Onderzoek

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
ZwangereSandra
afbeelding van ZwangereSandra
26 mei 2016 - 12:31
Onderzoek

Beste moeders,

Voor onze opleiding gaan wij een product (prototype) creëren die bij houdt wanneer een kind verschoond moet worden en/of  gevoed moet worden.  Dit willen we doen d.m.v. sensoren die in  een luier verwerkt kunnen worden.

Hoe werkt het:

- Er is een apparaat dat bij de baby in de buurt staat dat in contact staat met sensoren

- Er zit een sensor in de luier

- Er zit een sensor in de dop van een babyfles

 

Een paar voorbeelden:

“Als de baby gaat huilen kan het apparaat zien of de luier van het kind vol is door te communiceren met de sensor in de luier”

“Zo kan een ouder die bijvoorbeeld aan het koken is zien waarom de baby aan het huilen is, die op dat moment in de kamer ligt”

Ook kan het apparaat kijken wanneer er voor het laatst voeding is gegeven aan het kind.

De ouder heeft ook een apparaat, dit kan in verschillende vormen. Het kan een apparaat zijn die een ouder bij zich houd of het kan zich in de woning bevind.

Vragen

1.Graag willen wij je mening horen over het concept en of u het zelf zou aanschaffen.

2.Wij hebben nu taken die dagelijks terugkomen, zoals voeding en een volle luier. Zijn er nog meer taken waarvan u vindt dat wij deze toe moeten voegen aan het concept?

Voor de luier zijn er sensoren in de luier verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers altijd een bepaald merk luiers moeten kopen die deze sensoren bevatten.

3.Zou u dat doen? Of zou u liever losse sensoren willen zodat u keus in luiers vrij blijft.

Als dit product data zou verzamelen van gebruikers, dan kunnen we mogelijk patronen gaan ontdekken in de ritmes van baby’s. Hierdoor is het misschien mogelijk om ouders te informeren voordat het kind gaat huilen. Dit kan revolutionerende producten opleveren.

4.Als je de data anoniem kan delen met de producent , zou je dit dan doen?

 

 

kellysharita_an...
afbeelding van kellysharita_anonymized
8 jul 2016 - 20:31

Nee zou het niet aanschaffen, het is toch aan de ouder/verorger om in de gaten te houden wanneer de baby een schone luier moet, fles moet etc. Zo leer je je kind ook kennen

...mama...
afbeelding van ...mama...
27 mei 2016 - 17:26

Nee, niets voor mij. Wat is het volgende?  Een robot die de gewenste taken uitvoerd?!

Nee, ik help mn kinderen met liefde en aandacht op de momenten dat ik dat wil en niet in opdracht van 1 of ander technisch gebeuren!

Mijnticker.com Tickers

Breon
afbeelding van Breon
26 mei 2016 - 18:21

Ik ben ook geen fan. Het voelt als lui ouderschap. Kinderen horen met mensen interactie te hebben zodat we weten wat er speelt en zij een band met ons opbouwen en niet met een computer.

suus1980
afbeelding van Anoniem
26 mei 2016 - 14:05

helemaal eens met andr !

andr
afbeelding van andr
26 mei 2016 - 13:38

Het hele concept staat mij een beetje tegen. Mijn kind heeft liefde nodig. Aan de manier van huilen hoor ik of ze honger heeft of niet. En of ze een volle luier heeft? Dat bekijk ik wel even life.