Labetalol in zwangerschap

23 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
17 jul 2011 - 00:38
Labetalol in zwangerschap

Hallo Lezers,


Ik ben erg benieuwd of er ouders zijn die ervaring hebben met het gebruik van labetalol tijdens de zwangerschap en wat de gevolgen van dit gebruik heeft op de baby.


Ik ben een moeder van nu net 27 jaar en ben vorig jaar september bevallen van mijn 1e kindje.


Rond mijn 32e week voelde ik mij niet lekker en ben toen naar de verloskundige gegaan, deze controleerde mijn bloeddruk en deze was te hoog, door gestuurd naar het ziekenhuis en kon hier direct blijven, omdat er ook verschijnselen van zwangerschaps vergiftiging waren.


Mijn bloeddruk daalde niet en kreeg methyoldopa na bijna een week werd ik naar huis gestuurd terwijl mijn bloeddruk nog steeds niet stabiel was, de week daarop weer na controle opgenomen, medicatie verdubbeld en na een paar dagen kreeg ik labetalol erbij.


Na zelf onderzoek op internet kwam ik er achter dat dit gevolgen kon hebben voor de baby als deze geboren zou zijn.


Ik heb dit aangekaart bij de verpleging en die zeiden dat het geen kwaad kon, want anders zouden ze het niet geven.


Alsnog was ik er niet gerust op, maar ben het na 3x vragen toch door blijven gebruiken.


Door de te hoge bloeddruk en uiteindelijk 3 weken groei achterstand van de kleine is er een sectie gepland op 1 oktober.


26 september nog steeds in het ziekenhuis voelde ik mij niet lekker, toevallig kwam de nacht zuster en ik gaf ds aan dat ik me niet lekker voelde, ze zei probeer maar te slapen, maar kwam binnen 5 min toch terug om mijn bloeddruk te meten, direct paniek en overleg met de dokters, mijn bloeddruk was 170/140 ik had acute pre-eclampsie.


Uiteindelijk ben ik naar beneden gebracht, heb 5 infusen met van alles en nog wat gekregen om mij te stabiliseren, de volgende dag alsnog een keizersnede.


Nu de kleine er is, bleek ze helemaal niet zo klein en te licht te zijn niet om daarvoor op neonatologie te blijven, ze mocht bij mij op de kamer komen, en toen toch niet omdat er observatie nodig was ivm het labetalol gebruik.


Toen begon alle ellende voor de kleine.....


Ze stikte bijna iedere keer, heeft 3x zuurstof toegediend gekregen, hartslag fluctureerde, ze spuugde veel kon het eten niet binnen houden enz enz


In de 1,5 week dat ze daar gelegen heeft zijn er veel baby's daar komen te liggen door labetalol gebruik tijdens de zwangerschap, verpleegsters snapten niet dat het voorgeschreven werd.


Nu heeft mijn inmiddels bijna 10 maanden oude dochtertje reflux en heeft daar nog steeds medicatie voor, gaat niet beter en is niet stabiel, daarnaast is ze hees en heeft door irritatie enz moeilijkheden met slikken ook heeft ze een melk allergie, dit alles door labetalol gebruik.


Nu ben ik erg benieuwd of er meer ouders zijn die nog steeds gevolgen ondervinden van het gebruik van labetalol tijdens de zwangerschap of geweest en wat jullie klachten zijn van de baby, ik ben erg benieuwd of er overeenkomsten zijn of juist niet en of er inderdaad meer mensen zijn die juist wel een slechte ervaring hierdoor hebben.Ik hoor het graag Liefs Joyce mama van Zoë


