Moeilijke ontlasting en krampjes ondanks Infacol

11 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
4 mrt 2014 - 08:46
Moeilijke ontlasting en krampjes ondanks Infacol

Hallo,

Mijn lieve dochter van 7 weken oud heeft al 2 weken last van krampjes en kan niet of nauwelijks poepen ondanks dat ik borstvoeding geef.

Na 1 week infacol te hebben gebruikt had ze al 9 dagen niet meer gepoept en huilde ze steeds meer ipv minder. Mijn zus werkt bij de etos en is maar eens gaan zoeken naar eventuele bijwerkingen van infacol, het staat niet in de bij sluiter of op het flesje maar een van de bijwerkingen is een verstopping. Wij zijn dus gelijk maar met dit middel gestopt en een dag later heeft ze 2 keer gepoept, inmiddels zijn we al weer een week verder en ben ik toch maar naar de huisarts gegaan aangezien ze nog altijd niet goed poept. Nu lactulose gekregen maar ben toch huiverig om het te geven. Ik heb zelf ook nog even aan fesuurtje gedacht (kleine sneetjes aan de binnenkant van de anus) waardoor het pijn doet om te poepen en ze het misschien ophoudt maar dat is het toch niet volgens de huisarts. 

Iemand een tip wat ik eventueel nog kan proberen ipv de lactulose of zal ik dat toch maar gebruiken?

Alvast bedankt voor de reactie's

Groetjes Dagmar

Sabine Boogholt
afbeelding van Sabine Boogholt
10 apr 2017 - 10:30

onze kleine man had ook in het begin last van krampjes en slechte ontlasting. op advies van kraamzorg dr brown fles gekocht ( wij geven fles voeding) En maken melk aan met rode bos thee ook op advies en moet zeggen onze zoon heeft nergens last meer van.

candykoekje
afbeelding van candykoekje
25 okt 2015 - 09:03

Hoi

Infacol is rommel, hebben wij ook geprobeert. Alles van VSM zit alcohol in en om dat nou een jonge baby te geven gaat mij iets te ver ( zeker als roosvicee laxo en dingen als venkelthee worden afgeraden is het mij een raadsel waarom dat gewoon verkocht mag worden, zeker als je dan je hele zwangerschap je best hebt gedaan om niet te drinken). Wij hebben de eerste tijd kamillethee in het flesje van mijn dochter gedaan, dat kun je natuurlijk ook gewoon anders geven ( spuitje, lepeltje etc.). Uiteindelijk bleek onze dochter reflux te hebben en hiervoor een maagbeschermer te moeten krijgen die ook weer darmproblemen gaf. Zij heeft toen lactulose gekregen maar daar kreeg ze weer diarree van. Nu hebben wij forlax ( macrogol) van de kinderarts gekregen waarvan we haar maar een klein beetje geven en dit gaat veel beter.

Niet mee blijven zitten en gewoon hulp zoeken, zeker als je kindje erg veel huilt. Btw de huisartsenpost laat baby's onder de drie maanden altijd langskomen als je belt....... 

Sterkte!

Gaia-1025793
afbeelding van Gaia-1025793
24 okt 2015 - 19:41

Ik heb ook een dochter van 7 weken. Ze heeft niet of nauwelijks meer last van krampjes. Maar wel van ontlasting. Ik geef borstvoeding (ik maakte in het begin veel te veel melk aan, maar dat is door tips van CB verminderd, wel doet ze nog steeds veel hikken, spugen is gelukkig ook minder), maar elke keer aan het einde van de borstvoeding of net er na begint ze al met persen. We kregen vorige keer de tip van het CB om te masseren, maar heb niet echt het idee dat het helpt. Misschien dat andere dit herkennen of tips hebben? Vanmiddag gilde ze het ineens uit, was duidelijk dat iets pijn deed.

kellysharita_an...
afbeelding van kellysharita_anonymized
23 aug 2015 - 22:13

hoe is het nu met je kleintje? is het al verbeterd? ik hoor ook steeds meer dat middeltjes als infacol meer kwaad dan goed doen, ze kunnen er juist weer meer krampjes van krijgen. lactulose zou ik dan eerder geven bij moeizame ontlasting, heb het zelf ook gebruikt bij ons dochtertje en twee uur later volle poepbroek! na 1 week of wat geen ontlasting te hebben gehad. maar nu nog steeds max 2 keer per week een poepbroek en dat blijkt normaal te zijn (bij borstvoeding) zolang de ontlasting zacht is, is dat bij jullie kleintje zo of is het harde ontlasting? hoor het graag liefs kelly

