Herstellen RS virus

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
clautjuuhh
afbeelding van clautjuuhh
24 mrt 2013 - 14:52
Herstellen RS virus

Hallo,

Ik heb een dochtertje van 10 weken, Luna , en toen ze 10 dagen oud was toen werd ze verkouden en toen bleek dat ze het RS virus had. Ze moest gelijk in het zkh blijven en kreeg een zuurstof brilletje zodat ze beter kon ademen.

2 dagen later kreeg Luna een Apneu, of terwijl een adem stop en toen werd ze overgeplaatst naar het Radbout zkh in Nijmegen omdat ze daar op de i.c kon aan de beademing.. Dacht dat de wereld onder m'n voeten weg gleed. Wat een naar gezicht om je kleine meisje zo aan allemaal slangetjes te zien ! Maar achteraf zijn we blij dat ze er zijn natuurlijk.

ze heeft uiteindelijk 10 dagen op de ic gelegen en daarna nog 9 dagen in een ander zkh om te herstellen..

ben haar dus een tijdje kwijt geweest en toen ze eindelijk thuis kwam toen was ze heel onrustig. Moet wennen natuurlijk. Alles is vreemd voor Luna. Ze heeft zo'n slechte start gehad... Valt ook niet mee.

inmiddels is ze nu bijna 3 weken thuis, maar ze is weer snotterig en verkouden. Ik ben als de dood dat zachte weer krijgt. Heeft iemand daar ervaring mee? Kan ze het RS virus weer krijgen? Ik hoop het niet.

En weet iemand Holland het duurt voordat een baby hersteld is van het RS virus?

 

groetjes,

 

claudia

yvette82
afbeelding van yvette82
24 mrt 2013 - 18:28

Hoi Claudia, 

Wat ontzettend vervelend dat je je kleine meisje zo lang hebt moeten missen en zo heftig in het ziekenhuis terwijl je gewoon lekker met je kindje thuis wil kroelen en spelen! Mijn dochtertje kreeg rsvirus toen ze 5 maanden was en moest ook het ziekenhuis in, ze heeft er 5 dagen gelegen toen en kreeg daar elke drie uur ventolin. Later thuis kreeg ze ook een pufje, maar dan met airomir. Mijn zoontje kreeg het rsvirus met 4 maanden en had als complicatie longontsteking. Hier was ik vrij rap bij omdat ik alles herkende en omdat ik hem de puf van zijn zusje had gegeven had hij minder last. Beiden zijn na een aantal weken volledig hersteld, maar hebben nog wel heel lang pufjes gehad, ook een andere ter preventie. De mogelijkheid dat ze nog een keer rs krijgt is zeer groot, maar ze zal er nu beter tegen bestand zijn, omdat ze al een variant heeft gehad. Mijn kids hebben het zeker weten nog een paar keer gehad ( kinderdagverblijf is een bron van dit soort virussen helaas), maar ik had gelukkig de pufjes waardoor ik het een beetje dragelijker kon maken voor ze. Die van mij hadden beide en met name de jongste echt heel vaak, luchtweginfecties. Ik heb bij beide vorig jaar de neusamandelen laten weg halen en daarna hebben ze nooit meer een heftige infectie gehad, hoogstens gewoon normaal verkouden. 

Pen onthou, iedereen is verkouden, dus jouw kleintje kan je daar niet tegen beschermen. Hou haar gewoon goed in de gaten of ze niet benauwd wordt en erg gaat hoesten, dan komt het wel goed!

Groetjes Yvette