fred-1415805
afbeelding van fred-1415805
16 jul 2019 - 10:57

Met 32 weken opgenomen met zwangerschaps vergiftiging. Ook labetalol en metheoldopa geslikt 4 weken lang. Ook 2x magnesium pomp gehad voor 48 uur. De hoge bloeddruk die je noemt komt me bekent voor.
Na 4 weken ziekenhuis opname en dagen lang non-stop aan het ctg (omdat ze niet tevreden waren met het resultaat) was er gelukkig een arts die het niet langer kon aan zien en diezelfde avond lag ik op zn tafel voor een keizersnede.
Met 36,4 weken is mijn zoon geboren. 2630 gram en 48 cm.
Hij werd na de geboorte naar de neonatologie afdeling gebracht ivm glucose te kort. (0,4 i.p.v. 2,5)
Hij heeft 2 weken in het ziekenhuis gelegen om aan te sterken. Nu is hij inmiddels weer thuis gelukkig.
Ik ben er van overtuigd dat zn hartslag, glucose en lage gewicht te maken heeft gehad met mijn vergiftiging en alle medicatie die ik daarvoor heb gehad. Verpleging hieldt stellig vol dat dit niet kon. Maar wat ik geleerd heb in de 4 weken dat ik in het ziekenhuis lag: mama knows best!
Ik riep al 3 dagen dat het niet goed ging met Mn baby. Maar de gynaecologen hielden vol: de beste plek is jou baarmoeder. Maar als je savonds echt moet nadenken of je je baby gevoeld hebt... niet goed dus!

germ-1358170
afbeelding van germ-1358170
28 apr 2018 - 17:22

Goedemiddag allemaal,

Ik heb Labetalol gekregen op het moment dat ik er achter kwam dat ik zwanger was. Helaas met 10 weken kwamen we erachter dat het met 6 welen al mis was gegaan. Later de bijsluiter van de labetalol gelezen en daar stond dus met grote letters in dat je deze in de eerste 3 maanden niet mag nemen. Dit wordt door de HA afgewimpeld als niet kloppend en dat deze medicatie wel degelijk mag.. toch blijft het in m’n hoofd sluimeren dat het mede door de medicatie niet goed is gegaan, ondanks dat de HA zegt van niet. Die vertrouwd op een website die ze vaak gebruiken voor info over medicatie.
Blijf het bijzonder vinden waarom het dan in de bijsluiter staat.. die is er toch niets voor niets??

mamaCornel
afbeelding van mamaCornel
18 aug 2011 - 16:11

hoi Joyce,

Ik heb bij mijn dochter ook zwangerschapsvergiftiging gehad. Kreeg toen ook medicatie (weet alleen niet welke, een of andere spierverslappers). Cathlijn heeft toen 2 weken in het ziekenhuis gelegen omdat ze ook af en toe dipte. Ze vergat dan adem te halen en dan zakte haar hartslag even. Toen het 5 dagen goed ging mocht ze naar huis.
Ze was 4 week te vroeg geboren, maar daar is nu na 22 maanden niks meer van te merken. Ze spuugde niet veel toen.

Wel heeft ze een koemelkintolerantie. Volgens de testen heeft ze geen allergie, maar we merken zodra ze kwark en gewone melk krijgt dat ze er last van heeft. Dit zit wel veel in de familie van mijn man. Denk ook niet dat het door medicatie van toen komt.

Ik hoop dat het beter gaat met je kindje!

Liefs Cornel

Joyce-en-Zoë
afbeelding van Anoniem
13 aug 2011 - 00:33

ja kma is heel moeilijk aan banden te leggen en idd als ze godt groeien en goed op gewicht zijn zien hun nergens een probleem, ik ken het allemaal, heb die wegen ook bewandeld, ik heb uiteindelijk bij een natuurwinkel babyvoeding op basis van geitenmelk gekocht en toen hebben de ka toch maar de speciale neocate voeding voorgeschreven, gewoon voet bij stuk houden en niet opgeven en kijk bv als je die geitenmelk voeding toch gaat proberen hoe hij daar op reageert bij mij was er gelijk duidelijk verschil. succes!!!

corrie
afbeelding van Anoniem
13 aug 2011 - 00:09

nee met de manueekl therapeut heb ik goeie ervaringen

ha wou nergens van weten eigenlijk dus heeft ze me doorverwezen naar de kinderarts met de mededeling erbij dat alles met de tijd wel overgaat, jaja, ze pint zich op dat geb gewicht vast

Joyce-en-Zoë
afbeelding van Anoniem
10 aug 2011 - 15:59

Bedankt voor de tip, maar heb ik ook allemaal al gedaan.


