ik zoek lotgenoten om mee te praten!

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
DaphneRichard
afbeelding van DaphneRichard
19 feb 2017 - 01:23
ik zoek lotgenoten om mee te praten!

Hallo!
Ik heb een prachtige dochter van 7'maanden!
Helaas heb ik ook een postnatale depressie, ik heb wekelijks een gesprek met mn psygoloog maar ik het gevoel dat dat niet echt helpt, en na 7'maanden heb ik het echt wel gehad!
Mijn omgeving weet dat ik het heb maar daar heb ik weinig steun aan!
Ze begrijpen het niet en willen er ook niet echt met mij over praten wat ik heel moeilijk vindt.
Ik voel me eigen heel erg onbegrepen en waardeloos.
Ik zoek lotgenoten waarmee ik kan praten, die mij wel begrijpen en waarvan ik eventueel nog adviezen zou kunnen krijgen om er beter mee om te gaan / doorheen te komen!

Schipper1991
afbeelding van Schipper1991
9 mrt 2017 - 21:16

Hallo meiden,

wat vervelend dat jullie dit allemaal zo ervaren, ik ben in een dip terecht gekomen vlak na m'n bevalling waar ik enkele weken last van heb gehad, ik was onzeker, ik voelde me mezelf niet en was als de dood dat ik zou falen met mijn dochter.

Mijn dochter is inmiddels 6 maanden en we hebben een draai kunnen vinden, hierin hebben we in het begin naar moeten zoeken en ook dit bracht mij een onzeker gevoel mee, ik ben een control freak en ja, dat is met een kleintje ver te zoeken, ik geef je als tip dat heeft bij mij wel erg geholpen ga mee in het ritme van je kindje, accepteer, leer en je zult zien dat je dat stukje al wat makkelijker gaat vinden,

Als jij vind dat het praten met de psycholoog niet helpt ga anders opnieuw naar de dokter en leg je verhaal uit, het is belangrijk dat je goed in je vel zit nu je een kleinje hebt.

Vergeet ook niet dat je hormonen ook nog een grote rol in je lichaam spelen.

Ik hoop dat je er weer snel bovenop bent, het leven als moeder is soms niet niks, en deze hele verandering daar mag je best jezelf even de tijd geven om aan te wennen.

p.s : probeer er met je partner over te praten, als dit gehoord word en begrip word getoond helpt jou dit ook weer sneller op de been. Doe het voor jezelf en je kleintje niet voor je omgeving.

Sterkte, en succes.

m.vi-1135170
afbeelding van m.vi-1135170
2 mrt 2017 - 10:59

Hoi, 
Ik weet niet of ik last heb van een postnatale depressie, omdat ik voor mijn zwangerschap mijzelf ook vaak somber kon voelen door mijn onzekerheid enzo. Dit ervaar ik nu ook als moeder zijnde van mijn zoontje van 6 maanden. Daar kan ik mijzelf dan zo moe door voelen. Ik voel mij dan ook geen goede moeder, terwijl mijn zoontje gezond en heel vrolijk is. Ik zelf durf er niet met anderen over te praten omdat het als falen voel en idd bang ben niet begrepen te worden. Al kan ik er wel met goed met mijn vriend over praten.
Ik kan mij wel voorstellen dat dit heel lastig is en helemaal als je er niet over kan praten met je omgeving. In welke mate heb je er last van? Zodat ik misschien wat tips kan geven. Ik persoonlijk denk ook dat het goed helpt door erover te praten en ik wil wel een luisteren:) 

Heel veel sterkte en liefs!