Niet kunnen poepen

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mowgli
afbeelding van Mowgli
13 mei 2015 - 20:28
Niet kunnen poepen

Mijn dochter van 2 jaar kan om de ongeveer twee weken niet poepen. Houdt het dan in omdat het pijn doet, klopt ook wel omdat ze zo een drie dagen niet gepoept heeft dan. Nu zakjes poeder voor ontlasting zacht te maken. Zijn er mensen die ook ervaring hebben met kinderen die niet kunnen poepen?

Breon
afbeelding van Breon
13 feb 2017 - 15:51

Ik heb geen tips om het structureel aan te passen, maar wel een korte termijn tip bij obstipatie: veel lauwwarm water drinken. Dit helpt de darmen ontspannen. Verder helpt magere yoghurt of karnemelk (zure zuivelproducten) in veel gevallen tegen darmkrampen. Succes met jullie kinderen

femke en Jill
afbeelding van femke en Jill
12 feb 2017 - 19:05
Mijn dochter ( volgende maand 2) heeft hetzelfde probleem. Met grote regelmaat heeft ze heel veel moeite met poepen en is haar ontlasting heel hard. Al een paar keer een klysma gegeven maar is geen langdurige oplossing. Letten goed op veel vezels, veel groenten en fruit. Ook geven we regelmatig roosvicee laxo ( liever niet vanwege hoeveelheid suiker maar toch maar proberen of t wat doet). Merk wel dat het lastig is om haar voldoende te laten drinken. Geef haar tussendoor vaak drinken in een fles, dan drinkt ze wel goed. Uit gewone bekers drinkt ze ook maar dan veel minder. Iemand tips om haar en beter te laten drinken en nog dingen die we standaard in haar voeding kunnen aanpassen? Alvast bedankt!!
vampira1979
afbeelding van vampira1979
26 mrt 2016 - 00:45

oh jeetje...

Bang om te poepen worden ze dan ook omdat het dan zo lang in de darm zit al het vocht eruit gaat en dan w.s harde poep eruit moet komen. Wij zijn nu al 2 jaar bezig ..verschillende middelen geprobeerd, drankjes, oplossingen, zakjes, uiteindelijk moesten we zelf microlax mini clysmas geven. Vezelrijk eten is heel belangrijk. Maar als ze niet poepen gaat de eetlust vaak achteruit....

Ik zou zeggen vraag maar raak ben een expert!  Belangrijkste is dat de zakjes die ze nu heeft gaan helpen en de ontlasting zachter word.en dat ze merkt dat het geen pijn hoeft te doen. Neem aan dat ze nog een luier draagt? Onze problemen met de poepjes zijn niet over, maar wijffie heeft iig geen pijn meer met poepen en het komt elke dag!

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
3 okt 2015 - 14:29

Mijn neefje heeft t ook heel erg. Die heeft het van baby af aan en daardoor zo'n angst voor poepen opgebouwd. Hij heeft nu ook zakjes gekregen en nog blijft het af en toe een probleem. Met die zakjes weet je zeker dat het niet zeer doet, dus probeer het ook gewoon luchtig te houden. Stimuleer het poepen met stickers en na 5 stickers een leuk cadeautje... zo wordt het een positieve ervaring. Laat haar ook bij jou op de wc kijken als je poept... zo ziet ze dat het allemaal heel normaal is en geen pijn doet.