Moet volgende week weer naar de ka en dan hoop ik dat er wat uit het bloedmonster en urine kweek is gekomen, want het blijft zo in het duister tasten.


Ik had dat ook met de kleine dat ze heel erg overprikkeld was, ook al ging ik maar uurtje weg ofzo had ze echt 2 dagen last van, ik heb toen besloten om zoveel mogelijk thuis te blijven zodat zei gewoon haar rust en vertrouwde omgeving had.


Nu gaat al veel beter.....misschien is ostheopaat een optie?

corrie
afbeelding van Anoniem
10 aug 2011 - 12:34

ik heb wel een tip voor je als je een scala aan vage klachten heb schrijf het op. dan word het voor jezelf én voor de dokter duidelijker. heb ik met mijn zoontje indertijd met de KISS ook gedaan, de huiluren geregistreerd en zo goed mogelijk omschreven wat ik zag. S (m'n jongste) huilt ook wel redelijk veel maar die is troostbaar wat voor mij ook wel wat rust geeft. zijn prikkelbaarheid van de laatste weken herken ik niet als bij hem horend.

hij heeft gisteren 3 uur liggen huilen en 'zeuren' omdat hij met de fietskar mee was geweest. ik heb hem op een gegeven moment maar lekker warm in bed gestopt en elke keer even kijken want hij was erg moe maar gewoon wat overprikkeld. Ik kan het ook aan m'n eigen gedrag naar hem toe merken, ik 'durf' hem bijna niet in bad te doen omdat ik weet dat hij waarschijnlijk gaat overstrekken en dergelijke. vlgnd wk als m'n andere twee niet continu om me heen springen ga ik even langs de manueel therapeut voor dat nekje maar dat vind ik weer engig vanwege die reflux.

Joyce-en-Zoë
afbeelding van Anoniem
8 aug 2011 - 22:12

Ja ik vind het te erg vooren woorden, dat dokters enz je niet serieus nemen, ten 1e in de zwangerschap mijn problemen al niet en nu dan van de kleine en dat vind ik echt erg, want ik ben al niet een persoon die snel aan de bel trekt.


En ja dat heb ik ook gehoord, overbezorgd, vermoeidheid door de verstoorde rust ivm het huilen en het daarom niet aankunnen.


Ik zeg altijd maar......jullie maken maar een fractie van een seconde mee en ik zit er 24 uur in, dus wie weet dan beter hoe het zit of er wel of niet wat aan de hand is.


Succes nog met het verdere verloop, geef niet op!

corrie
afbeelding van Anoniem
8 aug 2011 - 21:57

dat ben ik met je eens. mijn oudste had KISS en huilde 12 uur per dag. hij sliep dan wel snachts door. ik ben wel niet alleenstaand maar was toen net 19 en ik werd bestempeld als jong, onzeker en overbezorgd. na 3 mnd klooien en af en toe op levensgevaarlijk ontploffen staan ( ik heb het over ontroostbaar gillen, overstrekken en geen enkel contact mogelijk dus ook geen enkele binding) ben ik naar de dokter gegaan en heb gezegd dat ik niet wegging voor ik een serieus antwoord had waarom hij zó huilde. toen hebben ze eindelijk gekeken en kon ik die dag bij de manueel therapeut terecht, na 2 behandelingen was het over. alleen heeft hij (natuurlijk spelen andere factoren mee) er wel een fikse ASS stoornis aan overgehouden. binding is van levensbelang en mensen die zeggen: laat rustig een paar uur huilen die zijn echt te dom voor woorden. max 30 min als slaaphuiltje that's it.

