar afgelopen week...
Woensdag ben ik met mijn oudste zoontje (2 jr) gegaan omdat hij koorts had en klaagde over oorpijn. Hij bleek een oorontsteking te hebben. Het arme kind is er een dag flink beroerd van geweest maar knapte redelijk snel daarna weer op. Hij kreeg van de ha oordruppeltjes, neusspray en een hoestsiroop.
Vrijdag met mijn jongste zoontje (11 wkn) geweest vanwege een ontstoken oogje dat al vanaf de geboorte blijft vervelen. Eerst schoongehouden en gedruppeld met borstvoeding. Daarna een week gedruppeld met oogdruppels (fucithalmic) dit hielp allemaal niets. Daarna een dagje gezalfd met zalf (chlooramphenicol) maar daar kreeg hij vuurrode ogen van en bovendien krijste hij de hele boel bij elkaar als ik hem wilde zalven. Het advies: alles even met rust laten, zijn neus was ook flink verstopt (al twee wkn) dus behandelen met neusdruppels (steriele zoutoplossing).
Vrijdagavond zelf naar de hap gereden met een borstontsteking. Een kuurtje samoxi meegekregen.
Na een helse nacht met twee krijsende kinderen s ochtends om 7 uur met de jongste naar de hap, hij was zo benauwd dat we er eng van werden, bovendien begon hij er bij te hoesten als een oude kettingroker. Hij bleek gewoon flink neusverkouden. Doorgaan met neusdruppels en in de gaten houden. Overdag leek het iets beter te gaan, maar s nachts begon hij zomaar ineens te krijsen en was ontroostbaar. Uit alle twee de ogen en de neus vloeide groen snot, echt een heel naar gezicht. Daarbij veel hoesten en rochelen. Temp was 38.8 Dus om 4 uur vannacht weer naar de hap. Nu heeft hij ook een oorontsteking en hebben we een kuurtje ab mee gekregen. (een vloeibare amoxi) dit moet binnen 24 uur aanslaan dus vannacht kan hij nog wat last hebben. Vanmorgen had hij nog 38.3 maar daarstraks was dit al gezakt tot 37.9. Ik hoop dat dat een beetje een goede voorbode is voor de nacht.

Ik laat mijn oudste, die nog steeds met en snotneus rondloopt, regelmatig zijn handjes wassen. Doe dit zelf natuurlijk ook, ga morgen alle bedden een keer extra verschonen, en heb zijn bedje met het hoofdeinde wat omhoog gezet. (als hij erin wil slapen, afgelopen nacht wilde hij alleen maar bij mij zijn).

Zijn er mensen die ervaring hebben met verkoudheden/oorontstekingen bij zulke kleintjes? Nog tips of truuks?

Sorry voor het lange verhaal maar moest ook echt ff mijn ei kwijt.