Koorststuip

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mama van Dylano..
afbeelding van Mama van Dylano..
7 jan 2014 - 16:08
Koorststuip

Onze zoon was 13 maanden toen hij ineens ziek werd. Hangerig en niet lekker. Ik zag ook dat zijn temperatuur omhoog was gegaan dus zetpil gegeven. Na 3 uurtjes werd hij wakker en bleef maar huilen. Het enige wat hielp was tegen me aan leggen en dan viel hij is slaap. Maar zodra ik bewoog was al wakker en begon het huilen weer. Zo heb ik de hele nacht met onze zoon opgezeten. Rond half 5 in de ochtend werd hij wakker, draaide zijn ogen weg, nek ging naar achteren, zijn lichaam was stijf en begon naar adem te happen. Ik was in volle paniek... Mijn man heeft meteen 112 gebeld en de ambu was er zo. Ze zagen meteen dat het een koorststuip was (nog nooit van gehoord) en hij had intussen 40.5 graden koorts. Omdat hij een hartpacient is hebben ze hem voor alle zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis. Daar zijn we tot de middag gebleven en toen naar huis gegaan. We kregen tips en medicatie mee maar de schrik zat er goed in.

Na 2 dagen kreeg hij vlekjes ineens, dus naar de dokter. Bleek hij de  6de ziekte te hebben en het was gewoon pech dat hij die stuip daardoor heeft gekregen. Mijn vraag is aan de moeders waarvan hun kinderen ook dit meegemaakt hebben, hoe was bij jullie de conditie na de stuip? bij ons heeft het 1.5 week geduurd voordat hij weer een beetje de oude werd. Hij begon weer te eten en meer te spelen. Nu echter (een maand later) gaat het nog steeds niet super. Nog erg snel moe, vaak hangerig.. is dit normaal, hoort dit allemaal bij de stuip en de 6de ziekte? Hij eet intussen wel weer redelijk goed en drinken ook. Maar zodra zijn temperatuur weer begint te stijgen zijn we op onze hoede...

Regenboogvisje
afbeelding van Regenboogvisje
23 jan 2015 - 10:34

Hoi.

Mijn dochterje van 2 heeft nu 2x in een half jaar een koortsstuip gehad. Het is inderdaad erg eng en de eerste keer zijn wij ook erg geschrokken.
Van de eerste keer qeten we de oorzaak niet en de 2de keer had ze een keelonsteking. Mijn ervaring is dat het echt helemaal uit het niets komt. Allebei de keren was ze gewoon aan het spelen en leek er niks aan de hand de eerste keer ging ze alleen s morgens ineens slapen wat ze normaal nooit doet en de 2de keer viel ze op normale bed tijd bij een oom opschoot in slaap.
De eerste keer lag ze nog bij me vader op schoot toen ze het kreeg. Wij hebben de huisarts gebeld en zijn daar gelijk heen gegaan. Die stuurde ons door naar de spoedeisende hulp ze is de eerste keer ruim 45 minuten buiten bewust zijn geweest. Gelykkig mocht ze weer lekker mee naar huis.
de 2de keer krweg ze het in de bedje we hebben de eruit gehaald en gelijk de medicijnen gegeven (stecolid/diazepam) Het was 1ste kerstdag dus hebben we gelijk de huiartsenpost gebeld en die kwamen snel. Huisarts kwam tit de ontdekking dat ze een keelonsteking had en dat dus de oorzaak was van de plotselinge tempratuur steiging.
Ze is van allebei de kerwn wel ruim een week ziek geweest.
wat mij wel op viel toen ze tussendoor een keer ziek was met koorts eb ik dus bang was dat ze weer een erge stuip zou krijgwn. Gebeurde er eigelijk niks en yoen ik het gewoon helemaal niet aanzag komen was het er ineens weer. Zo vaag.

Ik zorg zelf dat ik altijd overal de medicijnen bij me heb. Geeft het niet mee naar de speelzaal maar daar woon ik nog geen 5 min bij vandaan dus aks ze bellen ben ik er bijna gelijk. Zij weten wel dat zw koortstuipen heef5 gehad en houden het extra in de gaten bij twijfel bellen ze us de afspraak gelukkig is het nog niet nodig geweest.

Hoop voor je dat die het niet meer krijgt.
Ik merkte zelf wel dat ik de 2de keer al rustoger was da de eerste keer en beter wist wat ik moesr doeb gelukkig. Is zo eng om je hummeltje zo tw zien.

Groetjes Regenboogvisje

Tiedyebaby
afbeelding van Tiedyebaby
25 jan 2014 - 20:06

lees eens www.vaccinvrij.nl :)