mijn dochter heeft met ernstig zuurstofgebrek in een zkh gelegen, na 3 wkn was ze beter genoeg, na 3 dgn kon ik met moeite nog iemand te spreken krijgen en ik heb met m'n vuist op tafel moeten slaan voor een opname. de volgende dag kreeg ik een telefoontje dat er idd zuurstofgebrek was opgetreden snachts. wat dat betreft kan je met een kind het beste in een academisch zkh zijn daar weten ze veel meer, heeft m'n dochter ook gelegen, altijd luisteren naar de moeders en dergelijke. mijn dochter heeft vlak voor de kerst (2008) daar op de IC aan de beademing gelegen. waardoor werd mijn dochter zo ziek? door langdurig gebroken vliezen wat niet erkend was omdat het niet duidelijk genoeg was onder de microscoop.

bij mijn jongste zoon waar we het nu over hebben had ik het ook en zijn ze na lang aandringen van mijn kant er door een hormonaal testje achtergekomen dat er idd een scheurtje in m'n vliezen zat en dat m'n vruchtwater wegliep. Toen ze daar achter kwamen werd ik de vlgnd dag ingeleid, en wat heb ik moeten zwoegen en overtuigen (gelukkig weet m'n vk dat ik niet met me laat sollen) om de kraamverzorgster te laten stoppen met dwingen en hem eten te geven als hij honger had want ik zag de eerste week al dat het niet meeviel voor hem om zoveel te moeten drinken. na 3 wkn snapte ik waarom, toen zag ik heel duidelijk die refluxverschijnselen. daar werd ook niet aan getwijfeld omdat ik onderhand (dat is wel erg om te zeggen hoor vind ik) weet wat men wil horen.

Joyce-en-Zoë
afbeelding van Anoniem
6 aug 2011 - 22:55

Ik heb dat ook gedaan om het neusje leeg te krijgen, want zat idd erg vol.


Hebben jullie het bedje ook bij hoofdeinde omhoog staan? ik heb nu sinds een maand weer op normale stand, want als het schuin is komt het ook minder omhoog.


Bij ons was verder veel krijsen na de fles exzeem uitslag pukkeltjes en de neus verstopt van de kma.


Ja ik vind het ook erg om je kind telkens pips te zien en zich niet lekker voelen, maar de dokters blijven zeggen ja ze groeit goed en ze eet verder goed dus zal allemaal wel mee vallen.


Verder heeft ze 2x nog ter opservatie gelegen en deden ze ook alsof er niks aan de hand was en kreeg ik naar de oren geslingerd, omdat ik alleenstaande moeder ben, als u denkt het weer aan te kunnen dan mag ze naar huis......ik was woest, zei ook tegen hun van denk je nou echt dat ze hier voor de lol ligt of omdat ik het niet aan kan?


Vond ik echt heel erg.


Heel veel succes en laat het nergens bij zitten zolang jij je er niet lekker bij voelt, want moeder weet het beste wat er met het kind is, dit is dan men eerste kindje, maar ben er zeker vanuit dat moeders beter weten wat er aan de hand is dan de dokters.


corrie
afbeelding van Anoniem
6 aug 2011 - 11:27

alles niet maar de reflux zeker. het vervelende is dat dat ook een anoniem virtueel iemand is die medicijnen gestudeerd heeft maar wel iemand die ik gevoelsmatig wel vertrouw. ik heb de symptomen opgezocht van kma en bij hem zijn het hooikoortsverschijnselen, z'n ogen zijn erg rood en z'n neus zit harstikke vol, dus druppelen met zoutoplossing en voorzichtig (mag natuurlijk niet maar je moet wat) eruithalen met wattenstokjes. je wil niet weten wát er allemaal uit zo'n klein neusje komt. hij zit momenteel ook gewoon niet lekker in z'n vel en door het rare slikken en verslikken bij dunne voeding durf ik niet te stoppen met nutriton. ik heb bij hem het idee dat als hij op z'n rug ligt (ik gebruik een zijligkussen) dat z'n tong naar achteren kantelt. dus probeer ik hem zoveel mogelijk te laten slapen met de fopspeen in xodat die tong daar blijft, het beangstigt me, ik ben best wel een ervaren moeder en ik heb met beide andere kinderen ook veel meegemaakt, m'n oudste had KISS en m'n tweede heeft tot 6 mnd ernstige ademhalingsklachten gehad waardoor zelfs een keer aan de beademing dus ik weet hoe een kindje eruit ziet wat benauwd en niet fit is. en hij is gewoon net niet fit, ernstig ziek is hij niet maar echt comfortabel is het ook niet en als ik iets niet kan uitstaan is het wel als 1 van mijn kindjes zich niet lekker voelt.

