Luieruitslag gaat maar niet weg....

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Jacqqyy
afbeelding van Jacqqyy
1 feb 2018 - 11:55
Luieruitslag gaat maar niet weg....

Mijn kleine mannetje is morgen 4 weken oud en heeft al 2.5weken lang last van luieruitslag. In eerste instantie zelf proberen weg te krijgen door sudocreme te smeren, te wisselen van luiers, billetjes aan de lucht laten drogen maar niks leek te werken. Dus vorige week vrijdag naar de HA geweest en die heeft zonder te kijken een anti-schimmelzalf voorgeschreven met de instructies;1 week lang 2x daags smeren, elke dag in bad en als het na een week nog rood is smeren met zinkzalf en als het na 4 weken( 4 WEKEN!!!) niet weg is dan terugkomen.

Nu is de situatie zo dat de uitslag alleen maar erger is geworden. We nog een keer zijn gewisseld van luiers, het goed aan de lucht laten drogen, extra veel verschonen, maar niks lijkt te helpen en zoals ik zei het wordt alleen maar erger.

Wat moet ik nu? Ben ik een hysterische hormonale moeder als ik toch weer naar de huisarts ga? Blijkbaar is het geen schimmel anders zou het wel weg gaan en 4 weken wachten met een baby die 4 weken oud is vind ik toch wel heel erg lang. Hij heeft er namelijk super veel last van en schreeuwde moord en brand als je aan zijn lontje zit

...mama...
afbeelding van ...mama...
2 feb 2018 - 06:55

Hier bijna nooit last van gehad door het gebruik van katoenen luiers (wasbare dus). Als ze er wel een keer last van hadden gebruikte ik calendula van Welleda , hielp hier perfect !
Succes er mee!

Mijnticker.com Tickers

Jacqqyy
afbeelding van Jacqqyy
1 feb 2018 - 17:04

Helaas is de luieruitslag bij ons begonnen bij de Kruidvat luiers. Gebruiken nu pampers in de hoop dat het dan beter wordt. Hebben vasaline lanette een paar dagen gesmeerd maar het verergerde helaas nog steeds, werkt bij hem wel goed bij droge plekjes op zijn huidje...

We hebben momenteel het idee dat niks gaat helpen....Heel erg bedankt voor de tips

lili89
afbeelding van lili89
1 feb 2018 - 16:19

Wij hadden ook een tijdje last. Overstap op de kruidvat eigen merk luiers en het was binnen een week weg. Wij gebruiken ook vaak vaseline lanette, verkrijgbaar bij de apotheek zonder recept. Is ook fijn beschermend en smeren we hier ook op droge plekken.

Succes, heel vervelend dat soort dingen bij je kleine.

Jacqqyy
afbeelding van Jacqqyy
1 feb 2018 - 16:00

De kosten maken mij inmiddels al niet meer zoveel uit, als het maar over gaat. Zo sneu om te zien dat zo'n kleintje er zoveel last van heeft. Zal eens even kijken of ik het bij ons ook kan krijgen, dankjewel voor de tip:)

kare-555391
afbeelding van kare-555391
1 feb 2018 - 15:43

Hoi hoi. Misschien sensitivity van het merk Bergman. Dit kun je bij een parfumerie vinden, maar niet bij allemaal. Ik sta zelf ook in een parfumerie al 14 jaar en heb altijd ook mooie resultaten gezien van dit product. Het komt van de Bergman kliniek waar het gebruikt word na verschillende behandelingen zoals brandwonden, enz. Het richt zich op het herstel van de huid. Het ziet eruit als vaseline en zo smeert het ook. Het is te verkrijgen in een tubetje van 30ml of een pot van 50ml. Het is kostbaarder dan een billencreme, maar ook wij hebben er bij onze drie dametjes veel profijt bij gehad toen ze nog zo klein waren. Heel veel succes met het zoeken naar een oplossing. Liefs van karen