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
26 jun 2015 - 11:27

Infacol vond ik ook een flutmiddel. Hier helpt kindicol van VSM heel goed. Bij verstopping gaf ik elk uur, soms zelf elk half uur 3 druppels... en of het dan los gaat komen! Je kunt ook een klein beetje slaolie of zonnebloemolie met wat lauw water tussendoor geven... extra vocht is heel goed en de olie stimuleert ook de darmen.

Orthiflor start kun je trouwens bij de DA krijgen. Ik heb er ook goede ervaring mee, vooral na een antibioticakuur is het erg goed om de darmen weer in evenwicht te brengen. Het is wel erg duur!

syll-1024749
afbeelding van syll-1024749
19 jun 2015 - 15:39

Last van krampjes ook weet iemand iets van anicar af?

 

 

sv.1-921542
afbeelding van sv.1-921542
21 dec 2014 - 14:39

Ons zoontje had exact hetzelfde probleem als jullie dochter en 5ml lactulose per dag en per voeding 1 lepeltje rosvicee laxo werkte prima!! We begonnen met drie lepeltjes rosvicee laxo en zitten nu nog maar op 1 lepeltje per voeding nou vooruitgaan toch zou ik zeggen! Officieel mogen zulke jonge kindjes nog geen rosvicee laxo maar daar hadden wij lak aan 1 wij zitten met een krijsend kind die zelfs pijn heeft bij het eruit werken van een scheetje en 2 als niet werkt of even te goed werkt kun je er altijd nog mee stoppen lijkt mij!! Bij ons werkte bovenstaande uitstekend en is onze zoon veranderd van een kindje dat veelal krijste in een super vrolijk ventje dat nu gewoon moeiteloos scheten kan laten en prima kan poepen!! Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben succes want het is echt zo zielig als je kindje pijn heeft!! Volg jullie gevoel want meestal is die heus wel goed!! Groetjes Sandra

lize-862333
afbeelding van lize-862333
5 mei 2014 - 07:29

ik heb hier een kleine van 11 weken, heeft sinds dat ie 3 weken is last van krampen. Heb van alles geprobeerd vsm, infacol,sab simplex, probiotica en nu als laatste hebben we lactulose.

Nu met de lactulose lijkt het iets minder te zijn maar ik heb het vermoeden dat we het gewoon moeten uitzitten, ben ook bij de osteopaat geweest en die heeft wat massage tips  gegeven maar verder was er na het bezoek weinig veranderd.

Het is eigenlijk gewoon heel zielig, want je voelt je machteloos.

Hanna29
afbeelding van Hanna29
4 mei 2014 - 10:14

Wij hebben in overleg met de apotheek Sab Simplex gebruikt.

Werkte bij kennissen van ons als een tierelier en ook bij ons heeft het goed gewerkt. Is alleen in Duitsland te bestellen.

http://st-josef-apotheke.de/bestellungen/sab-simplex-nl

er zijn veel ouders die het gebruiken, google maar eens.

 

en voor de rest, krampjes horen er bij. Uitzitten. Bij ons heeft het helaas tot 4,5 maand geduurd voor ze er van af waren

Jojet
afbeelding van Jojet
2 mei 2014 - 14:33

Wat bij mijn kinderen goed hielp bij de krampjes was een probiotica. Infacol hielp bij mij oudste namelijk helemaal niet. Mijn moeder werkt bij een natuurdrogist en is eens op zoek gegaan. Ik geef nu standaard bij mijn jongste van 3 weken probiotica: Ortiflor Start. Ik vind het een wondermiddel. Weet niet waar je woont maar anders eens vragen bij een natuurdrogist (Etos verkoopt het volgens mij niet). Ik zelf koop het bij de Rode Pilaren, maar die zitten alleen in Vlissingen, Middelburg, Goes en Bergen op Zoom.