Joyce-en-Zoë
afbeelding van Anoniem
6 aug 2011 - 02:29

Hoi Corrie,


Ik heb in enschede gelegen en daar zei de verpleging van neonatolgie dat ze niet snapten dat labetalol werd voorgeschreven.


Door wat voor deskundige heb je gehoord dat dit alles van de labetalol kan komen?


Ik had ook eerst hypo allergeen gebruikt fat helpte ook niet, toen ben ik zelf op geitenmelk babyvoeding overgestapt en dat ging beter, maar de kinderartsen waren met alles niet eens en zit nu al 8 maanden op neacate voeding.


Nutriton gaf eerst ook diaree en later alleen maar verstoppingen en heb toen moeten afbouwen en wat dat betreft gaat het goed, het is nu alleen nog dat ze erge last heeft van pure maagzuur overgeven en dat ze nu met vast voedsel een paar keer bijna gestikt is omdat alles opgezwollen is.


Ik heb nu ook weer abbo op ziekenhuis, wordt er gek van, gaat alleen maar slechter, gister weer bloed laten prikken en urine monster moeten inleveren, maar weer afwachten hoe of wat, het is vechten tegen de lucht en een gebed zonder einde.


Heel veel succes met jouw mannetje en hoop dat het bij jullie snel overgaat, want normaal moet alles rond de 6 maand over zijn......Liefs Joyce en Zoë

corrie
afbeelding van Anoniem
6 aug 2011 - 00:35

ja hier

korte tijd labetalol gebruikt

reflux en ik vermoed een koemelkallergie en slikproblemen hebben we ook.

m'nzoontje is nu bijna 8 weken

ik ga vlgnd wk naar HA voor koemelkallergie (reactie ondanks hypo-allergene voeding).

de reflux krjigt hij Nutriton en daarvan ongelooflijk veel diarree. het kán door de labetalol komen heb ik van een deskundige gehoord maar ik wil wél even weten in welk zkh jij geweest bent als die verpleegkundigen je dat gezegd hebben. hij heeft ook een rare hijgende ademhaling (nog steeds) en had een hartslagdaling tijdens een CTGscan toen hij nog in m'n buik zat, het is m'n 3e kindje, de groeiachterstand had ie al vóór de labetalol, hij is geboren met 2305 gram. voor de reflux hebben we een nachtje zkh gehad. ik heb bji hem ook het idee dat z'n tong automatisch naar achteren valt dus of die slikproblemen van de reflux komen weet ik niet ik had meer het idee dat het rare slikken en verslikken de reflux versterkte. door de dikkere voeding gaat het wel beter maar ik hoor nog wel regematig kloekkloek geluidjes. ik houd je op de hoogte wat betreft de kma. ik kan op het hele web trouwens over deze klachten géén labetalolverband vinden maar ik sta op scherp. corrie40760.943275463

Angelique79
afbeelding van Angelique79
29 jul 2011 - 21:30

Hoi Joyce,

Wat je altijd nog eens kan doen als je een 2e kindje

overweegt, is een gesprek aanvragen met de

apotheker van de apotheek in jouw buurt (niet aan

de balie bij de assistente, maar bij de apotheker).

Je kunt dan gewoon een afspraak maken en

uitleggen wat je hebt voorgeschreven gekregen.

Misschien kan de apotheek jou dan uitleggen

waarom dit is voorgeschreven en wat dit voor

weerslag op je kindje heeft gehad. Het kan

natuurlijk ook nog andere oorzaken hebben gehad.

Daarnaast kan hij/zij misschien onderzoeken welke

mogelijkheden er zijn voor de behandeling van

hoge bloeddruk tijdens zwangerschap.

succes en sterkte!

Joyce-en-Zoë
afbeelding van Anoniem
29 jul 2011 - 00:38

Hoi Brenda,Ik zeg ook niet dat iedereen hier gevolgen aan onder vind, maar ik ben benieuwd naar de mensen die wel problemen hebben gehad. En wat die problemen dan zijn om te vergelijken enz.


Ik heb methyoldopa gehad en aanvullend labetalol omdat nog steeds niet zakte....ik heb pas na zwangerschap adelat gehad, omdat ze zeiden dat dat niet in zwangerschap mocht ivm effect op de baby.


En idd bijsluiters staan veel dingen in en ik lees het ook nooit, alleen toen wel ivm de foetus.Joyce

MamaSenG
afbeelding van MamaSenG
28 jul 2011 - 23:01

Hey Joyce,


Ik heb nog eens het internet afgestruind, maar lees niet heel veel nare berichten over de labetalol. In de bijsluiter met negatieve info staat dat het zou kunnen dat de baby er last van heeft. Het hoeft dus niet altijd. Ook in bijsluiters van andere medicijnen die ik gebruik staan soms hele akelige dingen, die je eigenlijk liever niet wilt weten. Helaas is jou Zoë de pineut geweest waarbij het wel in erge mate tot uiting kwam. Ik heb tijdens mijn zwangerschap naast labetalol ook nog adelat gehad, omdat de labetalol niet verhoogd kon worden (zat al op 3x 300mg per dag). Hiervan stortte mijn bloeddruk helemaal in (85/50) en de baby ook. Die was een soort van stoned en reageerde amper. Bij labetalol ging het wel goed....


Ik denk nog na voor een volgende keer. Bedankt voor de tip. Maar mijn ervaring van labetalol was wel positief.....


Joyce-en-Zoë
afbeelding van Anoniem
27 jul 2011 - 00:14

@ Brenda, ik zou toch dan adviseren om een andere bloeddruk verlager te vragen, want zelfs de verpleging snapte hier niet dat het voorgeschreven werd, zoveel baby's die wel iets hadden na het gebruik van.


@ Iri's Mom, zantac heeft mijn meisje ook gehad, maar dit was niet effectief genoeg, daarom moest ik weer op de losec, omdat deze sterker remmend is.


de heesheid komt door het maagzuur, want haar slokdarm en keeltje is aangetast dwz dat alles geirriteerd is, ze heeft ook een tijdje gehad dat alles zo opgezet was dat ze niet eens normaal kon slikken en dus dan bijna stikte in het eten. maar door de zuuren zijn waarschijnlijk haar stembanden aangetast, omdat het niet alleen met het huilen hees is maar ook met woordjes zeggen en brabbelen.


Hier is het sinds vaste voedsel wel beter geworden, maar nog steeds aanwezig, dus ik hoop voor jou dat het even tijd nodig heeft en dat het vanaf nu ook beter gaat.


Ook sterkte met alles.Joyce en Zoë

Iris's-mom
afbeelding van Anoniem
27 jul 2011 - 00:02

Jeetje heftig zeg, heel veel sterkte,

Ik heb zelf geen ervaring met het medicijn. Kreeg

wel pre-eclampsie maar met 40w5 en toen met een

kz gehaald. Wel ervaring met een reflux, dit hoeft

niet samen te hangen met medicijngebruik. Mijn

zoontje, nu 6 maand, gooit alles eruit wat niet

verdikt is. Ik gebruik een AR voeding en dan blijft

het redelijk binnen, als medicatie heb ik zantac en

motillium in een iets lagere dosering. Nu hij vast

voedsel krijgt, zou het beter moeten gaan, maar zie

het hier alleen maar slechter worden hoor.

Hier ook puur maagzuur wat er uitkomt en ook een

hees geluidje in het huilen.

Hoeft niet per sé van het medicijn te komen, het kan

ook stom toeval zijn. (Alhoewel dat het niet minder

vervelend maakt.

Veel succes.

MamaSenG
afbeelding van MamaSenG
26 jul 2011 - 23:49

@ joyce: Ja, hij heeft zo nu en dan wel eens moeite met poepen. Maar niet heel erg. Af en toe wat extra water helpt hem prima.


Ik ga eens kijken naar die info. Wel belangrijk om te weten voor evt. een volgend kindje. De kans is groot dat ik weer aan de labetalol moet.


Sterkte met je meisje. Hopen dat het snel beter gaat met haar. Want dit is heel vervelend.

Joyce-en-Zoë
afbeelding van Anoniem
26 jul 2011 - 23:22

@ Ineke, Dank je!!


@ Brenda, ik heb toen in het ziekenhuis gegoogled op de bijsluiter van labetalol, hier stond dus in dat de baby 48 uur ter observatie moest blijven ivm bloeddruk en hartslag problemen bij de baby die als gevolg van labetalol gebruik konden optreden.


Al met al heeft de kleine dus 1,5 week aan de monitor gelegen en van begin af aan al dipjes en flucturerende hartslag, dit ging na bijna een week uiteindelijk helemaal goed, echter het spugen niet.


De kleine heeft ook op nutriton(johannes broodpitmeel) gezeten daar is zij nu ook 4 maand vanaf, het spugen opzich gaat nu wel redelijk alleen is het probleem dat ze dus pure maagzuur overgeeft en dit dus weer slokdarm en keel enz aantast waardoor ze nu ook hees is, dit moet later uitwijzen of dit blijvend is.


Mijn meisje zit nu nog steeds op 2 tabletten losec pd en 3x 3ml motillium pd, nu is het sinds 2 weken weer het geval dat het overgeven weer meer wordt, drs kunnen dosis niet verhogen enz omdat ze al op max zit, pas na 1 jaar kunnen ze overwegen om een operatie uit te voeren.


Heel veel succes met het afbouwen van jbm, heeft hij ook last van verstopping daardoor gehad?


Mijn meisje wel en moest toen ook laxeermiddel erbij gebruiken, dit zal ook er aan hebben gelegen dat de voeding niet goed viel.Joyce en Zoë

MamaSenG
afbeelding van MamaSenG
26 jul 2011 - 23:06

Hoi Joyce,


Ik heb vanaf mijn 18e week labetalol gebruikt. Tijdens de verdere zwangerschap is het regelmatig spannend geweest hoe het met de kleine ging. Zomaar weer een paar dagen akelig rustig. Om de zoveel weken werd de hoeveelheid labetalol verhoogd, omdat de bloeddruk weer te hoog werd. Soms zaten we wel 3 tot 4 keer in de week in het ziekenhuis voor ctg's en zo. Uiteindelijk is onze zoon met 39 weken en 1 dag geboren middels een spoedkeizersnede. Binnen een uur na het starten met inleiden zakte zijn hartslag steeds weg en is ingegrepen. Inmiddels is hij bijna 6 maanden. Het is een gezond jongetje wat alleen in het begin veel last heeft gehad van spugen. Met JBM ging dat goed. NU zijn we het aan het afbouwen en dat gaat ook goed. Hij heeft alleen een extra teentje, maar dat is al voor die labetalol ontwikkeld.


Vervelend om te lezen over je ervaringen en de labetalol. Zo te lezen hebben wij erg veel geluk gehad. Waar heb je de info gevonden over de labetalol??


Groetjes Brenda

babyluck
afbeelding van babyluck
17 jul 2011 - 13:20

heftig zeg ! wil je even sterkte wensen met alles
liefs Ineke en Lisa x